Annonce
Ugeavisen Bramming

Helhedsplanen skal deles i to lokalplaner

Fysio Danmark Bramming ønsker at flytte til nybyggede større lokaler på den anden side af Idræts Allé. For at der også kan opføres et nyt sundhedshus deles den kommende lokalplan for Hlehedsplanen i to lokalplaner. Foto: Martin Wilde
Plan- og miljøudvalget i Esbjerg Kommune foreslår, at helhedsplanen for den nordlige del af det centrale Bramming skal deles op i to lokalplaner, så byggeriet af et nyt sundhedshus kan komme i gang. Udvalget vil også have, at Bakkevejens Skole skal omfattes af en rammelokalplan.
Annonce

BRAMMING: Arbejdet med at skabe en ny helhedsplan for området omkring Idrætscentret, ”Planteskolegrunden” og området ved ungdomsklubben går videre. På et møde tirsdag sagde byrådets plan- og miljøudvalg god for planerne, dog med visse ændringer.

- Vi deler det op i to lokalplaner. En retsvisende og en rammelokalplan, siger udvalgets formand, Karen Sandrini (S), som glæder sig over, at den nye bydel med børnehave, skoler, idrætscenter, sundhedshus og plejecenter Solgården kan byde på et koncept om, at man kan bo der fra vugge til grav.

Når udvalget ikke peger på, at området skal omfattes af en enkelt lokalplan men af to, er det fordi, nogle ændringer og nybyggerier går i gang hurtigere end andre. Således har Fysio Danmark Bramming et ønske om hurtigst muligt at flytte over på den anden side af Idræts Allé til nyopførte, større lokaler ved at købe en del af ”Planteskolegrunden” af Jensen Planteskole og bygge på denne – hvilket Esbjerg Kommune vurderer, ikke i sig selv vil kræve en ny lokalplan. Ved at dele lokalplanen i to, kan byggeriet af et nyt samlet sundhedshus, som både kan rumme fysioterapi, læger og tandlæger, komme i gang hurtigere. Et samlet sundhedshus er en del af Helhedsplanen.

- Vi er ret begejstrede for helhedsplanen og vi vil arbejde for at få flere tandlæger og læger til byen, siger Karen Sandrini.


Vi er ret begejstrede for helhedsplanen og vi vil arbejde for at få flere tandlæger og læger til byen.

Karen Sandrini


Resten af området omfattes så af en rammelokalplan, hvor lokalplanen kun fastlægger de overordnede rammer, og der senere kan laves mere detaljerede lokalplaner for de enkelte områder.

Annonce

Bakkevejens skole skal med

Plan- og miljøudvalget er opmærksomme på, at rammelokalplanen også skal omfatte Bakkevejens Skole. I det oprindelige forslag er kun den ene af byens skoler, Nordre Skole, omfattet af forslaget. Og det er formanden for Bramming Lokalråd, Torben Kjær Andersen, glad for at høre - især efter han også hørte statsminister Mette Frederiksens (S) åbningstale i Folketinget tirsdag, hvor statsministeren annoncerede, at Esbjerg Kommune bliver frikommune på skoleområdet.

- Vi er med på frikommuneforsøget, for det hænger godt sammen med den strategiske udviklingsplan for Bramming og Helhedsplanen, hvor vi foreslår, at der bør foretages en tilbundsgående analyse af både de fysiske og de pædagogiske forhold i Brammings skolevæsen, før man konkluderer, hvad der skal ske i fremtiden. Kun på den måde kan man kombinere ønsker med muligheder og handlinger, siger Torben Kjær Andersen.

Endvidere kommer forslaget til rammelokalplan, som det nu ser ud, til at betyde en reducering af antallet af parkeringspladser nord for Idrætscentret, oplyser Karen Sandrini.

Det er Esbjerg Kommunes håb, at lokalplanerne vil kunne være vedtaget sidst i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Ugeavisen Bramming

Julemarked aflyst

Annonce