Annonce
Ugeavisen Bramming

Holger er ny lokal indsamlingsleder for Scleroseforeningen

Holger Brørup Hansen fra Bramming er ny lokal indsamlingsleder for Scleroseforeningen. Han er også nyvalgt bestyrelsesmedlem i Scleroseforeningens lokalafdeling i Esbjerg Kommune. Foto: Martin Wilde
Søndag den 12. september har Scleroseforeningen landsindsamling - også i Bramming, hvor den nye lokale indsamlingsleder, Holger Brørup Hansen, stadig har 30 ledige ruter til dem, der gerne vil gå en søndagstur og samtidig gøre en god gerning.

Bramming: Har du lyst til at gå en tur en søndag formiddag - for eksempel søndag den 12. september - og samtidig gøre en god gerning. Så er du sådan en person, som Holger Brørup Hansen er på udkig efter. Han er ny lokal indsamlingsleder for Scleroseforeningen i Bramming-området.

- Vi har indsamlere til 15 ture, og det vil sige, at vi har 30 ledige ture i Bramming, Hunderup-Sejstrup, Darum og Grimstrup, siger Holger Brørup Hansen, mens han sidder i sit hjemmekontor i det nordlige Bramming.

- Hver rute giver mellem 800 og 1600 kroner og indsamlingstiden er to til tre timer med start klokken 10. Klokken 13 er der så åbent i Baghuset nede ved Viadukten, hvor Hanne Smed Kjær tager imod det indsamlede og tæller op, forklarer Holger Brørup Hansen.

Annonce

I år er hver indsamler forsynet med en plasticpose til mønter og sedler. Posen er forsynet med en QR-kode, som er unik for hver indsamler. Dermed kan den enkelte indsamler senere få at vide, hvor meget, man har samlet ind. De fleste penge kommer i øvrigt ikke længere i kontanter men via Mobilepay, som Scleroseforeningen også er gået over til at benytte - på samme måde som de fleste andre patientforeninger, der organiserer indsamlinger.

Meld dig til Late Night

Man kan selvfølgelig ringe til Holger Brørup Hansen eller melde sig til via Scleroseforeningens hjemmeside. Men man kan også gå en tur ad Nørregade nu på fredag aften, hvor der er Late Night i byen. I Nørregade har Scleroseforeningen nemlig en stand, hvor man dels kan få mere at vide om denne sygdom, som gør livet besværligt for 17.200 danskere. Men man kan også melde sig som indsamler på standen - og blive registreret med det samme.

- Det er jo ofte den personlige kontakt, der får folk til at melde sig. Og det er den personlige kontakt som gør, at mange holder ved, og melder sig som indsamler år efter år, siger Holger Brørup Hansen:

- Men man er også velkommen, hvis man bare vil vide noget mere om sygdommen. Den medicinske behandling kan i dag få sygdommen til at stå i stampe. Men det er sygdommen med de mange ansigter, for den er så forskellig fra person til person.

Annonce

Nyt bestyrelsesmedlem

Holger Brørup Hansen er i øvrigt ikke kun ny indsamlingsleder for Bramming og omegn. Han er også nyvalgt som medlem af Scleroseforeningens lokalbestyrelse i Esbjerg Kommune.

- Halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne har sclerose, andre er med af familiære årsager, siger Holger Brørup Hansen, der selv tilhører sidstnævnte kategori.

Sclerose

Sclerose er en autoimmun sygdom, som nedbryder dele af nervecellerne. Det betyder, at nerverne ikke kan kommunikere ordentligt, og det viser sig i form af forskellige symptomer.

Hvis du får sclerose, skyldes det en fejl i dit immunsystem, som går til angreb på nervecellerne i dit centralnervesystem. Centralnervesystemet består af nerverne i din hjerne og rygmarv, samt synsnerverne. Det, der angribes, er de fedtskeder – myelinet – som isolerer nervecellernes udløbere – axonerne.

Populært sagt kan myelin sammenlignes med det isolationsmateriale, som ligger rundt om elektriske ledninger. På samme måde som isolationsmaterialet, har myelin en isolerende effekt, som betyder, at nerveimpulserne løber uhindret, hurtigt og effektivt gennem nerverne.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fritidscentret sprudlede af liv og latter

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

En pigedrøm går i opfyldelse: Nu skal Charlotte endelig være frisør

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Stolthed

Ugeavisen Bramming

Mændene flokkedes om Arnes Velo Solex

Ugeavisen Bramming

Hunderups Efterårsmesse var en bragende succes

Ugeavisen Bramming

Fjernvarmeværk skal have nye vedtægter – igen

Ugeavisen Bramming

Jonas Jeppesen fra Vong vender tilbage til vikingerne

Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Ugeavisen Bramming

Krimiforfatter på biblioteket

Ugeavisen Bramming

Vækstpulje spreder penge

Ugeavisen Bramming

Fritidscenter klar med ny OL-disciplin: Klatrevæg klar til indvielse i Bramming

Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Ugeavisen Bramming

Se og smag på Bents Dexter-kvæg

Ugeavisen Bramming

Skechers sponsorerer Taekwondo klubben

Ugeavisen Bramming

Hvem bliver den første på Jægervænget

Ugeavisen Bramming

Til 20 års jubilæum for Ejners sten

Ugeavisen Bramming

Forsamlingshus har god udlejning

Ugeavisen Bramming

Postorkestret spiller i foyeren

Ugeavisen Bramming

Op i gear

Ugeavisen Bramming

Landsbyparken indviet med maner

Ugeavisen Bramming

Idéforum med på messe i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Stephanie er ene pige på værkstedet

Ugeavisen Bramming

Bæredygtighed på revy-menuen

Annonce