Annonce
Ugeavisen Bramming

Fritidscenter klar med ny OL-disciplin: Klatrevæg klar til indvielse i Bramming

Nina Bolding er idrætslærer på Nordre Skole og nyuddannet instruktør. Hun glæder sig til at kunne benytte klatrevæggen i idrætsundervisningen. Foto: Martin Wilde
Klatring var med til Olympiske Lege for første gang i år. Bramming Fritidscenter følger med tiden og er i næste uge klar med ny klatrevæg. For tiden uddannes instruktører.

Bramming: Klatring er en sport i fremgang. Så meget, at den i år for første gang var med på programmet for de olympiske lege. Og så meget lokalt, at Bramming Fritidscenter i næste uge er klar til at indvie centrets egen 8,9 meter høje klatrevæg med fire baner.

- Jeg ved ikke, om den overholde de olympiske mål. Men den kan ikke blive højere. Der er ikke mere loft at give af, siger Kenneth Benfeldt, som er en af de nyuddannede instruktører.

Den nye klatrevæg er placeret i enden af Hal 1, lige ved siden af bouldervæggen, som også er en klatrevæg men kun halvt så høj som den nye. Hvor alle kan klatre på bouldervæggen - og falde ned på en tyk madras, hvis man ikke kan holde sig fast - så gælder der helt andre og skærpede sikkerhedsregler for den nye klatrevæg. Derfor er den også lukket og sikret mod utidig klatring ved hjælp af et klæde, der hænges over den nederste del af væggen, når der ikke er instruktører til stede.

Annonce

Kræver uddannede instruktører

For der må ikke klatres på den nye væg, hvis der ikke er mindst en instruktør til stede. I disse uger bliver der uddannet instruktører, heriblandt to idrætslærere - en fra Bakkevejens Skole og en fra Nordre Skole. Sidstnævnte er Nina Bolding.

Den nye klatrevæg er 8,9 meter høj, og den har fire baner. Her er tre af banerne i brug. Foto: Martin Wilde

- Jeg har sagt ja, til at blive uddannet som instruktør, fordi jeg er idrætslærer, og det er en anderledes og spændende idrætsundervisning, fortæller Nina Bolding, mens hun binder en reel knude på det orange tov, som skal sikre hende mod at styrte ned, hvis hun mister grebet på vej op ad væggen. I den anden ende af tovet står en af de andre instruktører:

- Det er sjovt. Adrenalinen pumper. Man skal have tillid til, at den, der står på gulvet, har styr på det, siger Nina Bolding og ser over på den instruktør, som står med den anden ende af det orange tov om livet.

Annonce

Fondsfinansieret

Det har kostet 225.000 kroner at sætte klatrevæggen op. Pengene kommer fra Norlys Fonden. Nordea Fonden, Johan Hoffmann Fonden og Esbjerg Kommune. Sport- og Eventpark Esbjerg, SEPE, som driver Bramming Kultur- og Fritidscenter, betaler udgifterne til godkendelse og årligt tilsyn. Alle foreninger, der benytter i centret, kan benytte væggen, fortæller Kenneth Benfeldt, der er formand for Bramming Ju-Jutsu Klub.

- I Ju-Jutsuklubben kan vi bruge det til at styrke balancen i kampsporten. Det kan også bruges som opvarmning, siger en fornøjet Kenneth Benfeldt, der er blandt de nyuddannede instruktører og formand for Bramming Ju-Jutsu Klub. Foto: Martin Wilde

- Der er ikke dannet en speciel forening til dette. Alle brugere i hallen, der støtter projektet, kan få uddannet instruktører. Til at begynde med er der uddannet ni instruktører fra Bramming idrætsforening og Bramming Ju-Jutsu Klub plus to fra SEPE. Dertil er der uddannet to instruktører fra skolerne, så de kan inddrage det i undervisningen, forklarer Kenneth Benfeldt:

- Det giver fællesskab for alle foreningerne i hallen. I Ju-Jutsuklubben kan vi bruge det til at styrke balancen i kampsporten. Det kan også bruges som opvarmning.

Den nye klatrevæg

Klatrevæggen indvies ved en reception onsdag den 29. september klokken 15.30, hvor repræsentanter for de tre fonde samt formanden for kultur- og fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen (K), vil klippe en rød snor - en for hver af de fire baner.

Ved receptioonen er der gratis kaffe, kage og slush-ice til alle.

Herefter vil klatrevæggen holde åbent hver tirsdag kl. 17-20 og hver søndag kl. 16-19.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Apokalypsen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Stine og Søren sendt på flugt

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

En dag i Egon Lorentzens fodspor

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Der skal være vækst og livskvalitet i hele kommunen

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Vita Zenner er limen mellem kommune og region

Ugeavisen Bramming

Først kniv og gaffel – dernæst politik

Ugeavisen Bramming

Lions inviterer til gå-maraton i fire byer

Ugeavisen Bramming

Det haster med et aflastningscenter på Vardevej

Ugeavisen Bramming

Det lykkedes at indsamle mere end to millioner kroner: Byggeriet begynder den 1. december

Ugeavisen Bramming

Troværdighed er Olfert Krogs adelsmærke

Ugeavisen Bramming

Helge Ørsted Pedersen udstiller i Pianosalg.dk

Ugeavisen Bramming

Pernille Juhl på biblioteket

Ugeavisen Bramming

”De fem sorte mænd” klar til afsløring

Ugeavisen Bramming

Portrættegning og kunstnermøde på Egnsmuseet

Ugeavisen Bramming

Fantasien har ingen grænser

Ugeavisen Bramming

For smal: Handicapråd frygter ulykker på trafikeret vej

Ugeavisen Bramming

Det er en ommer: Cykelsti og fortov blev smallere end aftalt

Ugeavisen Bramming

27-årig mister kørekortet for evigt: - Retten sender stærkt signal

Ugeavisen Bramming

Fuldt hus til Bierfesten 23. oktober

Ugeavisen Bramming

Folkemøde om grænsen bliver et kulturelt festfyrværkeri

Ugeavisen Bramming

Stolt direktør: Statsministeren nævnte lokal virksomhed i sin åbningstale

Ugeavisen Bramming

Jubel over penge til cykelsti

Ugeavisen Bramming

Julefrokosten fylder Gørdinghallen

Annonce