Annonce
Ugeavisen Bramming

Frisør får travlt efter genåbning

Frisørmester Julie Adamsen får travlt og må arbejde alle ugens dage, når hun efter påske igen må åbne sin frisørsalon. Arkivfoto: Martin Wilde
Frisørmester Julie Adamsen får travlt, når hun tirsdag efter påske atter må åbne døren for kunder i hendes frisørsalon, Frøken A.

Bramming: Få dage før jul blev nøglen drejet i døren til en ufrivillig lang julenedlukning i frisørsalonerne overalt i Danmark. Regeringen bestemte, at liberale erhverv som danske frisørsaloner ikke måtte holde åbent på grund af smittefare med covid-19 virus. Først tirsdag den 6. april, efter tre og en halv måned uden gang i saksen, kan danskerne igen få klippet deres hår i en frisørsalon.

Det glæder blandt andre frisørmester Julie Adamsen, som er indehaver af salonen Frøken A i Bramming. Straks efter der sent sidste mandag aften var indgået en aftale på Christiansborg om blandt andet genåbning af landets frisørsaloner fik Julie Adamsen travlt. Ikke med at klippe, men med at booke og ændre tider til de faste kunder, så de kan få styr på hårlokkerne, når salonen atter må åbne.


Hvis kunderne ikke vil testes, så kan jeg ikke tage dem. Det er ikke mig, der har lavet reglerne, men her i salonen bliver de overholdt.

Julie Adamsen, frisør


- Der er en masse, som skal passes ind. Jeg har under hele nedlukningen opfordret kunderne til at være ude i god tid. Jeg har opfordret dem til at bestille tid, fordi det så var på plads, hvis vi måtte åbne. Nu er der meget administrativt arbejde med at få flyttet kundernes tidsbestillinger. Dem, der har booket på nettet, gør det selv, mens resten skal jeg ringe til, fortæller Julie Adamsen.

Annonce

Alle ugens dage

Da hun sidste år måtte genåbne salonen efter den første tvangsnedlukning, arbejdede Julie Adamsen op til 88 timer om ugen i de første uger efter genåbningen, så alle kunderne kunne få deres hår klippet. Det vil hun ikke gøre igen, fortæller hun, men hun har planlagt at holde åbent i salonen både lørdag, søndag og mandag i den første tid. Det er dage, hvor Frøken A normalt holder lukket.

Tirsdag den 23. marts, dagen efter politikerne på Christiansborg havde indgået en aftale om en langsigtet genåbning af Danmark, var der rift om at booke en tid hos frisøren. Så meget, at da Ugeavisen tjekkede frisørmestrenes fælles bookingside midt på eftermiddagen, var der cirka 30.000 i køen og mere end en times ventetid på at kunne booke en tid. Foto: Martin Wilde

- Jeg gør, hvad jeg kan, for at gøre så mange tilfredse som muligt. Der bliver travlt, og det bliver der i lang tid fremover, siger Julie Adamsen.

Annonce

Test er et krav

Et krav, for at komme til frisør efter påske, er at man enten er færdigvaccineret mod coronavirus eller kan fremvise en negativ coronatest, som ikke er flere end 72 timer gammel. Det punkt holder Julie Adamsen fast i.

- Hvis kunderne ikke vil testes, så kan jeg ikke tage dem. Det er ikke mig, der har lavet reglerne, men her i salonen bliver de overholdt, slutter Julie Adamsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce