Annonce
Ugeavisen Bramming

Han skaffede millionerne: Keld har brugt rigtig meget tid ved computeren, men det har været det hele værd!

Keld Fjord har det seneste års tid været projektkoordinator på arbejdet med at renovere og udvide Kaj Lykke Spejdernes spejderhus i Bramming, Han har stået i spidsen for at indsamle de lidt over to millioner kroner, som projektet har kostet. Arkivfoto: Martin Wilde
Vi bliver nødt til at gøre noget ved de kaotiske forhold ved baggangen, var beskeden. Og så gik Keld Fjord i gang med at skaffe to millioner kroner til spejderhuset.

Bramming: Han var ikke engang et år, da han første gang var på spejderlejr. Både hans mor og far var kredsformænd for henholdsvis FPF og FDF i Esbjerg, så det var naturligt, at Keld Fjord skulle med på sommerlejr 1956, mens han endnu lå i barnelift.

I mange år var han formand for Kaj Lykke Spejderne i Bramming, men for tre år siden sagde han stop. Yngre kræfter skulle til. Friluftslivet sidder stadig i den gamle spejder, så da spejderformand Kristina Falther gik til Keld og fortalte om de kaotiske forhold ved den to kvadratmeter lille baggang i det gamle spejderhus, når forældre henter og bringer børn, sagde han ja til at hjælpe.

- Skal vi gøre noget, så skal det være radikalt. Jeg skrev udbudsmateriale og sammen med Carsten Hermansen lavede vi et materiale på en om- og udbygning. Da vi havde priserne inde, spurgte vi andre spejdere, hvad de havde gjort.

Annonce

Fortælle og være konkret

Keld Fjord er en mand, der gør sit hjemmearbejde. Også når det gælder om at samle penge ind. Mange penge. Faktisk et par millioner kroner.

- Det er et kæmpe stykke arbejde. Vi skal fortælle historien, men vi skal også være konkret. Det skal være bæredygtigt og inden for fundatsen hos de fonde, man søger. Jeg laver også en one-page, hvor projektet forklares på én side. Ikke halvanden. Det ved jeg af erfaring fra min egen erhvervskarriere.

Keld Fjord ved også, at har man ikke lokal opbakning, kommer man ikke langt med de store landsdækkende fonde. Derfor begyndte han tiggergangen hos Polytech og Sports Connection, hvor indehaver Peter Jørgensen, der selv har været spejder i Bramming, tilbød at være ambassadør. Et tilsagn, Keld Fjord har brugt meget i den videre foundraising, som også er sket i samarbejde med Esbjerg Kommunes foundraiser.

Jeg laver også en one-page, hvor projektet forklares på én side. Ikke halvanden. Det ved jeg af erfaring fra min egen erhvervskarriere.

Keld Fjord
Annonce

Kvalitet

- Det har været en stor læring hos mig, at den kvalitet, der skal til, for at de store nationale finde giver, skal være i orden. De har hver deres ansøgningsmoduler. Hver fond har forskellige spørgsmål, de stiller, og man skal være skarp på, hvad man skriver. De gider ikke læse en projektbeskrivelse på 14 sider. Så hold op, hvor har jeg brugt tid foran computeren. For hver gang, der kom penge ind, så sendte jeg en opdatering til de fonde, der endnu ikke havde svaret. Det har jeg hørt, er kvalitet, fortæller Keld Fjord, der nu kan glæde sig over det færdige hus.

Men dermed er hans arbejde langt fra færdigt.

- Selv om vi nu sidder i et færdigt hus, så er der stadig mange timer foran computeren. Nu skal der afrapporteres. Og vi har stadig 150.000 kroner ude, som vi først får, når huset er færdigt Men de kommer!

Annonce

Fantastiske unge mennesker

Hvorfor gør du det?

- Den, der har evnen, har forpligtelsen. Jeg har gjort det før, og det giver værdi i et lokalsamfund. Vi får nogle fantastiske unge mennesker ud af at være spejder.

- Jeg har også hørt nogen, der mente jeg havde slået for stort brød op. Men - man skal tro på sig selv, og hvis man ikke prøver, sker der ingenting. Jeg har selv troet på det - men jeg vidste ikke helt, hvad jeg gik ind til, indrømmer Keld Fjord:

- Men det har været det hele værd.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Annonce