Annonce
Ugeavisen Bramming

Højskoleforedrag i Aktive Kvinder

Erik Sommer kommer 16. januar til Bramming med fortællinger og sange fra højskolesangbogen. Foto: Arkiv
Fællessang og foredrag i Sognegården i Bramming den 16. januar.
Annonce

BRAMMING: Aktive Kvinder Bramming tager hul på det nye år og den nye forenings-sæson med et dejligt højskoleforedrag i Sognegården torsdag aften den 19. januar. Det er den meget efterspurgte og afholdte tidligere højskoleforstander Erik Sommer fra Nørre Nissum, der med højskolesangbogen i hånden tager deltagerne med ind i levende fortællinger om historierne bag sangene.

Den nu 70-årige Erik Sommer er konservatorieuddannet musikpædagog og var i 16 år ansat som lektor i musik ved Nørre Nissum Seminarium. Forud herfor var han i godt 12 år forstander på henholdsvis Silkeborg og Danebod højskoler. Fra 2005 til 2010 var han desuden forstander på SeniorHøjskolen i Nørre Nissum.

Erik Sommer har også en organist-uddannelse, og han har en omfattende komponistvirksomhed bag sig. Som påskønnelse for sit mangeårige virke med musik og undervisning har han modtaget Nutzhorns Legat, Ringkøbing Amts Musikpris og senest Den Folkelige Sangs pris.

Det bliver med andre ord en aften, hvor deltagerne kommer til at ”høre græsset gro” og sande, at den, der synger, aldrig er alene. Billetter til aftenen kan købes i Boutique 9 i Nørregade.

Annonce

Seks arrangementer

Højskoleforedraget er det første af fem arrangementer i Aktive Kvinders 2020-sæson. 5. marts er foredragsholderen Niels Ole Frederiksen, der er født og opvokset i Horsens Statsfængsel. Det foregår igen i Sognegården, og han fortæller blandt andet om den mest berømte af alle udbryderkonger i Danmark, nemlig legendariske Carl August Lorentzen.

Onsdag aften den 11. marts er der generalforsamling i Restaurant Hole in One.

I april kommer forstander Lasse Balsgaard fra julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund ved Flensborg Fjord og fortæller om det hjælpearbejde, hjemmet/skolen gør for syv-14 årige børn, der mistrives.

Onsdag den 9. september er der planlagt en udflugt til Jacob A. Riis Museum i Ribe og senere besøg hos vinbonde Karl Johan i Vinhaven i Jedsted.

Årets sidste arrangement er et genforenings-foredrag i samarbejde med Bramming Bibliotek. Her kommer forfatter Pernille Juhl og taler med udgangspunkt i gråstener-trilogien med særligt fokus på bogen ”Vent på mig Marie” og 1. verdenskrig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Skal, skal ikke?

Ugeavisen Bramming

80/20

Annonce