Annonce
Ugeavisen Bramming

Grønt lys for REMA1000

Her har landsbyen Kirkebros smedje måske ligget engang for mange hundrede år siden. Foto: Sydvestjyske Museer
Sydvestjyske Museer har foretaget arkæologiske forundersøgelser, der ikke bremser bygge-planerne.

BRAMMING: I midten af 1990’erne afdækkede nogle arkæologistuderende fra Københavns Universitet for Esbjerg Museum, at landsbyen Kirkebro havde ligget her – nord og syd for nuværende Kirkebrovej i Bramming.

Landsbyen strakte sig ind på den mark, hvor det planlagte REMA1000-byggeri skal ligge, og herfra har man anmodet Sydvestjyske Museer om at foretage en arkæologisk forundersøgelse af grunden, så der ikke opstår overraskelser midt i byggearbejdet, oplyser museumsinspektør Michael Alrø Jensen, Sydvestjyske Museer i Ribe. Han tilføjer, at sådanne undersøgelser er frivillige:

- Men jeg synes, de er fornuftige, for dukker noget uventet op under et byggeri, skal det standses, indtil undersøgelserne er færdige.

Annonce

- Vi har gravet nogle søgerender på grunden, men vi har ikke afdækket noget, der kan bremse byggeriet.

- Konkret har vi fundet resterne af et lille hus fra den yngre romerske jernalder – år 150 – 400 e.Kr. Måske har landsbyens smedje ligget her. Vi har i hvert fald fundet noget, der kunne tyde på det, siger Michael Alrø Jensen – men tilføjer, at museet nu trækker sig tilbage igen, så der er grønt lys for at gå i gang med byggeriet af Brammings REMA1000-butik.

Hvis alt går efter planen, ligger Brammings nye dagligvarebutik, REMA1000, her inden årets udgang. Foto: Prebens Foto&Video
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce