Annonce
Ugeavisen Bramming

Hunderup-Sejstrup Seniorklub fylder 50 år

Petanque er i de seneste ti år blevet så stor en succes i Hunderup-Sejstrup Seniorklub, at der spilles udendørs i den varme årstid og indendørs i hallen i vinterhalvåret, fortalte Alex Andersen og Iver Hansen til Ugeavisen i 2019. Arkivfoto: Martin Wilde
Den 4. marts i år var det netop 50 år siden, at Hunderup-Sejstrup Seniorklub blev etableret under navnet ”Hyggeklubben”. Det skete i forbindelse med den daværende kommunesammenlægning, hvor de tidligere sogne selv skulle finde på aktiviteter, hvis man ville undgå at skulle køre til de større byer.

Hunderup-Sejstrup: Anne Thim var en af de aktive initiativtagere, der fik lovning på gratis lokaler, hvis man kunne starte nogle aktiviteter i Hunderup og Sejstrup. Det var daværende socialudvalgsformand i den nye Bramming Kommune, Ulla Thomsen, der afgav dette løfte.

Det var ikke noget problem at starte nogle aktiviteter.

- Hyggeklubben blev dannet med Anne Thim, Signe Schøler og Else Nielsen som den første bestyrelse. Programmet var som regel sang, underholdning, kaffe og kortspil. Dette mønster har ikke ændret sig meget i de forløbne 50 år, fortæller Alex Andersen, der er formand nu, hvor Hyggeklubben under navnet Hunderup-Sejstrup Seniorklub, fylder 50 år:

Annonce

- Den normale rytme blev krydret med skuespil, udflugter og banko, mens skoleeleverne fremviste de årlige skolekomedier for pensionisterne.

Kagekoner

De første ”kagekoner”, der sørgede for kaffe og brød var Else Nielsen, Vera Sørensen, Bibs Rasmussen, Martha Madsen, Ingrid Bøgesvang, Signe Schøler, Gerda Jepsen, Anne Thim og Laura Hansen.

Opgang og nedgang

Enhver forening oplever tider, hvor det går godt, og der kommer medlemmer til. Og tider, hvor medlemmerne af forskellige årsager siver væk. I 1990’erne var deltagerantallet på retur, og der skulle nytænkning til. Samtidig havde tiderne ændret sig, så der skulle etableres en decideret forening med vedtægter. Herved opstod Hunderup-Sejstrup seniorklub i 1999 med Niels Bertelsen som formand, mens de øvrige bestyrelsesmedlemmer var Margrethe Smidt, Jens Arne Rasmussen, Jens Hansen og Maja Jensen.

Kroket og bowling kom med som nye tiltag, men interessen for kroket faldt hurtigt igen. Medlemstallet nåede op på 120 personer.

Annonce

Petanque bliver en succes

I 2009 blev Niels Bertelsen afløst som formand af Gerda Bjerrum, mens de øvrige bestyrelsesmedlemmer var Knud Hansen, Alex Andersen, Tage Jensen og Dagny Runge. De to sidstnævnte er i mellemtiden erstattet af Erik Alberg og Eilif Pedersen.

- Med den nye bestyrelse kom der nye tiltag. I sommeren 2010 arrangerede klubben den første petanqueturnering, og det var så stor en succes, at der straks blev arrangeret nye kampe. Det kulminerede i 2014, hvor seniorklubbens medlemmer anlagde det nuværende petanqueanlæg bag hallen, hvorefter aktiviteten kom ind under hovedforeningen, HSUG, der er sognets paraplyorganisation. Eftertiden har vist, at det var en fornuftig disposition, siger Alex Andersen.

Annonce

Sommerferieture

De årlige udflugter blev fra 2016 erstattet med sommerferieture på tre til fem dage. Den første tur gik til det østlige Slesvig. Denne tur blev arrangeret af Frørup-Rejser på Fyn. Herefter tog bestyrelsen sagen i egen hånd og etablerede et samarbejde med Darum Busser. Der har været stor tilslutning på turene til det vestlige Slesvig, til Polen, Rüdesheim i Tyskland og til Nordjylland. I år har der ikke været noget tur på grund af coronapandemien.

- Her i jubilæumsåret har vi desværre kunnet konstatere manglende tilgang til arrangementerne. Der er en naturlig afgang blandt seniorklubbens medlemmer, men de medlemmer, der skulle erstatte de frafaldne, glimrer ved deres fravær. Måske har ideen med en seniorklub overlevet sin berettigelse efter 50 gode år, og måske vil aldersgruppen 60+ igen dukke op. Det vil den kommende tid vise. Der er 110 medlemmer i jubilæumsåret, fortæller Alex Andersen.

Annonce

Jubilæumsfest

Fejring af foreningens 50 år sker i Sejstrup Forsamlingshus onsdag den 8. september kl. 18.00. Her er der underholdning med Jørn Andersen samt forevisning af billeder fra dens 50 år.

- Glædeligvis har initiativtageren fra 1971, Anne Thim, lovet at deltage i festdagen, der får et halvt hundrede deltagere, siger Alex Andersen. /mw

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Postorkestret spiller i foyeren

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Op i gear

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Landsbyparken indviet med maner

Ugeavisen Bramming

Idéforum med på messe i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Stephanie er ene pige på værkstedet

Ugeavisen Bramming

Bæredygtighed på revy-menuen

Ugeavisen Bramming

Astrid har en snegl som kæledyr

Ugeavisen Bramming

Første projekt på frisatte skoler: Dyrskue samler elever på tværs af klasser

Ugeavisen Bramming

Aleksander Malerfirma er årets håndværker - igen

Ugeavisen Bramming

Jubelbrøl da politikerne gav de unge en håndsrækning: Afsætter 2,3 mio. kroner til ny skaterpark

Ugeavisen Bramming

Det vidste du ikke om Kurt Cramer: Bilforhandleren elsker at lade vinden og bølgerne styre kursen

Ugeavisen Bramming

Talentet fra Lille Darum er både nordisk og dansk mester: Anna er en guldpige

Ugeavisen Bramming

I forsamlingshuset kan de noget med ål

Ugeavisen Bramming

To friske piger fra Hunderup indsamlede kr. 2.950 kroner

Ugeavisen Bramming

Alle mand af hus til aktivitetsdagen

Ugeavisen Bramming

Fitnesscenter åbnede lørdag - men der manglede noget

Ugeavisen Bramming

Egnsmuseet i fuld gang igen

Ugeavisen Bramming

Dannis plan er at bygge en ny, stor lagerhal: Samme kærlighed til Skoda som til Porsche

Ugeavisen Bramming

40 år med el og en rivende udvikling

Ugeavisen Bramming

Veninder

Ugeavisen Bramming

Fitness for ældre - med indbygget tryghed

Ugeavisen Ribe

Kurt Bjerrum fra Jernvedlund vil arbejde for unge og uddannelse

Ugeavisen Bramming

Fie og Frank blev pårørende, da deres 3-årige datter fik kræft: - Der er blevet grædt mange tårer

Annonce