Annonce
Ugeavisen Bramming

Hvad kan jeg blive efter niende klasse?

Der var ivrig spørgelyst rundt ved de enkelte ungdomsuddannelser. Foto: Privat
Fortunaskolens ældste elever fik svar på mange spørgsmål af elever fra ungdomsuddannelserne.
Annonce

BRAMMING: Straks fra morgenstunden var der ryk ind i Banegårdens lokaler i Bramming, hvor Ulla Koman-Mejer for andet år i træk bød til uddannelses- og erhvervsmesse for Fortunaskolens, Sydvestjyllands Efterskoles, Friskolens 8. og 9. klasse og 10. klasse.

Den første time var det omkring 100 elever fra 8. klasserne, der gik rundt og orienterede sig hos de elever fra de respektive ungdomsuddannelser, der bemandede bordene og fortalte om de mange tilbud – der alle med versal-forkortelser præsenterede netop deres valg: STX, HF, HHX, HTX og EUD.

I nabolokalet fortalte tre elever fra Brammings Linje 10 om dette tilbud, mens Maria Work Guldbrand fra Sundhedscentret på Spangsbjerg Møllevej i Esbjerg fortalte om de forskellige uddannelser, der fører til job på pleje- og rehabiliteringscentre: Social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter samt sygeplejersker inden for plejen og ergo- og fysioterapeuter inden for rehabiliteringen/genoptræningen.

Frem til klokken 13 var der run på ved alle info-bordene, og snakken gik desuden ivrigt på kryds og tværs eleverne imellem:

- Det var igen i år en velbesøgt messe med stor spørgelyst, og jeg oplevede stor tilfredshed med, at det er her i Bramming, messen holdes. Eleverne kan godt være lidt trætte af altid at skulle rejse til Esbjerg og Ribe for at møde ungdomsuddannelserne, siger Ulla Koman-Mejer, der allerede er i fuld gang med at planlægge næste år uddannelsesmesse for de ældste lokale skoleelever.

Isabell Lund fra Bramming og Anders Borring fra Gram – begge elever på Ribe Katedralskole – fortalte hvad EUD og EUX står for: EUD er tre-årig – et år på skole og to i praktik. Den kan bruges i et kontorjob, fortalte Isabell, der selv satser på noget i retning af advokat- eller lægesekretær.

- EUX er en EUD plus ét år mere med teori på gymnasialt niveau, fortalte Anders Borring, hvis fremtidsmål er ”noget som sælger”: Måske bilsælger. Måske noget andet. Det må vise sig, når jeg kommer ud i praktik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce