Annonce
Ugeavisen Bramming

Forsamlingshus er hårdt ramt af coronarelaterede begrænsninger

Sejstrup Forsamlinghus trækker publikum langvejs fra, eksempelvis når Landsbyscenen opfører den årlige dillettantforestilling. Her er der reception ved fremvisningen af de nyrenoverede toiletter i 2018. Arkivfoto: Ole Jensen
Året begyndte godt med mange arrangementer og udlejninger. Men på én aften blev det hele ødelagt.
Annonce

Sejstrup: Det var den 11. marts, statsminister Mette Frederiksen (S) valgte at lukke Danmark ned. Sådan blev det kaldt, selv om store dele af samfundet kørte og kører videre som normalt. Dog gælder dog ikke den del, hvor mange mennesker mødes og har det sjovt sammen. Uanset om det er til en fest, teaterforestilling eller noget tredje.

Det har ramt landets forsamlingshuse. Derfor har Ugeavisen spurgt til, hvordan det har påvirket forsamlingshusene i udgivelsesområdet.

Vi har også åbnet op for salg af andelsbeviser, og der har lokalbefolkningen virkelig bakket os op. Og det er vi dybt taknemmelig for.

Ole Riishede Høeg Jensen

Annonce

Ret presset

- Vi blev lige pludselig ret pressede. Vi havde set en væsentlig fremgang i bookinger i forhold til tidligere år og var egentlig meget positiv stemte – og så kom Corona krisen, fortæller Camilla Hejn, som står for bookinger af Sejstrup Forsamlingshus.

- Vi har indtil videre oplevet fem deciderede aflysninger, hvor vi har valgt at refundere alle penge, som en service, idet hverken de eller vi har kunne forudse corona. Syv bookinger har vi ombooket til en anden dato – det er mest konfirmationer. Vi har også blevet nød til at aflyse og rykke nogle fællesarrangementer samt foredrag, fortæller Camilla Hejn.

De første to og en halv måned var der næsten ingen, som bookede forsamlingshuset, men på det seneste er der atter ved at komme gang i bookningen af Sejstrup Forsamlingshus.

Annonce

Økonomi

De mange aflysninger og flytninger af arrangementer betyder, at der mangler penge i forsamlingshusets kasse.

- Den indtjening, som vi skulle have haft i marts, april og maj, er udeblevet. Og det har da påvirket vores økonomi, da vi stadig har faste udgifter. Vi har haft fat i nogle af vores faste kunder, som Landsbyscenen og den lokal Seniorklub, om fremrykning af kommende leje betaling, og der har de været behjælpelig, siger Ole Riishede Høeg Jensen, som er formand for foreningen, der ejer og driver Sejstrup Forsamlingshus.

- Vi har også åbnet op for salg af andelsbeviser, og der har lokalbefolkningen virkelig bakket os op. Og det er vi dybt taknemmelig for, tilføjer Ole Riishede Høeg Jensen.

Sejstrup Forsamlingshus er formentlig landets eneste med togstop lige ved indgangen. Foto: Martin Wilde
Annonce

Lys forude

Han glæder sig dog over, at der nu ser ud til at være bedre tider på vej.

- Med de seneste udmeldinger fra regeringens side, så er der lys for enden af tunnelen, og folk kan begynde at holde fest igen. Det første store arrangement, som Husets Venner står for efter genåbningen, bliver med Keld og Hilda lørdag den 19. september, siger Ole Riishede Høeg Jensen.

Læs også: Coronakrise presser Gørding Sogns Forsamlingshus

Læs også: 35 aflyste arrangementer i Ålbæk Forsamlingshus

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Playmore er nu historie

Ugeavisen Bramming

Bryllup

Ugeavisen Bramming

Hverdagen

Annonce