Annonce
Ugeavisen Bramming

I Darum skal eleverne mere ud af klasselokalet

Der er meget opmærksomhed på, hvordan Darum Børneby bliver et fedt sted at gå i skole, når frikommuneforsøget - også kaldet Velfærdsløftet - sættes i gang næste år. Foto: Martin Wilde
Der arbejdes på fuldt tryk med at finde ud af, hvordan det kommende forsøg med at sætte folkeskolen fri i Esbjerg Kommune rent praktisk skal ske i Darum Børneby.

Darum: Pilen peger blandt andet på motivation og på at komme mere ud af klasselokalet for skoleeleverne i Darum Børneby, når Esbjerg Kommune til næste år begynder på et tre år langt frikommuneforsøg i kommunens folkeskoler – også kaldet Velfærdsløftet. Men endnu er der intet, som ligger fast, understreger Daniel Hald, som er konstitueret skoleleder i Darum Børneby, mens Morten Heide er sygemeldt:

- Vi har indhentet data fra forældre og medarbejdere. De peger blandt andet på motivation og mulighed for at komme ud af klasselokalet, hvilket jo ligger godt i forlængelse af, at Darum Børneby sidste år overtog ansvaret for Kratskellet. Det handler om at fastlægge nye rammer, og så skal vi ses på, om de opgaver, der ligger for skolen, giver mening for børnebyen.


Der er meget opmærksomhed på, hvordan Darum Børneby bliver et fedt sted at gå i skole.

Daniel Hald, konstitueret skoleleder


Daniel Hald understreger, at hans fremmeste opgave lige nu er at få lærerne med på de ændringer, som kommer til at ske. Ændringer som i denne tid drøftes og fastlægges af skolelederen og bestyrelsen for Darum Børneby ud fra de retningslinier og den kontrakt, som er indgået mellem Darum Børneby og børne- og familieudvalget på vegne af byrådet i Esbjerg Kommune.

- Fordi Darum Børneby er noget specielt, er jeg sikker på, det bliver supergodt. Der er meget opmærksomhed på, hvordan Darum Børneby bliver et fedt sted at gå i skole, siger Daniel Hald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce