Annonce
Ugeavisen Bramming

Fuldt program i Ældre Sagen igen

Karen Wagner Christensen: Det er så dejligt, at vi nu er i gang igen og kan lægge mange af coronatidens restriktioner bag os. Arkivfoto: Kirsten Enevoldsen
Corona-restriktionerne begrænsede aktiviteterne i 2020. Nu er alt ved at være i gang igen, oplystes det på årsmødet.

BRAMMING: Ældre Sagen Bramming – én af tre afdelinger i Esbjerg Kommune – har som resten af forenings-Danmark oplevet et drilsk 2020. Coronaen satte dagsordenen med udskydelser, aflysninger og heraf følgende udfordringer. Alligevel kunne formanden, Karen Wagner Christensen, i sin beretning på årsmødet forleden glæde sig over, at flere af Ældre Sagens tilbud har kunnet fungere også i corona-perioden.

Det gælder eksempelvis de populære tryghedsopkald, hvor otte damer på frivillig basis ringer til de tilmeldte hver morgen og lige sikrer, at alt er som det skal være hos den enlige ældre. Og er der ingen kontakt eller afslører opringningen en problematisk tilstand hos den ældre, har ”ringedamen” mulighed for at formidle hjælp.

Tilbuddet ”vejledning om offentlige ydelser” har ligeledes fungeret i hele 2020. Her kan være tale om spørgsmål om hjemmehjælp, genoptræning, hjælpemidler og lignende, og er man i tvivl om mulighederne for offentlig hjælp, kan man som medlem af Ældre Sagen hente kompetent information her.

Annonce

57 frivillige gør en indsats

Mange andre tilbud har i coronatiden været helt eller delvist aflyst. De fungerer nu igen, og de fungerer kun takket være et stort korps af engagerede frivillige. Karen Wagner Christensen oplyste, at der med udgangen af 2020 i Ældre Sagen Bramming var 57 frivillige, incl. bestyrelsen:

- Jeg vil gerne rette en stor tak til alle, der yder en frivillig indsats, og kender I nogle, der overvejer at være med som frivillig, hører jeg meget gerne fra dem.


Jeg vil gerne rette en stor tak til alle, der yder en frivillig indsats, og kender I nogle, der overvejer at være med som frivillig, hører jeg meget gerne fra dem.

Karen Wagner Christensen


Karen Wagner Christensen kunne senere på årsmødet oplyse, at tilbuddet om bowling er nedlagt som aktivitet, fordi der mangler en tovholder. En ny aktivitet er til gengæld kommet til her i maj, hvor Ældre Sagen arrangerer små gåture for ikke motionsvante ældre og rollatorbrugere:

- Turen er på maksimalt to kilometer, og vi slutter af med en kop kaffe.

Nyt tiltag på Solgården

En anden nyhed er også i støbeskeen. Det drejer sig om tilbud om oplæsning, en lille gåtur eller lidt fællessang, og det planlægges aftalt med og holdt i aflastningen på Solgården.

På demensområdet justeres netværksgruppernes indsats ind over for både de demente og deres pårørende efter behov og tilpasses den indsats, kommunens nyansatte pårørendevejleder yder. I forlængelse heraf vurderes behovet for Café Forglemmigej i sin oprindelige form også at være mindre. I årsprogrammet, som ligger klar i august, er således kun programsat tre cafeer.

Valget til byråd og regionsråd i november kommer også til at præge aktiviteterne her i efteråret. Koordinationsudvalget – bestående af to repræsentanter for hver af de tre Ældre Sagen-afdelinger i kommunen -planlægger i øjeblikket, hvordan borgermøder og vælgermøder skal foregå.

Annonce

Et nyvalg til bestyrelsen

Nyvalgt til bestyrelsen for Ældre Sagen Bramming blev Eva Flyvbjerg, der også er leder af besøgstjenesten. Birthe Skovbjerg, Michael Lønne og Lene Schmidt træder til gengæld ud af bestyrelsen, der herefter er således sammensat:

Karen Wagner Christensen, formand, Lisbeth Haahr, næstformand, Esben Vendelbo Andersen, kasserer og Anne-Mette Machholm, sekretær. Øvrige fire bestyrelsesmedlemmer er: Anna Marie Lykke Brix, Marie Gaarde, Leif Bothmann Ravn og Børge Jæger.

Poul Tønning Jensen og Anna Birtha Mark Lund er suppleanter.

Aktiviteter under Ældre Sagen

·Kørestolsskubbere

·Tryghedsopkald

·Besøgsvenner

·Bisidder

·Demensaflastning

·Indkøbsordning

·Vejledning om offentlige ydelser

·Strikkecafé

·Tennis

·Den hjælpende hånd

·IT-café

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Kontoret holder minibyfest torsdag, fredag og lørdag

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Nørretorv var næsten fyldt til lørdagskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Åbner egen frisørsalon: En drøm er gået i opfyldelse for Ziba

Ugeavisen Bramming

Pligt for til i morgen

Ugeavisen Bramming

DSB fjerner togpersonalet fra intercitytog til Esbjerg

Ugeavisen Bramming

64-årig mand væk i fem dage: Nu er han fundet

Ugeavisen Bramming

Niklas kom på podiet til VM

Ugeavisen Bramming

Stadig to lejrskoler i skoleforløbet

Ugeavisen Bramming

140 tog på tur med MY'eren - og flere ture er på vej

Ugeavisen Bramming

Koncert bliver der på Nørretorv - også hvis det regner

Ugeavisen Bramming

Christian blev nr. 8 til VM

Ugeavisen Bramming

Dansk og amerikansk musik spiller op på Nørretorv

Ugeavisen Bramming

Lille, fine Carla fandt sokken

Ugeavisen Bramming

Fotopar åbner galleri i St. Darum

Ugeavisen Bramming

Lunds El er kommet godt fra start

Ugeavisen Bramming

Kun ét år mere: Bramming skal have ny formand

Ugeavisen Bramming

Lokalråd efterlyser hurtigere resultater

Ugeavisen Bramming

Som i et eventyr

Ugeavisen Bramming

Ridderkors til fem byrådsmedlemmer

Ugeavisen Bramming

Gram Slot er fyldt med mysterier og andet godt

Ugeavisen Bramming

Masser af plads lige midt i naturen og med egen sø

Ugeavisen Bramming

Nu også læber og eyeliner

Ugeavisen Bramming

Sommer med sol, sjov og aktiviteter

Annonce