Annonce
Ugeavisen Bramming

I lære som veganer

Der var gang i køkkenet på Alsbrogaard. Foto: Martin Wilde
De fleste kom langvejs fra, da der søndag var undervisning i at spise plantebaseret kost på Alsbrogaard Bed and Breakfast. Folk fra Fyn, Sønderjylland og Vestjylland ville alle lære at spise mad baseret på planter og se, om det har indflydelse på deres personlige sundhed.
Annonce

Sejstrup: Tofu, Miso, Himmalaya salt, gærflager, Agar Agar.

Nye navne vil formentlig fra denne uge indfinde sig på hylderne i køleskabet hjemme hos de fem personer, der søndag på Alsbrogaard Bed and Breakfast, lige syd for Sejstrup, deltog på den første dag i et tre uger langt forløb, hvor deltagerne udelukkende skal spise plantebaseret mad – af nogle kaldet veganermad – for at se, hvordan det indvirker på deltagernes personlige sundhed.

Det er Jette Toft-Wede, indehaver af Alsbrogaard Bed and Breakfast, og sygeplejerske Stig Ladefoged, indehaver af Den plantebaserede Sygeplejerske, der arrangerer forløbene. Holdet, der begyndte søndag, er blot et af flere forløb, de to kører sammen, hvor deltagerne lærer at spise plantebaseret mad og se hvordan det indvirker på deres sundhed.

- Budskabet er at gå mere plantebaseret og at gå mere i køkkenet. Vi bliver ofte i det mere traditionelle køkken. De traditionelle salater er sunde, men trinnet over i det mere specielle er ikke så svært, sagde Jette Toft-Wede, der især er begejstret for at bruge kikærter og cashewnødder, når hun laver mad.

- Brug de hele fødevarer. Der er en mening med at spise hele fødevarer, i stedet for koncentrater, for der er mange gode ting, end bare det kroppen skal have.

Sygeplejerske Stig Ladefoged spiser ligesom Jette Toft-Wede kun plantebaseret mad, og i løbet af dagen fik deltagerne et sundhedstjek af ham. Det samme skal de have om tre uger, når forløbet slutter.

- Vi kan gøre mere end medicin og operationer. Vi kan ændre livsstil, var en af hans opfordringer til deltagerne, inden de blev sluppet løs i køkkenet på Alsbrogaard med de mange underlige navne og ingredienser, som i den kommende tid formentlig vil indfinde sig i køleskabene hjemme hos de fem deltagere.

Opskrifterne læses. Nu er det tid til at gå i gang i køkkenet. Foto: Martin Wilde
Pierre Claville klipper rispapir ud i strimler. Efter at være dyppet i en sammenrørt lage og bagt i ovnen skal de blive til plantebaseret "bacon". Foto: Martin Wilde
Som en del af forløbet lærer deltagerne at lave plantebaseret mad. Foto: Martin Wilde
Underviser Jette Toft-Wede i midten viser Pierre Claville og Nynne Pawlak, hvordan man laver plantebaseret bacon. Foto: Martin Wilde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Skal, skal ikke?

Ugeavisen Bramming

80/20

Annonce