Annonce
Ugeavisen Bramming

Flere menighedsråd mangler nye medlemmer

Det drejer sig om blandt andet drift af den lokale kirke og kirkegård - og hvem der skal spille til kirkekoncerterne, når der skal vælges nye menighedsråd på tirsdag den 15. september. På billedet ses Gørding Kirke. Foto: Martin Wilde
Der er gode muligheder for at få sig en ny fritidsbeskæftigelse for de kommende fire år, hvis man har interesse i kirkelige spørgsmål. På tirsdag er der over hele landet valg til de lokale menighedsråd, og til langt de fleste skal der vælges nye medlemmer, viser en rundringning, Ugeavisen har lavet til menighedsrådsformændene i avisens primære udgivelsesområde.

KIRKE: Gab! Sådan er der nogen, der tænker, når de hører, der skal vælges nye menighedsråd. Men faktisk kan det været et ganske spændende job med stort ansvar – også økonomisk. Alligevel har det i årtier mange steder knebet lidt med at finde tilstrækkeligt med kandidater til de ledige poster. Kun ved aktivt opsøgende arbejde fra de siddende menighedsråd er det som regel lykkedes at finde kandidater nok til at stille et fuldt menighedsråd.

Sådan er det også i flere af de sogne, hvor Ugeavisen udkommer. Derfor har Ugeavisen foretaget en rundringning til menighedsrådenes formænd – og kvinder – for de menighedsråd, der ligger i Ugeavisen Brammings primære udgivelsesområde, for at høre, hvor mange af de nuværende rådsmedlemmer, der genopstiller, og hvor mange nye, der skal vælges – samt om der er fundet nogen kandidater til de ledige poster.

Grimstrup Sogn

I Grimstrup Sogn er fire ud af de fem menighedsrådsmedlemmer villige til genvalg.

- Så vi skal have fundet en, der vil stille op, siger menighedsrådsformand Børge Tranbjerg Ottosen.

Han er optimist, for:

- Vi har altid kunnet sammensætte et menighedsråd her i Grimstrup.

Menighedsrådet i Grimstrup, som hører under Skads Provsti, er specielt derved, at det deler præst, Charlotte Locht, med menighedsrådet i Rousthøje, som hører under Varde Provsti. Hvis flere sogne deles om en præst er det normale, at alle sogne ligger i samme provsti.

Annonce

Vester Nykirke

Der mangler et medlem i menighedsrådet ved Vester Nykirke. Og det har der allerede gjort i flere år.

- Vi har haft dispensation de sidste to år, siger menighedsrådsformand Henrik Christensen:

- Vi fire, der sidder i menighedsrådet nu, fortsætter. Jeg ville egentlig gerne træde fra nu, men er blevet overtalt til at fortsætte. Men vi skal have fundet en til den femte, ledige plads, for vi skal gerne være fuldtallige i den kommende periode, siger Henrik Christensen, der slår på, at der er et godt fællesskab om kirken og at det giver gode oplevelser at sidde i menighedsrådet.

- Jeg kom til at huske et årstal forkert, og måtte give is til hele bundet, fortæller Henrik Christensen og tilføjer:

- Og man behøver ikke komme i kirken hver søndag!

Annonce

Vejrup Sogn

I Vejrup skal der vælges seks medlemmer. Alle nuværende menighedsrådsmedlemmer genopstiller.

- Vi håber ikke, det holder nogen tilbage. Alle, der er interesseret, skal møde op. Vi har heller ikke fundet nye suppleanter, siger menighedsrådsformand Else Truelsen.

Annonce

Gørding Sogn

I Gørding har tre af de nuværende syv menighedsrådsmedlemmer valgt ikke at genopstille. Der skal altså findes mindst tre nye.

- Vi håber, det vil lykkes på mødet i Gørding Idræts- og Kulturcenter, siger menighedsrådsformand Else Møller:

- Det er jo et alsidigt arbejde indenfor menighedsrådet, så det er vigtigt, at der kommer nogen og stiller op.

Annonce

Tjæreborg Sogn

I Tjæreborg er der syv medlemmer i menighedsrådet. Fire er villige til genvalg, mens tre stopper.

- Vi har kandidater til de tre poster, siger menighedsrådsformand Johannes Jakobsen Sidelmann:

- Vi bruger vores netværk i sognet og forhører os lidt for, så vi regner med at kunne stille med et fuldt menighedsråd i den kommende periode, fortæller Johannes Jakobsen Sidelmann.

Annonce

Sneum Sogn

I Sneum Sogn har et enkelt medlem af de fem, som skal vælges til menighedsrådet, valgt ikke at genopstille.

- Vi har en kandidat, og vi har ikke noget problem med at fylde op. Men alle er naturligvis velkomne til at komme og stille op, siger menighedsrådsformand Inger Fogh.

De to menighedsråd i Tjæreborg og Sneum deler præster, men har valgt at holde valgforsamling på samme tidspunkt. Præsterne skal være til stede, og det problem løses ved, at de to præster deles om jobbet. En vil være at finde i Sognehuset i Tjæreborg, den anden i Kirkehuset i Sneum.

Annonce

Darum Sogn

I Darum skal der findes to nye menighedsrådsmedlemmer, oplyser menighedsrådsformand Anton Nielsen.

- Vi er egentlig flere, der gerne vil stoppe, men det kniber nok med at finde flere nye kandidater. Vi har været ude og prikke nogle på skulderen, så jeg regner med, at vi får de to ledige pladser fyldt, siger Anton Nielsen

Menighedsrådsformand Anton Nielsen er selv er en af dem, der gerne stopper i menighedsrådet, hvis der skulle dukke flere end to nye op, der er villige til at blive valgt.

Annonce

Hunderup Sogn

- Hos os er der tre, der stopper, siger Karen-Lena Randrup, menighedsrådsformand i Hunderup Sogn.

- Jeg er selv en af dem, der stopper. Nu har jeg taget 20 år i menighedsrådet, så nu skal der unge til. Vi er optimistiske, for vi har tilkendegivelser fra nogen, som gerne vil stille op. Så jeg forventer ikke, det bliver et problem at stille et fuldtalligt menighedsråd, siger Karen-Lena Randrup.

I Hunderup holdes valgforsamlingen først onsdag den 16. september, og ikke tirsdag den 15. september, som det er tilfældet i alle de andre lokale sogne.

- Vi er jo et flersognspastorat. Vi har to præster, og de kan ikke være til stede i alle fire menighedsråds valgforsamlinger, så vi har lagt det onsdag i stedet for tirsdag, forklarer Karen-Lena Randrup.

Annonce

Bramming Sogn

- Vi er lidt heldigt stillet. Kun forlader menighedsrådet. Vi skal have to unge ind, resten genopstiller - og bliver valgt - tror jeg, siger Ole Nørregaard, der er menighedsrådsformand i Bramming Sogn.

- Vi har været ude og prikke nogen på skulderen i vores bagland, men jeg vil opfordre alle til at møde op til valgforsamlingen, slutter Ole Nørregaard.

Her foregår valgene

I år foregår valget til menighedsrådene på en ny måde i såkaldte valgforsamlinger. Der holdes valgforsamlinger på følgende steder og tidspunkter

Grimstrup: Konfirmandstuen i Grimstrup tirsdag kl. 17.

V. Nykirke: Klubhuset i Endrup tirsdag kl. 19.

Vejrup: Konfirmandstuen i Vejrup tirsdag kl. 19.

Tjæreborg: Sognehuset i Tjæreborg tirsdag kl. 19

Sneum: Kirkehuset, Sneum tirsdag kl. 19

Bramming: Sognegården, Nørregade, Bramming kl. 19.

Gørding: Gørding Idræts- og Kulturcenter tirsdag kl. 19

Darum: Sognehuset ved præstegården kl. 19.

Hunderup: HSI, Kjærgårdsvej 9 onsdag den 16. september kl. 19.30.

Du kan du læse mere om valgene og menighedsrådene på folkekirken.dk


Jeg er selv en af dem, der stopper. Nu har jeg taget 20 år i menighedsrådet, så nu skal der unge til. Vi er optimistiske, for vi har tilkendegivelser fra nogen, som gerne vil stille op. Så jeg forventer ikke, det bliver et problem at stille et fuldtalligt menighedsråd.

Karen-Lena Randrup, menighedsrådsformand i Hunderup Sogn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

BB i Jyllandsserien

Ugeavisen Bramming

I det grønne rige

Annonce