Annonce
Ugeavisen Bramming

God udvikling i gang ved fritidscentret

Idrætsinspektør Poul Carlsen mener, at indsatsen for at skabe mere tryghed i og omkring Bramming Kultur- og Idrætscenter er ved at gå i den positive retning. Foto: Kirsten Enevoldsen
Massiv indsats fra SEPE i samarbejde med Aktiv Fritid, SSP og nærpolitiet ser ud til at have skabt mere tryghed omkring Bramming Kultur- og Fritidscenter.
Annonce

BRAMMING: Der er lagt nogle trædesten ud, som slår en positiv stemning an. Det kommer ikke fra den ene uge til den næste, men vi har afgjort fået et udvidet fællesskab skubbet i gang, så vi har optimismen i behold.

Sådan nogenlunde lyder den status, myndighederne gør omkring indsatsen for at få bremset den trælse tendens, der var ved at være omkring Kultur- og Idrætscentret i Bramming. Her var en lille gruppe utilpassede unge hen over sommer og efterår ved at skræmme børn væk fra at komme der.

Både idrætsinspektør Poul Carlsen, SSP-medarbejder Kim Nordrup og nærbetjent Carsten Pedersen kunne se problemerne. De satte sig derfor sammen og fik løftet problematikken op til overfladen.

Sport og Event Esbjerg (SEPE), som idrætscentret er en del af, ansatte en aktivitetsmedarbejder til onsdag og fredag eftermiddag at gøre en indsats for at aktivere de unge – alle de unge. Det har været en succes. Ligeledes tog Poul Carlsen kontakt til Aktiv Fritid, og der blev – i samarbejde med den kommunale fritidskoordinator, Karin Schwartz, skruet et aktivitetstilbud sammen til alle elever på 3.-7. klassetrin, så de alle og sammen kunne opleve fællesskabet i hallen, hvor alle må komme, er velkomne og trygt skal kunne komme.

Også det initiativ ser nu ud til at have givet pote. Der er livlig aktivitet i hallen på de fleste eftermiddage – ikke mindst ved klatrevæggen og trampolinerne:

-Og hallen er jo altså for alle, pointerer Poul Carlsen, der på sit kontor har fem VIP-kort, som er til udlån blandt de børn, der er gode rollemodeller. Med et VIP-kort kan børnene låne rekvisitter i cafeteriet, ligesom de kan få trampolinerne låst op – hvis de ellers er ledige.

Såvel SSP-koordinator Kim Nordrup som nærbetjent Carsten Petersen vender tommelen op for indsatsen mod den utrygge stemning, der var ved at udvikle sig omkring idrætscentret:

-Der er helt klart mere liv og glad samvær i og omkring centret, selv om jeg jo ikke oplever det tæt på, men jeg har ikke i lang tid modtaget klager, så mon ikke det hele nu går i den rigtige retning, siger Kim Nordrup.

Samme tendens oplever nærbetjent Carsten Petersen: Der er tilsyneladende en god udvikling i gang, men det er jo altså sådan, at uro kommer i bølger. Og så er det helt tydeligt, at der er flere aktive brugere ved hallen, hvilket jo er et positivt tegn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kun 10 i kirken

Ugeavisen Bramming

Nørderi

Annonce