Annonce
Ugeavisen Bramming

Grundsalg i gang i Hunderup

Her ses i drone-perspektiv Jægervænget-, Møllevænget-udstykningen med Hunderup Kirke i baggrunden. Foto: Esbjerg Kommune
Borgermøde i Sejstrup Forsamlingshus om planer og salg af 20 byggegrunde af varierende størrelse, så snart corona-situationen tillader det.

HUNDERUP/SEJSTRUP: Det lysner for byggeplanerne på de nye udstykninger i Jægervænget og Møllevænget i Hunderup. Planerne ventes at blive et punkt på årets sidste byrådsmøde, den 21. december, hvor det skal afgøres, hvilke byggerier, der bliver omfattet af den kommunale grundkapitalspulje.

Byggemodningen er allerede så langt fremme, at grundsalget er indledt, og næste udadvendte aktivitet bliver et borgermøde, som der indkaldes til, så snart corona-situationen er afklaret. Virussen har allerede skubbet borgermøde-planerne et par gange.

Der er tale om i alt 20 grunde af varierende størrelse; herunder også et par storparceller. De 20 grunde er fordelt med to på Møllevænget og 18 på Jægervænget, og priserne ventes at lægge sig på henad samme niveau som grundene i Darum: Fra omkring 120.000 til ca. 420.000 kroner, oplyser medlem af Lokalrådets boligudvalg, Jette Brix.

Annonce

270 kroner per kvm.

Kvadratmeterprisen bliver 270 kroner, inkl. moms, hvortil kommer engangs-udgifter til kloak, vand og el - samlet tilslutningsafgift for Jægervænget på ca. 80.000 kroner og for Møllevænget omkring 95.000 kroner.

Jægervænget-udstykningen har – efter lokalrådets forhandling med kommunen – fået godkendt en lokalplan med blandet bebyggelse:

- Dels bliver her varierende grundstørrelser – inkl. storparceller. Dels kan her både bygges ejer- og lejerboliger.

- Og endelig har vi fået godkendt mulighed for at bygge tæt-lave boliger på alle grunde, således vi får så varierende en boligmasse som muligt. Det har været vores mål at få blandede ejerforhold i forbindelse med udstykningen, fastslår Jette Brix, på vegne af det nedsatte lejebolig-udvalg.


Vi fået godkendt mulighed for at bygge tæt-lave boliger på alle grunde, således vi får så varierende en boligmasse som muligt. Det har været vores mål at få blandede ejerforhold i forbindelse med udstykningen.

Jette Brix


Det er Boligkontoret Danmark i Ribe, der har lagt billet ind på lejeboligerne, og Anders Fabricius herfra har lovet at komme til stede ved det orienterende borgermøde, der lige afventer en corona-klarmelding. Desuden er også Lokalrådets boligudvalg til stede, så alle interesserede kan få klart svar på deres spørgsmål.

Annonce

Den levende landsby

Hunderup/Sejstrup, der markedsfører sig som ”den levende landsby”, venter sig meget af udstykningen og ser frem til de nye medborgere, der konsoliderer områdets status som ”levende og aktiv”.

Her bor omkring 700 indbyggere i dag, og det er lokalrådets opfattelse, at nogle af de mangeårige beboere i de eksisterende huse har fået rigelig plads og er interesserede i noget mindre, men som stadig også helst vil blive i området:

- Det er der jo netop mulighed for her, og samtidig kan de større ledigblevne boliger komme til salg for tilflyttere, mener Jette Brix.

I landsbysamfundet med de to selvstændige landsbyer er der et aktivt foreningsliv for alle aldersgrupper med mange fritidsaktiviteter, sportshal, klubhus og forsamlingshus. Her er desuden en velassorteret købmandsforretning, som borgerne støtter massivt op om.

Skolemæssigt går børnene fra Hunderup/Sejstrup på Bakkevejens Skole i Bramming, mens der er børneinstitution med sportshal og Hunderup Kirke som nærmeste nabo.

Der er etableret cykelsti til Bramming og Gredstedbro, og endelig er der et trinbræt til Arriva-forbindelsen mod Bramming og Ribe-Tønder.

Boligudvalget

Det er boligudvalget under Lokalrådet, der har forhandlet udstykningen igennem. Udvalget består af: Knud Runge, Jørn Boesen Andersen, Claus Simonsen, Johannes Clausen, Lena Randrup og Niels Bertelsen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Stolthed

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Mændene flokkedes om Arnes Velo Solex

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hunderups Efterårsmesse var en bragende succes

Ugeavisen Bramming

Fjernvarmeværk skal have nye vedtægter – igen

Ugeavisen Bramming

Jonas Jeppesen fra Vong vender tilbage til vikingerne

Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Ugeavisen Bramming

Krimiforfatter på biblioteket

Ugeavisen Bramming

Vækstpulje spreder penge

Ugeavisen Bramming

Fritidscenter klar med ny OL-disciplin: Klatrevæg klar til indvielse i Bramming

Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Ugeavisen Bramming

Se og smag på Bents Dexter-kvæg

Ugeavisen Bramming

Skechers sponsorerer Taekwondo klubben

Ugeavisen Bramming

Hvem bliver den første på Jægervænget

Ugeavisen Bramming

Til 20 års jubilæum for Ejners sten

Ugeavisen Bramming

Forsamlingshus har god udlejning

Ugeavisen Bramming

Postorkestret spiller i foyeren

Ugeavisen Bramming

Op i gear

Ugeavisen Bramming

Landsbyparken indviet med maner

Ugeavisen Bramming

Idéforum med på messe i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Stephanie er ene pige på værkstedet

Ugeavisen Bramming

Bæredygtighed på revy-menuen

Ugeavisen Bramming

Astrid har en snegl som kæledyr

Ugeavisen Bramming

Første projekt på frisatte skoler: Dyrskue samler elever på tværs af klasser

Annonce