Annonce
Ugeavisen Bramming

Fodbold-entusiast er ny på klummeholdet

UGEavisens nye klummeskriver, Jonas Mathiesen, brugte i år en sommeruge på at være træner ved DBUs sommerskole i Bramming. Foto: Kirsten Enevoldsen
Jonas Mathiesen fra Grimstrup er ivrig sportsmand. Han er pædagog-uddannet, leder i øjeblikket efter et nyt arbejde og er her i sommer med sin familie på shelters-ferie i Jylland.
Annonce

BRAMMING: Jonas Laoha Mathiesen, 26 år og fra Grimstrup, er ivrigt fodbold- og foreningsmenneske. Han begyndte egentlig sin fodbolds-karriere i Bramming Boldklub (BB). Begyndte så på pædagoguddannelsen på UC Syd i Esbjerg og flyttede derfor til Esbjerg:

-I slutningen af studietiden spillede jeg en enkelt sæson i Sædding Guldager Idrætsforening (SGI), og det var okay. Jeg rykkede så sportsligt herfra og til BB. Da jeg var færdiguddannet, flyttede jeg privat til Grimstrup, og her til efteråret skal jeg hjælpe til i Grimstrup IF.

-Men ellers er jeg jo tilbage i BB, hvor jeg blandt andet træner dame senior-holdet, fortæller Jonas, der i omklædningsrummet efter en træning meldte sig som interesseret i at blive klummeskriver i UGEavisen efter Peter Møller Nielsen.

-Jeg synes da, det lød spændende, men nu må vi se, om både læserne og jeg kan blive glade for det, siger Jonas Mathiesen, der i uge 27 brugte både sine sportslige og pædagogiske talenter på at være blandt trænerne ved DBUs vellykkede fodboldskole i Bramming.

Privat er Jonas gift med Linda, som er sygeplejerske i Kolding, og selv har han indtil sommerferien arbejdet på Bakkevejens Skole i Bramming:

-Lige nu er jeg på jagt efter et nyt arbejde, så nu må jeg se, hvad det ender med, siger Jonas, der er far til den et halvt år gamle søn Elliot.

Annonce

Familieferie i shelters

For ikke længe siden var også sønnen Elias en del af familien. Han var imidlertid født med en skæbnesvanger sygdom, så han blev kun 20 måneder gammel. En tragisk oplevelse for den lille familie, som må leve livet videre i og med mindet.

Det gør den blandt andet ved her i sommer at holde shelters-ferie Jylland rundt:

-Vi planlægger at køre op langs den jyske Vestkyst til Skagen – og så tage den sydpå igen ned gennem Østjylland hjem igen. Vi forestiller os, at det vil blive en både god og indholdsrig oplevelse til rimelige penge; Især hvis vejret arter sig, siger Jonas – og tilføjer, at familien efterfølgende skal på en uges sommerhusferie ved Flovt Strand ovre øst for Haderslev.

Annonce

Fodboldskolen 2020

Det er første gang, Jonas har haft tid til at melde sig til tjansen som træner ved fodboldskolen:

-Men det har været en fin uge og en god oplevelse også for mig, siger Jonas, som tydeligvis har tawet på børnene, når der skal trænes og spilles, og corona-reglerne samtidig skal indskærpes og overholdes.

Ellers bruger Jonas meget af sin fritid på at se stand up rundt omkring i landet. Når han skal slappe af med en bog, er det helst selvbiografier og fantasy-genren, han går efter. I fjernsynet ser han ”lidt af hvert” og selvfølgelig ”altid en god fodboldkamp”.

Skal han vælge livretter siger han diplomatisk ”min kones mad”: Men også gerne en pizza.

Jonas’ første klumme kan læses i avisen onsdag den 12. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce