Annonce
Ugeavisen Bramming

Fra tirsdag morgen: Næsten fuld åbning på bibliotekerne - igen fra tirsdag morgen

Fra tirsdag efter pinse er det igen muligt ved hjælp af sygesikringskort selv at låse sig ind på Bramming Bibliotek mellem klokken syv og 22. Men kun mandag til fredag. Foto: Martin Wilde
Den sene seneste måned har det igen været muligt selv at finde bøger frem på hylderne på biblioteket i Bramming. Men krav om forevisning af coronapas har holdt mange fra en tur på biblioteket.

Bramming: Bøgerne står på deres plads og næsten råber: tag mig - lån mig!" Men der har den seneste måneds tid ikke været ret mange læsebegærlige lånere, bøgerne kunne råbe an. Dem, der før Verden gik coronaamok, jævnligt kom på biblioteket for med et pust litteratur at lade sjælen tilføre ny åndelig viden, er i høj grad blevet hjemme.

Kort sagt: der har den seneste måned været langt mellem lånerne på biblioteket i Bramming. Besøgstallet er raslet ned set i forhold til før Danmark blev lukket ned første gang i marts sidste år.

- Det er op ad bakke. Der er meget stille, men der kommer nogen ind. Coronapasset har været en udfordring. Hvis der ikke er en særlig nem adgang til test, så kan vi mærke det, siger Ann-Britt von Selen, som er bibliotekschef i Esbjerg Kommune - det vil sige, chef for alle kommunens folkebiblioteker.

Annonce

Problem med test

Hun har ingen konkrete tal for, hvor mange, der har benyttet bibliotekerne, siden det for en måned siden igen blev tilladt for lånerne selv at finde bøger frem fra hylderne, og ikke blot at få dem udleveret, man over nettet havde bestilt hjemmefra. Men især i Bramming har kravet om en negativ coronatest været et problem. For kravet om, at bibliotekerne skal have personale ved døren til at tjekke coronapasset ved indgangen har gjort, at biblioteket kun har haft åbent, når der har været personale til stede. Det vil sige hver eftermiddag samt et par formiddage hver uge.

Coronapasset har været en udfordring. Hvis der ikke er en særlig nem adgang til test, så kan vi mærke det.

Ann-Britt von Selen, bibliotekschef


I Bramming er der åben for kviktest tirsdag og fredag eftermiddag, og en sådan, der ikke er mere end 72 timer gammel - eller en tilsvarende PCR-test - har man hidtil skullet fremvise ved indgangen, for at blive lukket ind på bibliotekerne. Det vil sige, at potentielle lånere reelt kun har kunnet tage testen tirsdag, for at komme på biblioteket senere i løbet af ugen - inden det lukkede klokken 17.

Annonce

Tirsdag åbent for selvbetjening

Heldigvis laves der nu om på det. Fra tirsdag er det stadig et krav, at man skal have en negativ coronatest - eller man skal være vaccineret. Men fra tirsdag vil der atter være adgang til bibliotekerne mellem klokken syv og 22 på alle hverdage. Det vil sige, at man kan komme på biblioteket uden for normal arbejdstid. Minimum en gang i døgnet skal bibliotekets personale så udføre en stikprøvekontrol, hvor det kontrolleres, om de tilstedeværende lånere har en negativ coronatest eller er vaccineret.

- Det bliver rart, at personalet ikke skal tjekke for coronapas. På de mindre biblioteker, hvor der i perioder kun er en personale på arbejde, har den primære opgave været at kontrollere lånere ved indgangen. Der har ikke været tid til at yde den normale service. Det problem bliver løst nu, og vi kan have fokus på den gode service, siger Ann-Britt von Selen.

Sådan holder biblioteket åbent

Fra tirsdag den 25. maj vil der igen være åbent for selvbetjening på Bramming Bibliotek, så der er muligt at låse sig ind ved hjælp af sygesikringskort.

Der vil kun være åbent for selvbetjening på biblioteket i Bramming mellem klokken syv og 22 og kun på hverdage.

Dette gælder indtil der bliver åbnet yderligere i samfundet - formentlig fra august.

På lørdage og søndage er der ikke personale på arbejde på biblioteket - så er der heller ikke nogen til at foretage den befalede stikprøvetest af coronapasset, og derfor må biblioteket i Bramming foreløbig holde lukket de to sidste dage i ugen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Storkereden varsler frugtbarhed i Endrup

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kraftig stigning i antal forældre, der vælger privat børnepasning

Ugeavisen Bramming

Derfor valgte vi privat børnepasning

Ugeavisen Bramming

Lone kan lide roen i hverdagen

Ugeavisen Bramming

Jeanette har aldrig fortrudt, hun blev selvstændig indenfor børnepasning

Ugeavisen Bramming

Efter et halvt år er Tine ikke i tvivl: Det var den rigtige beslutning

Ugeavisen Bramming

Vi skal stå sammen i Bramming

Ugeavisen Bramming

Trafikkaos slutter kommende weekend

Ugeavisen Bramming

Motion og sundhed

Ugeavisen Bramming

Coronaår giver forsamlingshus et acceptabelt underskud

Ugeavisen Bramming

Tid og forfald

Ugeavisen Bramming

Familievenligt sankthansbål på Skøjtesøen

Ugeavisen Bramming

Per har fire roller i 7-kantens ”Fyrtøjet”

Ugeavisen Bramming

BB slap helskindet gennem 2020

Ugeavisen Bramming

Solvejg vil stå på pinde for lånerne. Nu går hun på pension

Ugeavisen Bramming

Kollektiv fodboldfest i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Hunderup-Sejstrup bliver landets første grønne landsby

Ugeavisen Bramming

Har du set hund, der er løbet langt hjemmefra?

Ugeavisen Bramming

Efterlyser aktiviteter på Banegården

Ugeavisen Bramming

Politi på opgave: Hallo, der er altså ensrettet her

Ugeavisen Bramming

Fremgang på 200 procent: De helt unge vil være spejdere i Bramming

Ugeavisen Bramming

Nye medlemmer strømmer til hos spejderne i Gørding

Annonce