Annonce
Ugeavisen Bramming

Hudløs ærlig

Er du hudlæs ærlig skriver Rose Maria Pedersen om i den klumme, Foto: Martin Wilde

Hvornår har du sidst været hudløs ærlig? Er du det aldrig, altid – eller sniger der sig en modig grænseoverskrigende piv fra dig en gang imellem?

Det er faktisk et kæmpe dilemma for mange at være ærlig og sige sin oprigtige mening. Man vil naturligvis ikke såre nogen, og det er efter min mening det rigtige at gøre. Men bliver du pisset på, så er det op med geværet. Du skal sgu ikke finde dig i hvad som helst, ah – hvor lyder det dejligt nemt når jeg skal fortælle det til andre.

Men når man står over for et menneske, som gør og siger nogle ting, der bare rykker rod og det hele op i din ellers så stille hverdag, så tager det meget med sig på sigt.

Annonce

Jeg kender sådan en, og har aldrig fået sagt fra, men jeg har faktisk valgt at holde kort snor, koste hvad det vil. Hvorfor jeg aldrig har sagt fra? Det ville blive årelange ubehagelige udgydelser, jeg skulle rippe op i og holde styr på, og det magter jeg ikke.

Så hvordan kan man lære sig selv at sige fra? Kender du den frygtelige følelse af rysten og ubehag og lysten til at tude, inden man skal stå model til en ubehagelig konfrontation, som bare rykker tænder ud. Og hvad er det værste, der kan ske? At du bliver uvenner med personen, som måske i forvejen er ude i kulden fra din side. Eller måske får man en kæmpe undskyldning og en ærlighed fra personen, der gør, at man igen kan ånde lettet op, og være afslappet i personens nærvær. You never know, men desto mindre ikke nemmere.

Jeg vil æde min gamle hat på, at jeg har dette tilfælles med mange. Hold hellere tæt og få fred, hvem bryder sig om en skrappedappe, der hele tiden siger tingene lige ud. Medmindre personen er PMS, det er 90 procent hormoner der taler, og ikke den fornuftige og eftertænksomme kvinde…

Næ, det handler om at finde balance. Heldigvis er der jo mange skønne mennesker i mit liv, og sikkert også hos dig. Og jeg ved bare med 100 procent, hvem der er inde og hvem der er ude.

Men tilbage til hudløs ærlig. Oftest bruger vi jo ærlighed til noget negativt, selv om vi gerne vil opfatte ærlighed som noget positivt. Ingen har brug for at blive nedgjort og krænket og føle, man bliver overfaldet af verbal mundlort. Der må man sætte grænsen for ærlighed.

Men hvad med denne udtalelse: du må elske mig, som jeg er? Er man så et uhyre, hvis man ikke vil, eller kan det? Der sættes så mange spørgsmål på hudløs ærlig, og man kan dele det op i to. Den negative ærlige, og den positive ærlige.

Marilyn Monroe sagde om sig selv:

!I’m selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control, and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best.“

Oversat til dansk: Jeg er selvisk, utålmodig, og en smule usikker. Jeg fejler, jeg mister kontrollen, og til tider svær at forstå/klare. Men hvis du ikke kan klare mig når jeg er værst, så har du fanme heller ikke fortjent mig når jeg er bedst.

Den er der forskellige meninger om, vil jeg gætte.

Hudløs ærlig handler jo heller ikke om, at du skal fortælle dine inderste dybe tanker til hvem som helst, måske slet ikke til nogen. Men at være ærlig i den bedst menneskelige måde, med tanke på omsorg og andres ve og vel.

Et godt råd til dig, som er usikker omkring dine tanker, om de skal ud eller ej: skriv op i en dagbog, det giver en smule luft, men HUSK at låse den.

En simpel ting at gøre, hvis en person lukker lort ud, er at man bare lukker øjnene og råber HOLD KÆFT og så går. Det gjorde min søn engang, måske flabet, men det hjalp. Simpelt, og dejligt at få det sidste ord.

Og til alle jer, som laver udseende om med foto snyd: lad dog være. I er smukke som i er. Og hvis folk ikke kan acceptere det, så er det de forkerte, du er sammen med. Nogle skal jo da komme til bekendelse på et tidspunkt, og hov – hvem er du? Den er straks værre. Undskyld men den måtte lige ud.

Ha’ en skøn og fredfyldt sommer.


Og til alle jer, som laver udseende om med foto snyd: lad dog være. I er smukke som i er. Og hvis folk ikke kan acceptere det, så er det de forkerte, du er sammen med.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Kontoret holder minibyfest torsdag, fredag og lørdag

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Nørretorv var næsten fyldt til lørdagskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Åbner egen frisørsalon: En drøm er gået i opfyldelse for Ziba

Ugeavisen Bramming

Pligt for til i morgen

Ugeavisen Bramming

DSB fjerner togpersonalet fra intercitytog til Esbjerg

Ugeavisen Bramming

64-årig mand væk i fem dage: Nu er han fundet

Ugeavisen Bramming

Niklas kom på podiet til VM

Ugeavisen Bramming

Stadig to lejrskoler i skoleforløbet

Ugeavisen Bramming

140 tog på tur med MY'eren - og flere ture er på vej

Ugeavisen Bramming

Koncert bliver der på Nørretorv - også hvis det regner

Ugeavisen Bramming

Christian blev nr. 8 til VM

Ugeavisen Bramming

Dansk og amerikansk musik spiller op på Nørretorv

Ugeavisen Bramming

Lille, fine Carla fandt sokken

Ugeavisen Bramming

Fotopar åbner galleri i St. Darum

Ugeavisen Bramming

Lunds El er kommet godt fra start

Ugeavisen Bramming

Kun ét år mere: Bramming skal have ny formand

Ugeavisen Bramming

Lokalråd efterlyser hurtigere resultater

Ugeavisen Bramming

Som i et eventyr

Ugeavisen Bramming

Ridderkors til fem byrådsmedlemmer

Ugeavisen Bramming

Gram Slot er fyldt med mysterier og andet godt

Ugeavisen Bramming

Masser af plads lige midt i naturen og med egen sø

Ugeavisen Bramming

Nu også læber og eyeliner

Ugeavisen Bramming

Sommer med sol, sjov og aktiviteter

Annonce