Annonce
Ugeavisen Bramming

Henrik fik gejsten tilbage hos Gørding Knights

Henrik Lynggaard Jensen spiller både elhockey og går til bowling, selv om han sidder i kørestol. Da han skiftede til Gørding Knights for et år siden, genfandt han gejsten ved at spille elhockey. Foto: Martin Wilde
Som ung kikkede han ud ad vinduet og så sine to brødre spille fodbold. Henrik ville også gerne dyrke idræt, men det er svært, når man sidder i kørestol. Men ikke umuligt, skulle det vise sig.
Annonce

GESTEN / GØRDING: Han har altid siddet i kørestol. Men det forhindrer ikke 42-årige Henrik Lynggaard Jensen i at dyrke idræt. Han bowler, og hver anden lørdag tager han til Gørding Idræts- og Kulturcenter. For Henrik Lynggaard Jensen spiller elhockey, og det gør man i Gørding – som et af kun 11 steder i Danmark.

- En god ven fortalte, at der var brug for elhockeyspillere i Gørding, Jeg ville gerne prøve noget nyt, og de havde brug for en erfaren spiller. Så jeg sagde ja til at spille i Gørding, fortæller Henrik Lynggaard Jensen.

I mange år spillede han i Aabenraa, da han boede i Rødekro. Men for et år siden flyttede han til et bofællesskab i Gesten, og det faldt sammen med klubskiftet til Gørding Knights.

Annonce

Stærkere spiller

- Der fik jeg en varm velkomst af drengene. Jeg kunne se, de manglede en spiller, og jeg vil da gerne hjælpe, så de kunne få det op at stå igen. Der har jo altid været knald i mig, når jeg sidder i en stol den her! Derfor er jeg glad for at spille elhockey. Det er hurtigheden og at man hurtigt skal reagere efter en bold, fortæller Henrik Lynggaard Jensen.

- Jeg synes selv, jeg er blev et en stærkere spiller, efter jeg er skiftet til Gørding. Klubben og træner Michael har givet mig meget tillid til mig selv. Og så er der flere udfordringer til hver spiller.

Elhockey

Elhockey er et spil, hvor spillerne sidder i en specialkonstrueret kørestol.

Der er tre spillere på hvert hold.

Elhockeyspillerne i Gørding Knights træner hver anden lørdag formiddag i Gørding Idræts- og Kulturcenter.

Interesserede kan henvende sig til træner Michael Hansen på mail: Michael60804306@gmail.com

Elhockey er et spil for handicappede, og spillerne skal sidde i en speciel kørestol, når der spilles kamp, så forholdene er lige for alle på banen. Det svarer til floorball og spilles med en lille bold, der skal i modstanderens mål. Der er tre spillere på hvert hold, hvoraf den ene er målmand, og bolden spilles med en stav, som er fast monteret foran på kørestolen, der kan nå op på 14 km/t.

Annonce

Mangler medspillere

Hos Gørding Knights består holdet lige for tiden kun af tre spillere, som derfor skal spille alle kampe uden mulighed for udskiftning, når klubben deltager i turneringer. Henrik Lynggaard Jensen er markspiller, hvor man skiftes til at være angriber og forsvarer.

Det er et år siden, Henrik Lynggaard Jensen flyttede til et bofællesskab i Gesten. På samme tid skiftede fra elhockeyklub fra Aabenraa til Gørding Knights. Foto: Martin Wilde

- Vi er kun tre spillere, så vi mangler nogen til udskiftning. Vi er på hele tiden, så der er ikke tid til pauser. Det ville være rart med nogle flere, så vi kan skifte ud – især hvis der går en stol. Så hvis der er nogen, som brænder for elhockey, så er der plads på vores hold, fortæller Henrik Lynggaard Jensen, der også har ros til træner Michael Hansen.

- Michael er en ufattelig god træner. Når han fortæller noget, så gør han det, så vi forstår det. Han lever sig ind i det, selv om han ikke sidder i en kørestol. Han er god til at forklare tingene, roser Henrik Lynggaard Jensen:

Annonce

Godt humør

- Jeg er blevet mere sulten efter at spille elhockey, fordi Gørding gør tingene, som vi gør. Vi er netop rykket op i 2. division, så vi er spændt på, hvem vi kommer til at møde der.

Selvfølgelig betyder modstanderne noget, men Henrik Lynggaard Jensen bruger også elhockey for sin egen skyld.

- Når jeg er på banen, så stiger mit humør. Og man skal ikke holde sig tilbage, det er jo sundt at dyrke sport. Så kom ud af busken, uanset hvilket handicap, du har. Jeg er villig til at lære fra mig, lyder opfordringen fra Henrik Lynggaard Jensen, der selv er spastiker, og blev handicappet, da hans hjerne fik for lidt ilt under fødslen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Ugeavisen Bramming

Julemarked aflyst

Annonce