Annonce
Ugeavisen Bramming

Ikke kun på tv: Morgensang i Gørding fra på torsdag

Torsdag klokken 9.30 er der premiere på Morgensag i Gørding Kirke. Det er meningen, at der fremover skal synges morgensang hver torsdag klokken 9.30 og en halv time frem. Foto: Martin Wilde
Det er ikke kun i fjernsynet, der synges danske sange. Fra torsdag klokken 9.30 og hver torsdag fremover vil der være en halv times morgensang i Gørding Kirke.
Annonce

GØRDING: Der er ikke langt fra tanke til handling I Gørding. Hverken hos sognepræst Pernille Plesner Troldborg eller hos Gørding Menighedsråd.

I sidste uge dukkede en idé op om at mødes og synge morgensang en gang om ugen i kirken. Menighedsrådet havde møde samme uge og sagde god for idéen, så fra torsdag vil der være morgensang i Gørding Kirke hver torsdag fra klokken 9.30 og en halv time frem.

- Jeg plejer at være på Lindegården til fællessang nogle gange i løbet af året, men der er kun plads til 10 på grund af coronarestriktionerne. Så jeg blev spurgt, om ikke kirken ville lægge rum til, fortæller Pernille Troldborg, der straks var med på idéen:

- Ja, tænkte jeg, den nye højskolesangbog skal da afprøves. Det skal vi da bare gøre, og menighedsrådet var med på idéen. Jeg spiller selv klaver, så vi er ikke afhængig af, om vores organist, som er på deltid, kan, fortæller Pernille Troldborg og peger på, at der i Gørding er en lang tradition for at tilegne sig nye sange og salmer.

- Det følger jeg op på. Det skal vare en halv time, og så er det slut!

Annonce

Vær med til at bestemme

På programmet vil der i den første tid typisk være adventssalmer, og så kan de, der kommer og synger med, også bestemme to tre sange.

- Vi synger nyt og gammelt, og jeg fortæller lidt om de sange, jeg har valgt. Til sidst er der plads til to eller tre sange efter valg. Det er et velkendt koncept, jeg blandt andet bruger på Lindegården, slutter Pernille Troldborg.


Vi synger nyt og gammelt, og jeg fortæller lidt om de sange, jeg har valgt. Til sidst er der plads til to eller tre sange efter valg.

Pernille Troldborg


Med de nugældende coronaregler er der plads til 35 personer i Gørding Kirke. Så der er en god chance for, at der bliver plads til alle, som har lyst til at synge med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce