Annonce
Ugeavisen Bramming

Gammelt vej-ønske på ønskesedlen igen

Ildsjælene af sten forholdt sig tavse, mens Købmandstorvet summede af snak og duftede af kaffe. Foto: Kirsten Enevoldsen
Givtigt visions-møde – både for Vejrup-borgere, politikere og forvaltningsfolk.

VEJRUP: Igen torsdag eftermiddag var Købmandstorvet i Vejrup stedet, hvor byens borgere samles, når der ”sker noget i æ’ by”. Igen var der stor tilslutning, og det var denne gang seks byrådsmedlemmer, der var på besøg for at høre, se og tale med lokale borgere om, hvilken holdning de har til kommunens Vision 2025-planer.

Og også denne gang gik snakken lystigt, mens kaffeduften kildrede næseborene, og kun Ildsjælene – Jørgen Martin Pedersens fine sten skulptur på torvepladsen – bevarede den stoiske ro.

Og Vejrups efterhånden flerårige ønske om at få den besynderlige trekants-konstruktion ved indkørslen fra Gl. Hovedvej og Gørding til Storegade i Vejrup fjernet og afløst af et ganske almindeligt T-kryds, som alle kan forstå, blev nok engang hovedemne.

Annonce

Byrådsmedlemmerne kunne såmænd godt se problemet, men når nu det på så seriøst møde som lokalrådets foretræde for økonomiudvalget var landet i syltekrukken, såååhhhhh.

Sparer 340.000 kroner

Men imponeret var alle over, at lokalrådsformand Hans Jørn Madsen kunne fremvise et lokalt gennemarbejdet projekt, udført af frivillige Vejrup-borgere, som kun ville koste 110.000 kroner – mod kommunens estimat på 450.000 kroner.

Sarah Nørris fik sig en snak med nogle lokale vejrup’er – blandt andet Helle Burkal (med ryggen til), som gerne ville ha’, at politikerne sørgede for at lægge noget stabilgrus på den sti, der fører hen til den nye landsbypark: Ellers er det svært for folk med rollator eller barnevogn at komme derned. Foto: Kirsten Enevoldsen

-Hvor vi lander, og hvornår der eventuelt sker noget, det tør jeg ikke sige, men jeg skal nu sende et forslag til landdistriktskoordinator Caroline Hansen, så det kan komme med i kolonnen over sekundære ønsker til budget 2022, fortæller Hans Jørn Madsen, der medgiver, at kommunens forslag er af den forkromede slags: Men vi er mere interesserede i sikkerhed end i kosmetik.dget 2022.

-Tålmodighed er en stor dyd, konkluderer lokalrådsformanden.

Påskeliljer og byggegrunde

Lokale Karen Madsen, der har boet og arbejdet i Vejrup i en menneskealder – som dagplejer, i børnehaven og i skolens SFO – tog imod opfordringen til at lægge skriftlige bemærkninger i den kommunale postkasse:

-Jeg skriver, at vi også gerne – ligesom i Esbjerg og Bramming – vil ha’ nogle forårsløg, så vi kan tage pænt imod sommeren. Vi hører vel lige så meget med til kommunen?

-Så vil jeg også gerne have samme pris på byggegrunde her i Vejrup som andre steder i kommunen.

-Begge dele vil helt sikkert få flere børnefamilier til at bosætte sig her.

-For Vejrup er en fantastisk by. Vi kommer hinanden ved på den gode måde. Da jeg maaange år siden kom hertil, sagde jeg, at det kun var for nogle få år. Nu kunne jeg ikke drømme om at flytte!

Seks byrødder på Vejrup-besøg

De seks byrådsmedlemmer, der afså et par timer til visions-møde med Vejrup-borgerne var:

Henning Ravn, V, Kurt Kjerrum V, Sarah Nørris Ø, Ulla Koman-Mejer S May-Britt Andrea Andersen, C, og Jørn Boesen Andersen, SF.

Vejrup Lokalråds næstformand, Leif Hermansen, talte sig frem til, at 53 Vejrup-borgere havde benyttet sig af muligheden for at få byrådsmedlemmerne i samtale.


For Vejrup er en fantastisk by. Vi kommer hinanden ved på den gode måde. Da jeg maaange år siden kom hertil, sagde jeg, at det kun var for nogle få år. Nu kunne jeg ikke drømme om at flytte!

Karen Madsen


Autocamper-plads

Verner Fogh, VF Biler og Fogh’s øl, fortalte politikeren, at han har et ønske om at bruge noget af sin jord til autocamper-plads:

-Det kan snildt laves på stedet. Der er brug for sådan en P-plads her i området, og motorvejen kører jo lige forbi, så jeg håber, politikerne vil se velvilligt på ideen, sagde han til Jørn Boesen Andersen, Kurt Bjerrum og Henning Ravn.

Og sådan gik snakken med udveksling af små og større tanker og ønsker:

Lokalrådsformand Hans Jørn Madsen får sig en konkret snak med andre Vejrup-borgere. Foto: Hans Jørn Madsen

-Jeg synes, vi havde et par go’e timer, og jeg tror egentlig, det har god værdi, at politikere og forvaltningsfolk kommer herud i virkeligheden engang imellem, siger en tilfreds lokalrådsformand.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Vi skal stå sammen i Bramming

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Trafikkaos slutter kommende weekend

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Motion og sundhed

Ugeavisen Bramming

Coronaår giver forsamlingshus et acceptabelt underskud

Ugeavisen Bramming

Tid og forfald

Ugeavisen Bramming

Familievenligt sankthansbål på Skøjtesøen

Ugeavisen Bramming

Per har fire roller i 7-kantens ”Fyrtøjet”

Ugeavisen Bramming

BB slap helskindet gennem 2020

Ugeavisen Bramming

Solvejg vil stå på pinde for lånerne. Nu går hun på pension

Ugeavisen Bramming

Kollektiv fodboldfest i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Hunderup-Sejstrup bliver landets første grønne landsby

Ugeavisen Bramming

Har du set hund, der er løbet langt hjemmefra?

Ugeavisen Bramming

Efterlyser aktiviteter på Banegården

Ugeavisen Bramming

Politi på opgave: Hallo, der er altså ensrettet her

Ugeavisen Bramming

Fremgang på 200 procent: De helt unge vil være spejdere i Bramming

Ugeavisen Bramming

Nye medlemmer strømmer til hos spejderne i Gørding

Ugeavisen Bramming

Spejdere melder om stagnation på landsplan

Ugeavisen Bramming

Kristine fejret med et mærke

Ugeavisen Bramming

Derfor er vi spejdere

Ugeavisen Bramming

Børn lægger mariehøns rundt i Bramming

Ugeavisen Bramming

BB i Jyllandsserien

Ugeavisen Bramming

V-holdet sat til kommunalvalget

Ugeavisen Bramming

Anja startede sit eget rengøringsfirma og har nu fem ansatte:  - Det er vildt, hvordan det går fremad

Annonce