Annonce
Ugeavisen Bramming

Fra flaskedreng til professor

Professor, overlæge, ph.d. Ole Mathiesen. Foto: Region Sjælland

Bramming-drengen Ole Mathiesen er i dag professor og overlæge ved hospitalet i Køge.

BRAMMING: Som 10-årig begyndte han arbejdslivet som flaskedreng i Brugsen. I dag er 54-årige Ole Mathiesen professor ved Københavns Universitet og ansat ved Region Sjællands universitetshospital i Køge. En flot karriere. Hans forældre, Esther og Ejner Mathiesen fra Bramming, tager da også her i foråret toget til hovedstaden for at overvære sønnens officielle foredrag om det speciale, han har viet sit arbejdsliv til.

Specialet drejer sig i fagsprog om anæstesiologi, der er et medicinsk speciale, som handler om narkose, intensiv- og smertebehandling, og Ole Mathiesens professorat drejer sig helt specifikt om smertebehandling efter operationer:

- Smertebehandlingen her er vigtig, ja nærmest afgørende, for, at den videre efterbehandling og genoptræning forløber som den skal, og at patienten kommer godt gennem operationen uden mén, fortæller Ole Mathisen, der siden 2014 har været ansat på den anæstesiologiske afdeling på universitetshospitalet i Køge.

Da Ole Mathiesen trådte sine barnesko hjemme hos mor og far i Bramming, gik han først på Bakkevejens Skole - supplerede så lommepengene med en tjans som flaskedreng i Brugsen - blev herefter student fra Ribe Katedralskole i 1983 og påbegyndte dernæst sine medicinske studier ved Københavns Universitet.

Ole Mathiesen bor privat i Greve sammen med sin hustru, Pernille Raasthøj Mathiesen, der er ledende overlæge for børneafdelingen på Næstved-Slagelse Sygehus. Sammen har de tre nu voksne børn, der alle er fløjet fra reden: David, 26 år og lægestuderende, Jonas, der er 22 år og læser idræt samt Katrin, der er 20 år og studerer klarinet på Det Kongelige Musikkonservatorium.

Før den nuværende ansættelse i Køge arbejdede Ole Mathiesen i kliniske afdelinger på sygehuse i Nykøbing Falster, Gentofte, Herlev, Glostrup og på Rigshospitalet. I årene 2005-08 gennemførte han sin ph.d. på Glostrup Hospital, som han forsvarede i 2009 ved Københavns Universitet. I årene 2009-2014 var han ansat på Rigshospitalet, hvor han opbyggede den nye Enhed for Akut Smertebehandling.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Tidligere bankmand fra Grimstrup hjælper som frivillig mindre firmaer trygt igennem en krise

Annonce
Ugeavisen Bramming

Nyt afsnit af natursti åbnet på golfbanen

Annonce
Ugeavisen Bramming

- Det er en god dag for Hunderup og Sejstrup

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Vandet forsvandt, og så måtte dem i kajak øve tørroning

Ugeavisen Bramming

Tæt på udsolgt til fodboldskole

Ugeavisen Bramming

Efter opråb i lokale aviser: Nu kan skole samle fuld skolebestyrelse

Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Annonce