Annonce
Ugeavisen Bramming

Hjælp til trængte børnefamilier

På vej ud med Røde Kors-julehjælp et tidligere år. Arkivfoto
Julen er hjerternes fest, men det er ikke alle, der får del af glæden. Det vil Røde Kors Bramming gøre noget ved.
Annonce

BRAMMING: Dårlig økonomi sender nogle børn i Danmark uden for de traditioner, andre kender. Nogle vokser op i familier, hvor der ikke er råd til gaver, juletræ eller søde sager. Sidste år gav Røde Kors Bramming julehjælp til 41 familier, og lige nu og frem til 30. november kan ansøgningsskemaer hentes i Røde Kors-butikken i Bramming.

- Folk kan støtte Røde Kors-julehjælpen ved at deltage i julebanko på Mødestedet, hvor hele overskuddet går til julehjælpen. Præmierne er doneret af byens butikker og erhverv, og vi er meget taknemmelige for den store støtte, vi oplever og glæder os over, at Seniorklubben er med i banko-samarbejdet, siger Annelise Petersen fra Røde Kors Bramming.

- På landsplan har Røde Kors i år en ambition om at uddele julehjælp til 12.000 børnefamilier, som er mere end ti gange flere end for ti år siden. I dagene op til jul får familierne uddelt julehjælpen.

Røde Kors’ julehjælp er mere end en god juleaften. Røde Kors bruger også julehjælpen til at tilbyde hjælp og støtte til familierne resten af året ved at invitere dem indenfor i forskellige aktiviteter, så familierne ikke står alene, når julen er slut, og det bliver hverdag igen.

- I Bramming er der tilbud om at være med i familienetværk, hvor der i løbet af året er forskellige aktiviteter. Det kan være udflugter, arrangementer og feriedage m.m. Desuden fire aftener med fællesspisning, hvor der bydes på god ”dagligdags” mad. Her er det et godt samarbejde med Sct. Georgs gildet, som muliggør maden – og dejlig kage.

- Som noget nyt, har vi nu også startet et tilbud om en familieven, som betyder at sårbare familier kan få hjælp til f.eks. lektielæsning eller måske en hjælp til at finde vej i det offentlige system, siger Annelise Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce