Annonce
Ugeavisen Bramming

Helhedsplanen skal deles i to lokalplaner

Fysio Danmark Bramming ønsker at flytte til nybyggede større lokaler på den anden side af Idræts Allé. For at der også kan opføres et nyt sundhedshus deles den kommende lokalplan for Hlehedsplanen i to lokalplaner. Foto: Martin Wilde
Plan- og miljøudvalget i Esbjerg Kommune foreslår, at helhedsplanen for den nordlige del af det centrale Bramming skal deles op i to lokalplaner, så byggeriet af et nyt sundhedshus kan komme i gang. Udvalget vil også have, at Bakkevejens Skole skal omfattes af en rammelokalplan.

BRAMMING: Arbejdet med at skabe en ny helhedsplan for området omkring Idrætscentret, ”Planteskolegrunden” og området ved ungdomsklubben går videre. På et møde tirsdag sagde byrådets plan- og miljøudvalg god for planerne, dog med visse ændringer.

- Vi deler det op i to lokalplaner. En retsvisende og en rammelokalplan, siger udvalgets formand, Karen Sandrini (S), som glæder sig over, at den nye bydel med børnehave, skoler, idrætscenter, sundhedshus og plejecenter Solgården kan byde på et koncept om, at man kan bo der fra vugge til grav.

Når udvalget ikke peger på, at området skal omfattes af en enkelt lokalplan men af to, er det fordi, nogle ændringer og nybyggerier går i gang hurtigere end andre. Således har Fysio Danmark Bramming et ønske om hurtigst muligt at flytte over på den anden side af Idræts Allé til nyopførte, større lokaler ved at købe en del af ”Planteskolegrunden” af Jensen Planteskole og bygge på denne – hvilket Esbjerg Kommune vurderer, ikke i sig selv vil kræve en ny lokalplan. Ved at dele lokalplanen i to, kan byggeriet af et nyt samlet sundhedshus, som både kan rumme fysioterapi, læger og tandlæger, komme i gang hurtigere. Et samlet sundhedshus er en del af Helhedsplanen.

Annonce

- Vi er ret begejstrede for helhedsplanen og vi vil arbejde for at få flere tandlæger og læger til byen, siger Karen Sandrini.


Vi er ret begejstrede for helhedsplanen og vi vil arbejde for at få flere tandlæger og læger til byen.

Karen Sandrini


Resten af området omfattes så af en rammelokalplan, hvor lokalplanen kun fastlægger de overordnede rammer, og der senere kan laves mere detaljerede lokalplaner for de enkelte områder.

Bakkevejens skole skal med

Plan- og miljøudvalget er opmærksomme på, at rammelokalplanen også skal omfatte Bakkevejens Skole. I det oprindelige forslag er kun den ene af byens skoler, Nordre Skole, omfattet af forslaget. Og det er formanden for Bramming Lokalråd, Torben Kjær Andersen, glad for at høre - især efter han også hørte statsminister Mette Frederiksens (S) åbningstale i Folketinget tirsdag, hvor statsministeren annoncerede, at Esbjerg Kommune bliver frikommune på skoleområdet.

- Vi er med på frikommuneforsøget, for det hænger godt sammen med den strategiske udviklingsplan for Bramming og Helhedsplanen, hvor vi foreslår, at der bør foretages en tilbundsgående analyse af både de fysiske og de pædagogiske forhold i Brammings skolevæsen, før man konkluderer, hvad der skal ske i fremtiden. Kun på den måde kan man kombinere ønsker med muligheder og handlinger, siger Torben Kjær Andersen.

Endvidere kommer forslaget til rammelokalplan, som det nu ser ud, til at betyde en reducering af antallet af parkeringspladser nord for Idrætscentret, oplyser Karen Sandrini.

Det er Esbjerg Kommunes håb, at lokalplanerne vil kunne være vedtaget sidst i 2021.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Skechers sponsorerer Taekwondo klubben

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Hvem bliver den første på Jægervænget

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Til 20 års jubilæum for Ejners sten

Ugeavisen Bramming

Forsamlingshus har god udlejning

Ugeavisen Bramming

Postorkestret spiller i foyeren

Ugeavisen Bramming

Op i gear

Ugeavisen Bramming

Landsbyparken indviet med maner

Ugeavisen Bramming

Idéforum med på messe i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Stephanie er ene pige på værkstedet

Ugeavisen Bramming

Bæredygtighed på revy-menuen

Ugeavisen Bramming

Astrid har en snegl som kæledyr

Ugeavisen Bramming

Første projekt på frisatte skoler: Dyrskue samler elever på tværs af klasser

Ugeavisen Bramming

Aleksander Malerfirma er årets håndværker - igen

Ugeavisen Bramming

Jubelbrøl da politikerne gav de unge en håndsrækning: Afsætter 2,3 mio. kroner til ny skaterpark

Ugeavisen Bramming

Det vidste du ikke om Kurt Cramer: Bilforhandleren elsker at lade vinden og bølgerne styre kursen

Ugeavisen Bramming

Talentet fra Lille Darum er både nordisk og dansk mester: Anna er en guldpige

Ugeavisen Bramming

I forsamlingshuset kan de noget med ål

Ugeavisen Bramming

To friske piger fra Hunderup indsamlede kr. 2.950 kroner

Ugeavisen Bramming

Alle mand af hus til aktivitetsdagen

Ugeavisen Bramming

Fitnesscenter åbnede lørdag - men der manglede noget

Ugeavisen Bramming

Egnsmuseet i fuld gang igen

Ugeavisen Bramming

Dannis plan er at bygge en ny, stor lagerhal: Samme kærlighed til Skoda som til Porsche

Ugeavisen Bramming

40 år med el og en rivende udvikling

Annonce