Annonce
Ugeavisen Bramming

Ingen Jysk til Bramming i denne omgang

En Jysk-butik i Bramming er blevet mere besværlig at etablere, efter kommunens plan- og miljøudvalg har besluttet, der ikke skal etableres et aflastningscenter ved Vardevej i Bramming. Foto: Jysk
Plan- og miljøudvalget siger nej til et aflastningscenter nord for Vardevej i Bramming.
Annonce

BRAMMING: Der etableres ikke et aflastningscenter i Bramming, men der arbejdes for en ny centerstruktur med bymidte og ét eller flere lokalcentre i Bramming. Det blev udgangen på plan- og miljøudvalgets behandling af sagen om den kommende centerstruktur i Bramming.

Det er imidlertid også ensbetydende med, at tommelen vendes ned for den ansøgning, Pro Developments A/S havde sendt om tilladelse til at etablere et aflastningscenter med en samlet ramme på 3.500 kvm nord for Vardevej – i Jem & Fix-området.

Med andre ord: Det bliver ikke i denne omgang, Jysk kommer til byen med boksbutikker til udsalgsvarer.

- Den planproces, vi er i gang med, arbejder ud fra et ønske om at styrke midtbyen. Al erfaring og forskning siger, at hvis vi etablerer områdecentre i udkanten eller uden for byen, så affolker vi midtbyen. Derfor indstiller vi altså i enighed til byrådet, at der i Brammings fremtidige centerstruktur ikke planlægges med aflastningscentre, fastslår udvalgsformand Karen Sandrini (S).

Afvisningen af et aflastningscenter går – ligesom placeringen af REMA 1000 – også imod Brammings tre interesseorganisationer. Hverken Lokalråd, Byforum eller Handels- Håndværker- og Industriforeningen (HHI) havde modsat sig, at der blev etableret et aflastningscenter nord for Vardevej.

Annonce

Lokalcenter

Ved et lokalcenter forstås et center, hvor borgerne i lokalområdet kan klare deres daglige indkøb uden brug af bil.

Som forholdene er i Bramming i dag, prioriteres al handel i Bramming bymidte, og byen har derfor ingen lokalcentre. Dog er der givet grønt lys for dagligvarehandel i den østlige bydel ved Engparken, hvor Min Købmand ligger.

Heller ikke Netto i Storegade ligger inden for det område, der i dag afgrænses af bymidten.

Annonce

Aflastningscenter

Et aflastningscenter defineres i planmæssig sammenhæng som et center, der skal aflaste bymidten, ligesom butikker i et aflastningscenter typisk henvender sig til et stort – undertiden regionalt – opland.

Aflastningscentrenes butikker vurderes desuden at være direkte konkurrenter til udvalgsbutikkerne i bymidten.

I øjeblikket er der i Esbjerg Kommune kun ét aflastningscenter; nemlig Esbjerg Nord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Playmore er nu historie

Ugeavisen Bramming

Bryllup

Ugeavisen Bramming

Hverdagen

Annonce