Annonce
Ugeavisen Bramming

Folk trodsede kulden: Hele byen sagde farvel til Ernst

Der hilses en sidste gang med gule påskeliljer, mens rustvognen passerer. Foto: Martin Wilde
Det var råkoldt, og vinden fejede gennem Nørregade, hvor den fik flagene på halv og senere hel stang til at blafre. Alligevel sivede mennesker i små grupper frem fra huse, gader og veje, for at sende en sidste hilsen til hele Gørdings Ernst.

Gørding: Han var pragtfuld. Lidt af en enspænder. En sød og rar fyr, der kunne et eller andet med børn.

Ordene er mange, når Ernst Jensen Skydt skal beskrives. Og ord skortede det ikke på hos unge og ældre – og alle dem aldersmæssigt lige midt imellem – der mandag eftermiddag tog opstilling på fortovet langs Hovedgaden i Gørding. Helt oppe fra broen over Holsted Å, til jernbaneoverkørslen stod de. Alle i små grupper på to, tre fire eller fem. Og rigtig mange med en påskelilje i hånden.

- Han var lystfisker, og han tog børnene med ud og fiske. Og når børnene kom hjem, så spurgte de, om de måtte gå i seng, for de var trætte, fortæller en af Ernsts mange bekendte, mens vi venter på det vindblæste hjørne ved Hansens Bodega.

Tid til at dele minder om Ernst, mens der ventes i kulden foran Hansens Bodega. Foto: Martin Wilde

Her kom Ernst også. I de sidste 10 år kun for at drikke kaffe og cola. Da havde han lagt alkoholen på hylden, og taget en uddannelse som pædagog. Han arbejdede blandt andet som tilkaldevikar først ved børnehaven og siden ved Gørding Skole. Her var han ikke bange for at tage eleverne med ud i naturen, som han satte så høj pris på. Og lære de unge at fiske. På den måde var Ernst god til at tackle de drenge, der havde svært ved sidde stille på en stol inde i klasselokalet.

Skal du ikke også have en påskelilje? Jo, du skal... Foto: Martin Wilde

- Han var en vigtig mand for byen, siger en far, der står ovre ved Spar købmanden sammen med sin søn. De vil begge savne Ernst, når han ikke længere går sine ture gennem byen. Det gjorde han lige til det sidste, selv om en kræftsygdom havde spredt sig rundt i kroppen.

- Jeg havde ikke indtryk af, at han havde ondt af sig selv. Det er som det er, siger faderen, der sidste gang hilste på Ernst en lille uge før han døde den 6. marts.

Så sker det. rustvogne kører stille og værdigt gennem Nørregade i Gørding. Foto: Martin Wilde

Så sker det. Den sorte rustvogn triller værdigt gennem byen. De mange mennesker hilser ved hver især at holde en påskelilje op. Færden får et ekstra stop ved jernbanen. Det er som om, DSB synes, at passagererne i regionaltoget til Århus også lige skal have mulighed for at sende en sidste hilsen til Ernst. Sådan er det i Gørding. Når bommene går ned, går byen i stå – i et par minutter. Så fortsatte Ernst sidste tur, og alle kunne gå hver til sit. Hjem i varmen.

Ernst Jensen Skydt blev 64 år.

Og så gik bommene ned... Foto: Martin Wilde
Toget er kørt, og Ernsts sidste rejse kan fortsætte. Foto: Martin Wilde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hemmeligheder

Annonce