Annonce
Ugeavisen Bramming

Fodboldkultur i Hunderup/Sejstrup trækker

Fra 15 til 37 old boys-spiller på kun ét år. Onsdag aften er mændenes fridag og spilledag.
Annonce

HUNDERUP/SEJSTRUP: Boldbanen var nyslået. Solen var ved at gøre klar til at gå ned. Dommeren fra DGI fløjtede kampen op, og de to hold tog fat på det længe ventede lokalopgør i DGI Old boys rækken mellem de to old boys-hold fra HSUG:

For første gang nogensinde skulle to Hunderup-hold mødes i en turnering. HSUG 2, som er det ”nye, unge hold” – alder 31-40 år – og HSUG 1 det ”gamle hold” 31-60 år.

Et lokal opgør, der ville noget!

Det ”unge” hold spiller i ny-sponsorerede bordeaux-røde spillerdragter med mæglerfirmaet ejendrøm på maven. Det gamle hold er klædt i Hunderups nationaldragter – lyseblå bluser med Kvickly Ribe på maven og sorte bukser.

Og så gås der til den, alt mens der heppes fra sidelinjen af et – ganske vist beskedent publikum. Der kommer flere, efterhånden som tredje halvleg nærmer sig.

Kampen endte 4-2 til ”de bordeaux-røde”. Den var velspillet og uden at der var brug hvor hverken gule eller røde kort fra dommeren.

Annonce

Tredje halvleg

Så fløjtes kampen af. De granvoksne nu svedige mænd går til bruseren og til omklædning. Tredje halvleg er næste punkt på programmet, og den er vigtig: Fællesspisning i og ved hallen med grillpølser, øl og sodavand på menuen.

En herlig aften, er alle enige om!

At Hunderup har gode ben og dristige skud i fodboldstøvlerne er en gammel nyhed. Der har altid været en god fodboldkultur på de kanter, men kulturen har været savnet de seneste år. Derfor giver det frisk liv i byen, at man nu kan præstere to herrehold igen. Førhen var man præsenteret i serierækkerne med år 2007 som højdepunkt, hvor der var både serie 3, serie 5 og et old boys hold, man kunne tilbyde.

Annonce

Kommer langvejs fra

Så meget er den gode stil da også rygtedes på egnen, at der kommer spillere fra Bramming og Gørding og Gredstedbro, Ja, hjemmelsmanden bag denne artikel, Mads Boesen, der også er ansvarlig for bordeaux’erne, bor i Alslev, men er opvokset i Hunderup:

-Og jeg kører gerne de kilometer for at kunne give tilbage til Hunderup, siger han – og tilføjer med varme i stemmen, at der i mange år har været et old boys-hold i klubben. På ét år er holdet imidlertid nu vokset fra 15 til 37 spillere, som gør, at man har besluttet at stille et ekstra hold op, der alle kalder onsdag aften for deres friaften.

-Her er vi ”de unge” igen, smiler Mads og fortæller, at holdet spiller i oldboys-rækken i DGI, og at målet er at rykke op med et af holdene.

Annonce

Lokale rabatter

Mads er også ildsjælen, der sørger for, at sammenholdet øges ved gode rabatter i lokalområdet: Vi vil prøve at gøre tingene anderledes i forhold til andre klubber, så vi både kan holde og tiltrække nye spiller til, siger Mads. Derfor er der indgået samarbejdsaftaler, som gør, at seniorspillere i HSUG får 15 procent rabat hos Sommerlyst i Bramming og hos Burger King i Gjesing/Esbjerg ved fremvisning af medlemskontingent. Ligeledes er der en gratis kamp-øl på Kontoret i Bramming, hvis man kan vise, at man er på spillerlisten.

-Endelig har vi hver gang kåring af ”kampens spiller”, som vinhuset Top Wines Esbjerg og Min Købmand i Hunderup sponsorerer en gave til.

Alt dette kunne dog ikke være blevet til noget, hvis ikke det nye hold har fået støtte til spillertøj fra tømrermester Lars Jensen, Sejstrup ApS, Simple Homes, v/ Michael Rosendahl i Hunderup, og fra mæglerfirmaet Ejendrøm i Bramming.

Jo, det er da godt gået af sådan en lille landsby med 1400 indbyggere. Et held, at her også er en velfungerende og veludstyret hal samt boldbaner, klubhus der holdes og bruges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Ugeavisen Bramming

Vi glæder os allerede

Annonce