Annonce
Ugeavisen Bramming

Gamle postkort udgives som bog

Bogens forside er meget sigende for indholdet i ”Det var dengang – Bramming postkort for 100 år siden”. Udover billederne giver Hans Chr. Fuglsang dog også en kort historie om postkortet, som han kalder ”datidens sms”.
Oplagt mandelgave fra Bramming Byhistoriske Arkiv.
Annonce

BRAMMING: Gamle postkort kan både fortælle en go’ historie, vise mode, byggestil og meget andet fra de år, hvor fotografen klikkede. I Bramming er det altovervejende byens første fotograf, C.K. Olesen (1857-1936) og hans datter Maren (1886-1968), der har udødeliggjort stationsbyens opståen og udvikling langt ind i 1900-tallet.

Olesens glorværdige indsats for bevarelsen af Brammings historie, befolkningens og byens liv var for et par år siden emne for en flot og gennemarbejdet udstilling på Bramming Egnsmuseum, og nu er de – via postkort samlet af fhv. lærer Hans Chr. Fuglsang – valgt som årets udgivelse fra Bramming Byhistoriske Arkiv: Det var dengang – Bramming postkort for 100 år siden.

Et foto fra bogen: Forsøgshaven Ribegade 7.

En fin lille udgivelse på 120 sider, godt 100 postkort i historisk gulbrune nuancer, udgivet i format 17,5 x 24,5 cm med stift omslag og flerfarvet forsidefoto fra Søndergade ”dengang” hestevognen var det foretrukne transportmiddel.

Brammings tidligere bibliotekar, Stig Hegn, der nu er formand for Byhistorisk Arkiv, har tekstet fotografierne, og det lokale Holger trykkeri: Brørup Hansen, Kopi & Print, har trykt bogen.

Bogen, der egner sig både som mandelgave, værtindegave og meget andet her ind mod jul, sælges for 150 kroner, og medlemmer af Byhistorisk Arkiv sælger den i SuperBrugsen i forbindelse med vinsmagnings-arrangementet 13. november og igen den 4. december:

-Og der skal betales enten med kontanter eller mobile-pay, siger Birthe Hoffmann fra Byhistorisk Arkiv. Hun tilføjer, at den også sælges på Bramming Egnsmuseum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce