Annonce
Ugeavisen Bramming

Hver anden dødsulykke skyldes for høj fart

Hvert år koster ulykker i trafikken samfundet mere end 17 milliarder kroner, viser tal fra Transport DTU. En stor andel af de udgifter lander hos kommunerne. PR-foto
Knap halvdelen af alle trafikdræbte kunne være blevet reddet, hvis alle overholdt fartgrænserne eller kørte efter forholdene. Derfor vil Esbjerg Kommune nu sammen med Rådet for Sikker Trafik have endnu flere trafikanter til at sætte farten ned.
Annonce

Esbjerg: Der bliver kørt for stærkt på de danske veje, og det fører hvert år til tragiske ulykker, hvor personer mister førligheden eller i værste fald livet. I 47 procent af dødsulykkerne i 2018 var hastigheden en medvirkende faktor, viser ulykkestal fra Vejdirektoratet.

Og det er ikke kun de meget høje hastighedsoverskridelser, der giver ulykker på vejene. I 62 procent af de dødsulykker, hvor der er for høj fart involveret, var hastighedsgrænsen overskredet med mindre end 20 kilometer i timen.

- Det kan være svært at forstå, hvorfor selv en lille hastighedsoverskridelse kan gøre stor skade. Men den dag de pludselig skal bremse op, fordi der sker noget uventet, har hastigheden afgørende betydning, siger seniorprojektleder Michelle Laviolette fra Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Annonce

85 kampagneskilte i kommunen

Høj fart skaber også utryghed blandt de familier, der bor ved veje, hvor der bliver kørt for stærkt. Derfor modtager mange kommuner og politiet hvert år henvendelser fra borgere, som er utrygge og ønsker fartsænkende tiltag på deres vej.

For at styrke indsatsen mod problemet med for høj fart er Esbjerg Kommune gået med i den landsdækkende kampagne "Sænk farten før det er for sent" i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik.

- Problematikken er desværre velkendt. Hastighedsgrænsen overskrides ofte, og folk i lokalområderne er bekymrede for trafiksikkerheden. Derfor opsætter vi 85 kampagneskilte på kommunens vejnet, siger Søren Heide Lambertsen, formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce