Annonce
Ugeavisen Bramming

Fortunaskolerne er klar til de store elever

Fortunaskolens fem afdelinger er klar til igen at modtage eleverne i de ældste klasser til undervisning, men i Gørding og Vejrup er det nødvendigt at låne lokaler i de lokale idrætshaller, siger skoleleder Jan Lagoni. Arkivfoto: Kirsten Enevoldsen
Mandag begynder eleverne i 6. til 9. klasse igen i skole igen. På Fortunaskolernes fem afdelinger er man klar, men i Gørding og Vejrup må noget af undervisningen forlægges til lokaler ved de lokale idrætshaller på grund af nye pladskrav.
Annonce

Bramming / Grimstrup / Gørding / Vejrup: Mandag er alle elever igen tilbage på de kommunale skoler, som hører under Fortunaskolen. Den dag begynder de ældste elever i skolernes 6. til 9. klasser igen, efter at have været hjemsendt og hjemmeundervist i to måneder på grund af smittefare.

Men undervisningen bliver ikke helt som før coronakrisen begyndte, fortæller Jan Lagoni, skoleleder på Fortunaskolen.

- Vi tager faglokaler og gymnastiksale i brug. Med ommøblering kan vi få alle til at være der. Men i Gørding og Vejrup bliver vi nødt til at låne lokaler i idrætscentrene. De ligger jo lige ved skolen, og eleverne er vant til at komme der i idrætstimerne, fortæller Jan Lagoni.

Vi tager faglokaler og gymnastiksale i brug. Med ommøblering kan vi få alle til at være der. Men i Gørding og Vejrup bliver vi nødt til at låne lokaler i idrætscentrene.

Jan Lagoni, skoleleder

Annonce

Mere gammeldags undervisning

Også undervisningen bliver påvirket af den nye lokalesituation.

- Den bliver anderledes. Måske lidt mere gammeldags, i hvert fald i klasselokalet, med læreren der underviser ved tavlen. Udenfor er der plads til at være mere social, siger Jan Lagoni:

- Eleverne skal jo sidde med en meters afstand, så de kommer til at sidde på række, og læreren skal have to meters afstand til eleverne, fordi læreren sidder med ansigtet mod eleverne. Afstandskravene gør, at der ikke er noget med gruppeborde, hvor eleverne sidder over for hinanden, og vi kan ikke bruge gangarealerne og fællesrum til undervisning, som vi ellers gør meget brug af. Så vi har lagt aktiviteter udenfor, fortæller Jan Lagoni.

Alle elever har mandag som minimum undervisning på skolerne mellem klokken otte og 13. I løbet af ugen skal eleverne i udskolingen vænne sig til at gå i skole mellem klokken 8 og 14, mens eleverne i førskolen, indskolingen og på mellemtrinnet skal møde i skole mellem klokken otte og 13.15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce