Annonce
Ugeavisen Bramming

Friluftsprojekt ved Sneum Sluse

Fladt, storslået og betagende ligger Vadehavet ved Sneum Sluse lige uden for Tjæreborgs og Darums bagdør, og nu vil de to landsbyers lokalråd gøre det attraktivt med mulighed for lidt længere ophold for andre end de får, der indtil nu har haft næsten patent på fryde sig over det. Foto: Darum Lokalråd
Lokalråds-samarbejde om at dele Vadehavets natur- og fugleliv med alle naturelskere.

DARUM/SNEUM/TJÆREBORG: Lokalrådene i Darum og Sneum-Tjæreborg ligger ikke på den lade side, og udover et stort lokalt engagement er de fælles om kærligheden til Vadehavet, naturen og det fugleliv, der udfolder sig her. Med Sneum Sluse som omdrejningspunkt og inspiration har de to lokalråd taget initiativ til et spændende friluftsprojekt, der skal komme ikke kun lokalbefolkningen, men også turister og alle andre til gavn og glæde året rundt.

- Vi vil gerne dele vores glæde over området med andre, øge alles viden om Vadehavets kultur, natur og historie og stille faciliteter til rådighed, der kan gøre området mere tilgængeligt for alle generationer, siger Helle Ertmann fra Darum Lokalråd.

- Sneum Sluse ligger jo midt i Unescos Verdens arv, Vadehavet, og vi har allerede fået mange positive tilkendegivelser fra naturelskere i og uden for vores lokalområder, siger formanden i Sneum-Tjæreborg Lokalråd, Flemming Storgaard – og tilføjer, at projektet jo altså ikke er helt gratis.

Konkret arbejder lokalrådene med et budget på omkring 400.000 kroner, som de håber kan skaffes til veje via fondsmidler. Indtil videre er der ydet midler fra Nationalparken og Sneum-Tjæreborg sognefond. Og udover kontanter planlægges der med, at projektet kan suppleres med frivillig arbejdskraft.

Ifølge skitseprojektet skal der bygges et madpakkehus og to familieshelters over for hyttebyen ved Sneum Slusevej og med udsigt til Sneum Digesø. Der skal rejses en stormflodssøjle – tegnet af Anders Buus Thomsen fra Darum – ved Sneum dige ned til åen. Projektet omfatter også etablering af en flydebro ved Sneum å til ophaling og isætning af kajakker og robåde.

Og endelig skal der udarbejdes og opsættes en række informationstavler, som fortæller om det særegne landskab, det rige fugleliv og den fine, men sårbare natur.

Flemming Storgaard og Helle Ertmann understreger, at der – foruden penge - skal en række tilladelser i hus – fra bl.a. Kystdirektoratet og Esbjerg Kommune, før arbejdet med friluftsprojektet kan begynde, men de håber og satser på, at det står klar i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce