Annonce
Ugeavisen Bramming

Jørgen har travlt med hækklipningen

Jørgen Salomonsen har flere modeller af hækklippere – alle på batteri i stedet for de ledninger, man ellers nemt hakker over. Her er han i gang med en ligusterhæk hos en kunde i Esbjerg. Foto: Kirsten Enevoldsen
Højsæson for Jørgens Servicefirma, der om vinteren rykker ud, når der skal ryddes sne væk.

BRAMMING: 74-årige Jørgen Salomonsen er en kærkommen gæst året rundt på hele Bramming-egnen. Når der skal slås græs og klippes hæk om sommeren, og når der skal ryddes for sne i vintertiden.

Han har tawet på alle redskaberne – naturligvis indkøbt lokalt hos Toxværd ”for her får jeg den service, jeg har brug for”, siger Jørgen. Redskaberne er nu alle linet op hjemme i privaten i Mæglergade 17, hvor der er to X 18 meter garage til alle remedierne, og hvorfra han driver sin lille enmands-virksomhed.

I mange år kørte Jørgen som langturs-chauffør. Han kendte det europæiske motorvejsnet som sin egen bukselomme og især de italienske landområder, hvortil han i årevis har leveret fersk dansk svinekød til Rimini, Genua, Rom og hele omegnen o.s.v.

Annonce

-Og så havde jeg jo Modena-fliser, ferskner, jordbær og alt muligt andet med retur, fortæller Jørgen en sommerdag på terrassen.

Mange sjove chauffør-minder

Tankerne og minderne passerer revy i hans hoved, når han mindes ”den bedste spaghetti i verden”, weekend-festerne ved Gardasøen med de mange andre eksport-chauffører, synet af vippende Fiat’er, hvis ejermænd var holdt ind ved et skilt med letlevende damer….

- Det er sjovt at mindes….. Som når vi kom til tolden lastet med oksemørbrad. Tolderne kiggede på det dejlige oksekød - og så var der fri bane…

-Italienerne er flinke folk. Jeg kunne godt li’ at komme der.

- Det samme gælder England. I mange år var jeg fast med Englands-færgen over. 18 timer på vandet fra Esbjerg. Vi leverede smør, bacon, juletræer og æggebakker, og så var det hjemover en dagstid senere.

Annonce

Højsæson for hækklipning

Jørgen Salomonsen, der fylder 75 til skiftedag 1. november, er en go’ fortæller med et glimt i øjnene og damp på piben, som også følger ham, når han barberer en hæk. Og det gør han i stor stil i denne tid. Nummer 14 klarede han på to timer i en have i Esbjerg, og så var der endnu 13 adresser, der ventede.

En kop kaffe og en go’ snak bliver der også ofte tid til. Foto: Kirsten Enevoldsen

- Jo-jo. Jeg har en række faste kunder – plus det løse, og så kommer der jævnligt nogle nye til, mens andre falder fra. Min største kunde er Polytech A/S både i Bramming og Esbjerg, og så har jeg ejerforeningen nede ad Sct. Knuds Allé. Det passer mig så fint at ha’ noget at rive i, og min kone synes, det er i orden, at jeg ikke hænger hjemme hver dag, fortæller Jørgen med et lunt smil – og føjer så til, at han og Else gerne camperer:

- Men ikke mange dage. Jeg holder ikke flere ugers ferie om året. Nu her i næste weekend smutter vi lige en tur i campingvogn op til nogle gamle venner i Tversted.

Foruden sin familie og sit arbejde er Jørgen Salomonsen Volvo-entusiast. Er vild med det mærke og er ejer af flere modeller, hvoraf i hvert fald én, en Volvo 164, er et vaskeægte klenodie. Han drager da også gerne land og rige rundt, når der er Volvo-træf og sponsorerer gerne lidt til pølser, drikkevarer, pokaler og hvad der ellers følger med, når Volvo-klubben med 350 medlemmer mødes og mega-hygger en hel lørdag.

Et af hans børnebørn, Mathilde, er ivrig fodboldspiller, så selvfølgelig spiller hendes hold i Bramming Boldklub i trøjer med Jørgens Servicefirma på ryggen, fordi Jørgen har sponsoreret det gæve pigefodbold-hold.

Annonce

Har boet i Bramming i 32 år

Jo-jo, sådan skal det være, siger Jørgen, der egentlig stammer fra Horsens, men flyttede til Bramming for 32 år siden, da han faldt for Else - og senere giftede de sig:

- Jeg finder ikke en bedre kone – det er helt sikkert. Hun har arbejdet som sygehjælper både på Østergården i Gørding og i Esbjerg. Nu passer hun hjemmet, og så er hun én af de virkelig flittige i Kultur- og Fritidscentret, når der er Idræt om dagen, oplyser Jørgen, som fik sit store kørekort som 18-årig og er én af dem, der har opnået at få et ERU-certifikat som bevis for at have kørt skadesløst i 25 år.

Hvor mange kilometer han har tilbagelagt på asfalten kan han ikke sige:

- Men det er rigtig mange. Jeg startede jo i 1964 med at køre fragtrute til København. Jeg fik så hyre hos Roland Munch i Esbjerg og kørte med DSV-bogstaverne på siden, indtil jeg sagde stop for små 10 år siden.

- Så kunne jeg jo ikke bare gå og kede mig, så jeg fandt på det her med udendørs service. Og jeg har nok at se til. Lige nu er det højsæson for hækklipning, så det bliver til mange meter hæk og mange timers daglig arbejde i den her tid.


Så kunne jeg jo ikke bare gå og kede mig, så jeg fandt på det her med udendørs service. Og jeg har nok at se til. Lige nu er det højsæson for hækklipning, så det bliver til mange meter hæk og mange timers daglig arbejde i den her tid. Og jeg bliver ved, så længe jeg kan - og så længe, kunderne er tilfredse.

Jørgen Salomonsen


- Jeg driver det helt ”hvidt” med CVR-nummer, moms o.s.v. Jeg kan li’ det, og så skal maskinerne jo holdes – og holdes i orden. Det tager også tid.

- Og jeg bliver ved, så længe jeg kan – og så længe kunderne er tilfredse.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Alt ved de gamle efter valget: I vores lokale bestyrelse har vi en snak om fornyelse

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Marken med minderne gror til

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Miklo og Matthæus var med til at vække julemanden

Ugeavisen Bramming

Trehjuleren var hovedperson

Ugeavisen Bramming

Kogte mad og vaskede tøj i vand fra Sneum å

Ugeavisen Bramming

Øllerne overhaler bilerne hos Verner i Vejrup

Ugeavisen Bramming

Dejlig musik!

Ugeavisen Bramming

EM-trøjerne var et kæmpehit

Ugeavisen Bramming

En berømt cykelrytter, en gangsterboss og nisser: Børnescenen har premiere på De vilde Ris

Ugeavisen Bramming

Karina prøver at masseproducere hendes enkle engle

Ugeavisen Bramming

Danmarks største nulevende jazznavn spiller i Bramming: Jesper Thilo giver torsdag aften prøver på sin humor og saxofon

Ugeavisen Bramming

Nisser huserer på banegården

Ugeavisen Bramming

5. klasse på Egekratskolen var bedst til at skabe bevægelse med teknologi

Ugeavisen Bramming

Mettes femte salon ligger i Bramming

Ugeavisen Bramming

”Nyt og gammelt” men alt er unikt

Ugeavisen Bramming

De personlige stemmetal

Ugeavisen Bramming

Bagedysten har været en mega-oplevelse

Ugeavisen Bramming

Dit og dat - og så lidt andet

Ugeavisen Bramming

Julemarked på den gamle herregård

Ugeavisen Bramming

Spejdere sælger juletræer for at skaffe penge til sommerlejr

Ugeavisen Bramming

25 år i Bramming Sogns tjeneste

Ugeavisen Bramming

Han fik flere stemmer end mange, der kom ind: Tæt på – men ikke nogen plads i byrådet til Henrik Hundebøl

Ugeavisen Bramming

Landsbyscenen på vej med revy

Annonce