Annonce
Ugeavisen Bramming

Jakob blev klappet velkommen

Jakob Fischer-Nielsen fik en flot velkomst, da han tiltrådte som ny leder på Friskolen i Bramming. Foto: Kirsten Enevoldsen
Nærhed, livsglæde og fællesskab er den nye Friskoleleders kodeord for at drive Friskolen Bramming.
Annonce

BRAMMING: Vejret var som bestilt – høj sol, klar blå himmel og fuglefløjt bød Friskolens nye leder, Jakob Fischer-Nielsen, velkommen, og de 135 elever samt skolens personale klappede ham til Bramming, hvor børnene sad pænt på corona-afstand og klappede deres nye leder til byen.

Flaget var naturligvis også hejst på Friskolen, og der var sommerlig forventning at spore over hele linjen. Viceskoleleder, Susanne Hegaard Madsen, ledede morgensamlingen, der havde den netop overståede pinse som omdrejningspunkt. Et emne hun illustrerede med en lukket æske, hvor der er mørkt inde. Da hun så tændte sin medbragte lommelygte, kom der lys i mørket. Et meget sigende billede på pinsen, helligånden kommer med lyset og bryder mørket.

Sangene ”Kloden har mange forskellige slags” og ”Vi kender kongen” blev sunget under åben himmel til lærer Tove Mortensens akkompagnement, før eleverne med en lille ”husk-sprit-advarsel” blev sendt ud i klasserne.

Tre livsglade Cobra-figurer på ARCUS-maleriet pryder den nye skoleleders kontor. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce

16 år på Lukas-Skolen i Vejle

Jakob Fischer-Nielsen, 46 år, kvitterede for velkomsten med tak og et løfte om at forsøge at lære alle elevernes navne at kende. De sidste 16 år har han undervist på Lukas-Skolen i Vejle, hvor der er dobbelt så mange elever som på Friskolen Bramming:

- Men jeg havde lyst til at bruge min lederuddannelse på en mindre skole, hvor jeg kan sætte kodeordene nærhed, daglig glæde og fællesskab ind i den praktiske hverdag hver eneste dag. Så jeg undersøgte lidt på forholdene her i Bramming, og jeg syntes, det lige var noget for mig, der har taget sin lærereksamen fra Zahles Seminarium i København og herefter fik job på Filipsskolen på Amager, indtil han for 16 år siden vendte hjem til fødebyen Vejle og Lukas-Skolen.

Den nærhed og glæde, der præger skoledagene på Friskolen Bramming er det, der efter den nye skoleleders mening adskiller den lille skole fra de store ”mere pølsefabrik-agtige” kæmpeskoler, hvor det kan være vanskeligt at ”se” det enkelte barn.

Annonce

Far til fire børn

Privat er Jakob Fischer-Nielsen gift med Maria, der er praktiserende læge i Billund, og sammen har de fire børn i teenagealderen: Et hold tvillinger på 14 år, en datter, der går i 10. klasse på Rudehøj Efterskole, og en søn, der bliver student fra Rosborg Gymnasium i denne måned.

Ægteparret Fischer-Nielsen har ingen planer om at flytte privatadresse, men Jacob er i fuld gang med at låne lydbøger, så han kan bruge køreturen Vejle-Bramming/retur til at koble fra og lytte til noget andet end skemalægning, læseplaner og andre af skoleverdenens gøremål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Playmore er nu historie

Ugeavisen Bramming

Bryllup

Ugeavisen Bramming

Hverdagen

Annonce