Annonce
Ugeavisen Bramming

Fire smukke boliger i Skolegade 19

Med færdiggørelsen af de fire boliger ud mod Skolegade har Karsten Stier Andersen og hans folk fået frigjort noget tid, så de er klar til at tage nye opgaver ind. Foto: Kirsten Enevoldsen
Det går støt og roligt fremad med byfornyelsen i Skolegade. Nu står den første gennemrenoverede bygning færdig.
Annonce

BRAMMING: Der sker noget i Skolegade i Bramming i disse måneder, og arbejdet med at gi’ midtbyen et pift er slet ikke slut endnu. Baghuset til den ellers så trætte bygning på adressen Nørregade 24 er første markante bygning i området, der lever op til ordene byfornyelse og forskønnelse.

Der er da også sat et byfornyelsesbeløb på omkring 435.000 kroner i arbejdet med at forvandle den grimme ælling til en svane, som kan matche de smukke hvide patriciervillaer på den anden side af Skolegade.

Baghuset er totalrenoveret – fra inderst til yderst, fortæller TØMRER HUSETs Karsten Stier Andersen, der købte den forfaldne bygning med både for- og baghus i januar 2019, smøgede ærmerne ekstra op og gik i gang hen over foråret:

-Jeg kan da også sige, at alt har været skilt ad. Her er kommet nye kloakker, nyt VVS, nye el-installationer o.s.v. over hele linjen – foruden det tømrer- og snedkerarbejde, vi selv har stået for. Jeg har haft arkitekt på, og da det er en bevaringsværdig ejendom i klasse 3 har der været helt faste retningslinjer at skulle overholde, fortæller Karsten.

Annonce

Trærammer med kitfals

Det betyder blandt andet, at vinduerne skal være en tro kopi af de originale: Trærammer med kitfals og malet i en mørk flaskegrøn farve (grøn umbra), som står virkelig godt til det klassisk røde murstensbyggeri.

Der er indrettet fire lejligheder i baghuset. En i stueplan på 120 kvm. og to på 1. sal på henholdsvis 120 og 90 kvm. og en 120 kvm. stor lejlighed med synlige hanebånd og loft til kip på 2. sal.

-Der har været rift om stuelejligheden, som er lejet ud til et ægtepar, der har solgt deres hus og på 1. sal er lejet ud til et ungt par med en lille baby og en lokal kvinde, mens lejligheden på 2. sal endnu ikke er udlejet, oplyser Karsten Andersen.

TØMRER HUSET

·Foruden mester selv, Karsten Stier Andersen, er der i firmaet ansat to svende og én lærling.

·Firmaet har værksted på adressen Industrivej 33.


Rom blev jo ikke bygget på én dag, men det kommer helt sikkert til at pynte på Skolegade alt det, der sker her.

Karsten Stier Andersen


Annonce

Fælles gårdareal

Til hver lejlighed hører endvidere både et depotrum og en garage. Ikke mindst garage har været efterspurgt, når interesserede lejere melder sig. Lejligheden i stueplan har egen terrasse, mens der er altan til én af 1. sals-lejlighederne og til 2. sals-lejligheden.

Endelig er der et gårdareal, som er fælles for de fire lejemål: Her sætter nogle borde og bænke op i nærmeste fremtid, siger Karsten Andersen – og tilføjer, at det så er op til kommunen at anlægge det gårdareal, der ligger mellem Baghuset og Skolegade:

-Rom blev jo ikke bygget på én dag, men det kommer helt sikkert til at pynte på Skolegade alt det, der sker her.

Huslejen er på 7.-8.000 kroner om måneden med et indskud på tre måneders husleje. Hele arbejdet har krævet en investering på omkring de fire millioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Ugeavisen Bramming

Vi glæder os allerede

Annonce