Annonce
Ugeavisen Bramming

Forvandling i Brammings bymidte

Nyt fortov og et fint lille hygge-snakke-hjørne her ved Skolegade/Plantagevej. Foto: Kirsten Enevoldsen
To-tre forskønnelsesprojekter klar til politisk behandling.
Annonce

BRAMMING: Skolegade i Bramming har her i foråret fået et gevaldigt løft. Nyt fortov og en fin åbning ud til Plantagevej. Det slidte gule hus i nr. 9 er saneret væk, og på byggetomten er der sået græs ud mod Skolegade og ”vild eng” bagved:

-Arealet fra det gule hus skal indgå i hele gårdfornyelsesprojektet mellem Skolegade og Nørregade-bebyggelserne, som vi er i fuld gang med at udarbejde projektskitse for, siger byplanlægger Kristine Dagnæs-Hansen.

Det er så tanken, at der her også skal opsættes et midlertidigt bord-og-bænke sæt, og når projektskitsen er klar, sættes den op på en planche, så beboerne kan diskutere den.

-Det er vigtigt, at beboerne inddrages og oplever ejerskab til byfornyelsesprojekterne, og nogle sendes i decideret høring hos ejere og lejere, siger Kristine Dagnæs-Hansen.

Det grønne rum her på Skolegade 9, hvor tidligere det gule rum lå, skal indgå i hele gårdfornyelsesprojektet i Skolegade. Foto: Kirsten Enevoldsen

Princippet om inddragelse gælder for hele gårdsaneringen i Skolegade. De berørte ejere har været til ”corona-møde”, hvor de er blevet præsenteret for projektskitserne. De berørte lejere vil også blive hørt, men det sker lidt senere i processen.

Også arbejdsgrupperne for Nørretorv og Bibliotekshaven har arbejdet så målrettet, at deres projekter ventes at være færdigbearbejdet i forvaltningen, så de kan komme på politikernes dagsorden i august, oplyser Kristine Dagnæs-Hansen, der nu også har videresendt Jernbanegade-gruppens oplæg til vej- og park forvaltningen, som ventes klar med en pressemeddelelse midt i august.

-Jeg synes, der er rykket effektivt i arbejdsgrupperne her i forår og sommer. Der har været stort engagement, og selv synes jeg også, det har været spændende at opleve, hvordan vi ved fælles hjælp og interesse kan skubbe en udvikling i en retning, som alle kan glæde sig over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce