Annonce
Ugeavisen Bramming

Festligt have-party på Godset

Hevefest på Godset. Foto: Prebens Foto & Video
Agnethe og Poul Henning er ved at have sunget og spillet sig gennem corona-krisen, og til efteråret indspiller og udgiver de ”Rømø-pigen” som duet.
Annonce

TJÆREBORG: Skal vi ikke flage hver lørdag for at vise, at i Danmark står vi sammen – også selv om vi er corona-ramte?

Det spørgsmål stillede nogle af Agnethe & Poul Henning-duoens venner, da coronaen i marts havde holdt sit indtog, lagt dansegulvene øde, sprittet befolkningen ind og lagt afstand til alt og alle. Det sangglade ægtepar på Novrupvej mellem Tjæreborg og Esbjerg tyggede lidt på ideen – og føjede så til:

-Jamen så skal vi altså også synge nationalsangen og nogle andre af vores dejlige danske sange – men naturligvis gøre det på afstand.

Som sagt – så gjort. Poul Henning gik i gang med det tekniske og udviklede ”afstands-fællessangen” til et velfungerende facebook-koncept – med tilhørende manual for ikke så teknisk velbevandrede deltagere. I løbet af kort tid blev det ganske enkelt fast lørdags-ritual, at følgere landet over klikkede ind på Agnethe & Poul Henning klokken 11.

Annonce

12 lørdage med fællessang

-Det kørte over 12 lørdage, og det var så herligt, stråler Agnethe, der også gjorde det til kutyme at fortælle en lille historie om hver sang. Og statistikken dokumenterede hurtigt succes’en: 1.500 visninger på rekord-lørdagen 23. maj, og sidste lørdag med fællessang fra Godset – som sangstedet på landejendommen hedder – sang 300 glade mennesker fra hele landet med.

Stemningen fejlede ikke noget på Godset torsdag aften. Foto: Prebens Foto & Video

Det var 12. juni, men efterspørgslen hørte ikke op. Det musikalske ægtepar udviklede derfor endnu et koncept: Et have-party med tilmelding hjemme i Godsets idylliske have. Her stiller de – med venners hjælp – stole op på græsplænen. Poul Henning samler et fint lille sanghæfte, som alle får udleveret sammen med en Agnethe-pose med en to go-burger, småkager, engangs-krus og ditto tallerken:

-For vi overholder alle corona-regler, fastslår hun og tilføjer, at der så serveres et glas ”et eller andet” til, og efterfølgende er der kaffe til alle.

Annonce

Snakke-pauserne er vigtige

Poul Henning akkompagnerer naturligvis fra sit party-telt, og der indlægges et par snakke-pauser:

-Det er jo vigtigt, at der er tid til at snakke. Vi skal jo også rundt og ha’ os en sludder med gæsterne. Samværet, sangen, det sociale…. Det skal gå op i en højere enhed. Og det gør det, fastslår Agnethe, som også har fået ideen til det musikalske abonnement, som man kan tegne for 12 uger ad gangen:

-Så får du – for 125 kroner – via mail, sms eller messenger leveret en smuk melodi lige ind i din egen stue sammen med en lille fortælling om tekst og melodi, fortæller Agnethe, der nu har sunget sammen med sin mand i 12 år – til sølvbryllupper og andre private fester, til hygge-eftermiddage og tilsvarende sammenkomster i pensionistforeninger, på plejehjem o.s.v.

Annonce

”Rømø-pigen” på CD

Poul Henning, der er 66 år og fra Rømø, har sunget og spillet og komponeret i snart 50 år – naturligvis også udgivet plader og CD-er. Ja, han har såmænd også skrevet teksten til sin helt egen ”Rømø-pigen”, som det musikalske ægtepar har planer om at indspille og udgive som duet i løbet af efteråret.

Agnethe & Poul Henning. Foto: Prebens Foto & Video

Alt sammen – lørdags-fællessangen, have-partyerne og snart indspilningen af Rømø-pigen – er et resultat af coronaen, siger de:

-Jamen altså musikmæssigt har vi jo ligget helt underdrejet siden 11. marts. Der har heller ikke måttet danses, så kalenderen gik i sort. Så måtte vi jo finde på noget. Ellers bliver livet da for kedeligt. Heldigvis ser august- og september-kalenderen lidt bedre ud, siger de to over en kop kaffe i ”multirummet” – indrettet med sofagrupper og hyggebelysning i den tidligere stald til den ejendom, hvor Agnethe er vokset op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce