Annonce
Ugeavisen Bramming

Hendes OL-deltagelse blev aflyst: Nu vil Sidsel cykle til Paris

Der er mange skrevne og uskrevne regler om at køre ræs på cykel, som Sidsel Arnborg Gadeberg har skullet lære, efter hun har skiftet håndbold ud med cykling og en kommende tur til Paris. Foto: Martin Wilde
I årevis har håndbold været idrætslivet for Sidsel Arnborg Gadeberg. Nu skifter hun bolden ud med en cykel. Hun har meldt sig til at cykle til Paris med Team Rynkeby.

Bramming: - Jeg har aldrig cyklet før!

Det er en sandhed med modifikationer, Sidsel Arnborg Gadeberg begynder interviewet med. Og så alligevel ikke. For nok har hun cyklet - især på cykelferie - men aldrig som aktiv cykelrytter. Coronapandemien har fået skyld for mange ting. Også at Sidsel Arnborg Gadeberg har kastet sig ud i et projekt, hvor hun ingen forhåndskendskab har.

Da der blev indført restriktioner for, hvor mange der måtte mødes indendørs, var det ikke længere muligt at træne håndbold indendørs. For Sidsel Arnborg Gadeberg ramte coronaen dobbelt hårdt. Hun skulle i 2020 have været til Tokyo og arbejde som frivillig ved De olympiske Lege. Men legene blev udsat et år, og i 2021 tillod Japen ikke længere udlændinge at komme til landet og hjælpe med som frivillig ved den store idrætsbegivenhed. En gammel drøm brast, for Sidsel Arnborg Gadeberg.

Annonce

Rundt om fjorden

- Jeg havde lyst til at udfordre mig selv, da OL-oplevelsen blev taget fra mig. Så da jeg sidste sommer paddelboardede på Ringkøbing Fjord, kom Team Rynkeby cyklende forbi. Da tænkte jeg, at der kan jeg være med til at gøre en forskel. Jeg har haft elever, der har haft det helt tæt på. Jeg er opvokset med cykelferie, men jeg havde aldrig siddet på en racercykel og haft klik i pedalen og prøvet cykelshorts med en pude i røven, fortæller Sidsel Arnborg Gadeberg.

37-årige Sidsel Arnborg Gadeberg er lærer på Bramming Gymnastik og Idrætsefterskole. Hun har altid været en håndboldpige, men til sommer skal hun cykle til Paris med Team Rynkeby Vestjylland. Foto: Martin Wilde

Der er en første gang for alle, også for den 37-årige efterskolelærer fra Bramming. Og det kan hun mærke, når det lokale Team Rynkeby Vestjylland kører træningstur.

- Når vi sidder på cyklen, er der meget, jeg skal lære. Jeg havde ikke i mit hoved forestillet mig omfanget. Eller at jeg skulle bruge to-tre dage pr. uge på det. Det har været en udfordring at få en efterskolekalender og en cykelkalender til at passe sammen, men det er lykkedes. Nu har jeg rundet de 2600 km med kliksko, og jeg har fundet ud af, at der er stor forskel på, når jeg selv kører en tur, og når vi er mange, der tager afsted.

Annonce

Ny sportsgren rykker

Sidsel Arnborg Gadeberg er typen, der - når hun først har sagt ja - så gennemfører hun også. Men - mentalt skulle hun lige vænne sig til at cykle og ikke spille håndbold.

- Det er jo en ny sportsgren og den ligger langt fra håndbold. Men det har rykket. Nu har jeg det sådan, at alt under 100 km er en lille tur. Det gør også noget, at jeg har et hold bag mig, og jeg har fundet ud af, at det ikke er for sent at udfordre mig selv. Håndbold har været min boksering i 20 år. Nu finder jeg ro, når jeg cykler afsted. Jeg er blevet bidt af det og sat sammen med 50 andre, jeg overhovedet ikke kendte. Vi er så forskellige, og vi glæder os til at starte på turen til Paris.

Det er jo en ny sportsgren og den ligger langt fra håndbold. Men det har rykket. Nu har jeg det sådan, at alt under 100 km er en lille tur.

Sidsel Arnborg Gadeberg

Sidsel Arnborg Gadeberg har allerede planlagt, at hun også skal med til Paris til næste år. Og så skal det være sammen med en god veninde, som ikke kunne deltage i år.

- Hun har givet hånd på det, siger Sidsel Arnborg Gadeberg, der med sin nye passion for cykling har fået en interesse, hun deler med sine forældre.

- De sad med tårer i øjnene, da jeg fortalte dem om det. Vi er fælles om det med at cykle, men jeg har kastet mig ud i noget, der er helt ekstremt, fortæller Sidsel Arnborg Gadeberg, der også glæder sig over det godgørende formål med Team Rynkeby. For ikke blot skal hun cykle til Paris, hun har også forpligtet sig til at samle penge ind.

Annonce

Samler ind

- Og det har giver mening. Har jeg tid til at hjælpe, så skal jeg gøre det, i stedet for bare at tænke mig, mig, mig.

Udover at betale 20.000 kroner for at køre med på dette års Team Rynkeby, få en cykel og hoteller på turen undervejs til Paris, så forpligter hver deltager sig også til at samle penge ind, som går til Børnecancerfonden og Børnelungefonden. Sidsel Arnborg Gadeberg har valgt at arrangere Skoleløbet med Team Rynkeby, hvor eleverne på hendes arbejdsplads, Bramming Gymnastik og Idrætsefterskole, hver især løber eller går en fast rute i en time. Eleverne har så skaffet mikrosponsorater, som har givet et beløb pr. omgang, de går eller løber, og det fandt sted fredag før påske.

Eleverne på Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole deltog fredag før påske i sponsorløbet Team Rynkeby Skoleløb, arrangeret af Sidstl Arnborg Gadeberg, hvor eleverne tilbagelagde 549 km svarende til 1098 omgange. Foto: Prebens Foto og Video

- De er med på det. Når vi for eksempel har været til gymnastikopvisning i Løgumkloster, og eleverne kører hjem til skolen i bus, så cykler jeg hjem. De kan se, jeg mener det, slutter Sidsel Arnborg Gadeberg.

Sidsel og holdet

Sidsel Arnborg Gadeberg er 37 år.

Hun er opvokset i Esbjerg, men har i snart ti år år boet i Bramming.

Hun er uddannet lærer og arbejder på Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole.

Hun har spillet håndbold i mange år - en del af dem på divisionsniveau.

Team Rynkeby

Hun skal cykle til Paris sammen med Team Rynkeby Vestjylland.

Holdet består af 59 deltage, hvoraf 45 cykler, her er 12 af deltagerne kvinder, og 14 er en del af holdets serviceteam.

Der er afgang fra Esbjerg den 9. juli og ankomst til Paris den 16. juli.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Annonce