Annonce
Ugeavisen Bramming

Gode råd til en sikker og uhyggeligt hyggelig halloween

Halloween er i de senere år hurtigt blevet en populær højtid hos danske børn. Ifølge Børneulykkesfonden er det dog vigtigt at tage højde for sikkerheden, når man fejrer den uhyggelige højtid. Foto: Børneulykkesfonden
Efteråret er her. Med efteråret kommer også halloween. En ny dansk tradition med sjove aktiviteter sammen med børnene. Men glem ikke at have styr på sikkerheden, når græskarret skal skæres og kostumet skal på.

Allehelgen: Når man siger halloween, er der noget helt bestemt, som ikke kan undværes – nemlig kostumet. Selvom et flot og uhyggeligt kostume hører med til halloween, er det vigtigt at være opmærksom på farer, der kan lure i kostumet. Det er vigtigt at vælge et sikkert kostume. Lange snore kan i værste tilfælde betyde kvælning, hvis snorene sidder fast i grene eller i en dør. Tjek også, om der sidder smådele på kostumet. Hvis smådelene ikke sidder godt fast, kan man selv sørge for at sætte dem bedre fast, så delene ikke havner i barnets mund, lyder rådene fra Børneulykkesfonden.

- Udover at sikre lange snore og smådele på kostumerne, er det også vigtigt, at kostumet passer til barnets alder. Følg derfor altid anbefalinger om alder og advarsler, og tag det alvorligt. Særligt i forhold til børn under 3 år. Øjemål og sund fornuft er desværre ikke altid nok, siger Henriette Madsen, der er generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Skær et flot og sikkert græskar

En anden og obligatorisk tradition til halloween er de flotte og dekorative græskar med levende lys i. At dekorere et græskar sammen med børnene er hyggeligt. Men udskæringen af græskarret er en opgave for forældrene og ikke børnene. I stedet for at skære ud, kan børnene tegne et ansigt på græskarret og hjælpe med at tage fyldet ud med en ske eller med hænderne. Hvis børnene gerne vil være med til at skære i græskarret, kan man købe en børnekniv.

Halloween – hver for sig

For de fleste familiers vedkommende er den traditionelle halloween-rasletur aflyst på grund af corona-situationen. Men det behøver ikke sætte en stopper for fejringen af halloween, mener Henriette Madsen:

Fire gode råd

At skære et græskar ud er ikke for små børn. Lad dit barn tegne et ansigt i stedet, og lad en voksen skære det ud. Alternativt kan I lade barnet bruge en såkaldt børnekniv, som ikke er lige så skarp som en almindelig kniv.

Husk, at levende lys altid er farlige, også i græskar. Når græskarret er lavet, er det derfor en god ide at placere det i en højde, hvor små børn ikke kan nå det.

Kostume, paryk eller udstyr må ikke være brandfarlige, og vær opmærksom på, at tilbehør til kostumerne, såsom sværd eller stave, ikke er spidse, skarpe eller for lange.

Skal dit barn ud at gå efter mørkets frembrud, så sørg for, at barnet har reflekser på overtøjet eller kostumet.

- Selvom vi i år skal holde halloween indenfor corona-retningslinjerne, behøver det ikke blive en kedelig halloween. I stedet for rasleturen kan man eksempelvis pynte haven flot op og lave en lille skattejagt med godter og uhyggelige dekorationer. Og hvis man ikke har en have at lave skattejagt i, afholder vi i Børneulykkesfonden virtuelt Halloween Run. Her kan familier sammen, men hver for sig, få sig en frisk løbetur den 31. oktober. Husk dog altid, at hvis man begiver sig udenfor i den mørke oktober aften, er det en god idé at have reflekser på tøjet, siger Henriette Madsen.

Virtuel Halloween Run arrangeres i samarbejde med Junglerun til fordel for Legeheltene, der skaber aktiv leg og bevægelse på de danske hospitaler. /mw


Selvom vi i år skal holde halloween indenfor corona-retningslinjerne, behøver det ikke blive en kedelig halloween. I stedet for rasleturen kan man eksempelvis pynte haven flot op og lave en lille skattejagt med godter og uhyggelige dekorationer.

Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Når boblerne brister

Annonce