Annonce
Ugeavisen Bramming

Gudstjeneste i Vøgas Lund skoven

Generalforsamlingen blev holdt på åstedet i det fri, så deltagerne spadserede også en tur i den smukke skov. Foto: Privat
Et nyvalg til bestyrelsen i Vøgas Lund Skoven, som for tiden plages af tyverier.
Annonce

VEJRUP: Vøgas Lund – en omkring 11 ha. stor skov i den nordlige udkant af Vejrup, grundlagt og plantet af landsbyens borgere som lystskov for 110 år siden - omskabes på søndag den 5. juli til en himlens katedral, når sognets præst, Uffe Vestergaard, holder friluftsgudstjeneste her.

Et initiativ, som folkene bag Vøgas Lund glæder sig over og ser frem til som endnu en funktion for den lystskov, foretagsomme vejrup’ere med Niels Th. Iversen i spidsen i sin tid fik grundlagt med salg af 200 anparter som startkapital.

Vøgas Lund-foreningen har netop afviklet sin årlige generalforsamling, hvor formand, Jørgen Fogh fra Gørding, kunne berette om et aktivt år, hvor især salget af juletræer og pyntegrønt har skæppet i foreningens kasse. Fra et julesalg i år 2017 på 2.000 kroner blev der sidste jul solgt for godt 6.300 kroner.

Seneste beretningsår er ellers overvejende gået med at passe og pleje de godt 700 træer, der blev plantet i 2018, ligesom også de nyplantede 400 normanns- og 350 rødgraner er kommet fint i vækst, efter at de fået lys og luft som følge af fjernelsen af de store rødgraner.

Generalforsamlingen blev holdt på åstedet i det fri, så deltagerne spadserede også en tur i den smukke skov. Foto: Privat

Formanden kunne til sin ærgrelse også fortælle, at skoven for første gang i de 22 år, han har været med, i påsken var plaget af tyveri. Således forsvandt betonsiderne til en bænk nede ved vandværksboringerne, og for 14 dage siden blev endnu en bænk stjålet fra festpladsen:

-Det ærgrer os. Ikke mindst fordi det er mange frivillige, der har lagt kræfter i at etablere dem. Bænkene er nemme at kende, for de har fået sideklodser for at beskytte mod, at nogle sparker kiler ud for sjov, sagde Jørgen Fogh, der opfordrede til at give lyd, hvis nogle ser en af Vøgas Lund-bænkene.


Det ærgrer os. Ikke mindst fordi det er mange frivillige, der har lagt kræfter i at etablere dem. Bænkene er nemme at kende, for de har fået sideklodser for at beskytte mod, at nogle sparker kiler ud for sjov.

Jørgen Fogh


Mikkel Hermansen, Vejrup, blev nyvalgt til bestyrelsen. Han afløser Søren Callesen, Vejrup, der ikke ønskede genvalg. Genvalgt blev Ejner Ravn, Glejbjerg, og bestyrelsen er herefter således sammensat:

Jørgen Fogh, formand, Ejner Ravn, næstformand, Sven Iversen, kasserer, Peder Thomsen og Mikkel Hermansen, der er menige medlemmer. Peder Hjort og Erik Stenager er suppleanter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce