Annonce
Ugeavisen Bramming

I Bramming er det først til kirke

Menighedsrådsforman Ole Nørgård meddeler, at i år gælder først til kirke-princippet, hvis man vil julegudstjeneste Sct. Ansgar Kirke (billedet) - eller i Sct. Knuds Kirke. Foto: Kirsten Enevoldsen
Med samlet 350 pladser regner menighedsrådet i Bramming Sogn med, at der vil være plads til alle, der vil i kirke juleaftensdag.

Bramming: Det er først til mølle-princippet - eller måske snarere først til kirke - som gælder i Sct. Ansgar og Sct. Knuds kirker i julen. Det oplyser menighedsrådsformand i Bramming Sogn, Ole Nørgård.

- Det er først til mølle-princippet, som gælder i Bramming Sogn. Og vi forlanger, at man kan fremvise et gyldigt coronapas, hvis man skal til gudstjeneste i Sct. Ansgar Kirke, for der er plads til 125 selv med de nuværende coronarestriktioner, siger Ole Nørgård.

I Sct. Knuds kirke er der kun plads til 50 personer, så derfor er der ikke noget krav om, at kirkegængerne skal fremvise coronapas, da det først kræves ved indendørs forsamlinger med flere end 100 personer.

Annonce

- Men vi opfordrer til, at man har sit coronapas med også i Sct. Knuds Kirke, siger Ole Nørgård.

350 pladser

I begge de to kirker i Bramming Sogn er der to gudstjenester om eftermiddagen juleaftensdag. Med samlet 350 pladser ved de fire gudstjenester juleaftensdag håber Ole Nørgård, at der er tilstrækkeligt med pladser til, at alle kan komme til en julegudstjeneste.

- Vi ved, at der måske vil være nogen, som går forgæves. Men man kan også komme til julegudstjenester både juledag og anden juledag i Sct. Ansgar Kirke, og de dage er der for det meste god plads.

Ole Nørgård oplyser, at dørene til kirken åbnes et kvarter før gudstjenesten begynder, og at der vil være markerede pladser i begge kirker. Han opfordrer til, at kirkerne fyldes ovenfra - altså fra alteret og nedad i kirkerummet, og at kirken efter gudstjeneste forlades, så dem, der sidder tættest ved døren, går ud først.

Vi ved, at der måske vil være nogen, som går forgæves. Man kan også komme til julegudstjenester både juledag og anden juledag i Sct. Ansgar Kirke, og de dage er der for det meste god plads.

Ole Nørgård
Annonce

Ingen pladsbilletter i år

Sidste år var der krav om, at man forud skulle reservere plads til julegudstjenesterne i de to Bramming-kirker. Det har menighedsrådet i samråd med præsterne altså fravalgt i år.

- Vi vil ikke sætte et stort apparat op med tilmelding forud i år. Vores hjemmeside kan ganske vist godt klare det, men det er for usikkert. Så er der nogen, som har tilmeldt sig, som lige pludselig har været i nærkontakt med smittede, og så bliver de væk, måske uden at melde fra. Det betyder så, at vi har ledige pladser, som vi ikke får besat, selv om der måske var nogen, der gerne ville have dem, forklarer Ole Nørgård belært af erfaringer fra sidste år.

- Det betyder så, at nogen måske går forgæves. Men sådan må det være. Og så håber vi, at det er sidste år, med coronarestriktioner, slutter Ole Nørgård.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Gnisten øjner afslutningressourcetung coronasmitte: - Vi har nogle jernladies, der har kæmpet igennem

Annonce
Ugeavisen Bramming

Brammings smittetal stiger fortsat

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kom ned og se Brammings fortid: Ny udstillingegnsmuseet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hjemvendte Sara skal forsøge at sælge Vadehavet: - Det er jo fantastisk, at vi har så unik natur her i lille Danmark

Ugeavisen Bramming

Torben stoppede som lokalrådsformand efter hjerteoperation: Læser nu til præst som 73-årig

Ugeavisen Bramming

Friskolen får velgørende sandwich-besøg: - Alle er velkomne til at komme hernede og spise

Ugeavisen Bramming

Jonas Jeppesen dropper Sverige til fordel for Danmark

Ugeavisen Bramming

Hvem skal have Lions-priser for 2022?

Ugeavisen Bramming

Unge vil have mere gang i byen: Fantastisk at de kommer med ny energi og nye måder at tænke på

Ugeavisen Bramming

Jane åbner No. 18 – med nyt salgskoncept

Annonce