Annonce
Ugeavisen Bramming

Fællessang er en succes i Gørding Et kvart hundrede synger med til fællessang i kirken

24 voksne og et barn deltog torsdag formiddag i fællessang i Gørding Kirke. Der med må fællessang i kirken siges at være en succes, da der med de nuværende begrænsninger er plads til 35 i kirken. Foto: Martin Wilde
25 personer mødte torsdag op til fællessang i Gørding Kirke. På få uger er det nye initiativ blevet meget populært.
Annonce

Gørding: Det er en helt almindelig decembermorgen. Gråt, koldt, enkelte snefug falder og bliver til regn, når de lander på jorden. Men indenfor i kirken er der lyst, lunt og rart, og det havde 24 voksne og et barn fundet ud af denne torsdag morgen. For Fællessang er ikke kun noget, vi synger hver for sig, når Philip Faber og Mads Steffensen fredag aften inviterer til sang på DR1. Nej, fællessang kan faktisk synges sammen med andre – også i en coronatid, og det sker nu hver torsdag formiddag i Gørding Kirke. Det initiativ, sognepræst og menighedsråd søsatte for en måned siden, er blevet en succes.

Klokken 9.30 sætter sognepræst Pernille Troldborg sig til rette ved klaveret neden for prædikestolen, og så går det løs med sange fra den nye udgave af Højskolesangbogen. Det vil sige – det med at sætte sig, det gør præsten kun, når hun skal spille. Resten af tiden står hun op, når hun fortæller om salmen, sangen og dem, der har skrevet den. Som det var tilfældet med nr. 232, Hold håbet Oppe.

Annonce

Drengene synger med

- Det er en ny sang, vi skal lære i dag. Hun er jo en ny komet-forfatter, siger Pernille Troldborg om Dy Plambeck, der har skrevet salmen, som i Marianne Søgaards musik næsten er en popmelodi.

- Jeg lærte mine konfirmander den i tirsdags, og allerede efter to gange kunne de den selv. Og selv drengene ville gerne synge den, sagde en synlig fornøjet Pernille Troldborg.

Annonce

Fornøjet

Fornøjet var også Agnes på snart tre år, som havde taget plads på bageste bænk. Særligt da Jeg ved en lærkerede gjaldede i kirken.

- Hun er så glad ved at synge, så jeg tænkte, at jeg tager Agnes med til fællessang i kirken. Så får vi lidt anden sang, siger bedstemor Kirsten Karkov.

Agnes selv er lidt genert, men bedstemor forsikrer, at Agnes sang med på den med lærkereden.

- For den kan du godt?

Agnes smiler og nikker – og putter sig ind til bedstemor.

Annonce

Sang er et hit

- Folk vil så gerne synge her i sognet. Det er det eneste, vi kan tilbyde lige nu. Jeg plejer jo at komme på Lindegården, men det kan jeg ikke nu med de nuværende coronarestriktioner, siger Pernille Troldborg.


Folk vil så gerne synge her i sognet. Det er det eneste, vi kan tilbyde lige nu. Jeg plejer jo at komme på Lindegården, men det kan jeg ikke nu med de nuværende coronarestriktioner.

Pernille Troldborg


Tirsdag er der ”Hit med julesalmen” i Gørding Kirke for dem, der gerne vil synge, men er forhindret i at komme en hverdags formiddag.

- Det er et hit. Vi plejer at være 80, men det kan vi ikke i år. Vi må jo kun være 35 i kirken, slutter Pernille Troldborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kun 10 i kirken

Ugeavisen Bramming

Nørderi

Annonce