Annonce
Ugeavisen Bramming

Jeg er træt af skråvæggene

Soveværelset her på 1. salen er rigtig godt - bortset fra de dybe skråvægge, som tager for meget plads og gør det svært at møblere rummet, mener Cindie. Foto: Kirsten Enevoldsen
-Men ellers er både min søn og jeg superglade for vores spritnye bolig her i Bramminghus, siger en af bebyggelsens første beboere.

BRAMMING: Cindie Jønsson er 27 år og alenemor til syv-årige Willads En pludselig vandskade i lejelejligheden i Jernbanegade gjorde det akut-nødvendigt at skaffe nyt tag over hovedet til den lille familie i en fart. Hun fik kig på boligforeningsbyggeriet i Sct. Knuds Allé/Skolegade. Undersøgte sagen. Og vupti: Du kan flytte ind nu – om kun 10 dage.

Og som sagt så gjort. Flyttelæsset linede op ved indgangen den 31. august. Vi traf Cindie hjemme en formiddag på den ugentlige fridag fra studierne til bygningskonstruktør på Erhvervsakademiet i Esbjerg. En glad Cindie mødte vi – midt i det flytterod, hun er i fuld gang med at få overblik over:

En dejlig lys stue med direkte udgang, siger Cindie, der her står ved trappen op til soveværelset og Willads' værelse. Foto: Kirsten Enevoldsen

-Både Willads, der går i 1. klasse på Nordre Skole, og jeg er allerede rigtig glade for lejligheden. Dejlig ny, lige midt i byen, tæt på alting - et grønt område uden for vinduerne på vej. Vi kunne ellers godt li’ lyden af tog, der buldrede forbi i Jernbanegade, men her er vi tættere på alt, og de næste mange måneder er Willads lykkelig for at kunne følge det fremadskridende byggeri, fortæller en glad Cindie, der kun har en enkelt anke over den spritnye fire værelsers lejlighed:

Annonce

Skråvæggene er en gene

-Altså jeg forstår ikke arkitekterne. Hvad skal vi med de dybe skråvægge i værelserne ovenpå? Det er da virkelig spild af kvadratmeter. Det er håbløst at møblere fornuftigt, og gardiner/persienner skal specialsyes, så den disposition begriber jeg ikke, fastslår den vordende bygningskonstruktør.

Nogle synes, det er sært, at her ikke er en entré. Man træder lige ind i køkkenet. Det har Cindie nu ikke noget imod, og hun er glad for det integrerede lys i køkkenet og genvæks’en der sikrer et godt indeklima. Gulv-til-loft vinduerne i stueplan passer hende også fint, ligesom hun synes, det er dejligt, at man kan træde direkte fra køkkenet ud på terrassen, som ligger med kig til det grønne fællesareal mellem bygningerne.

Et dejligt stort, lyst køkken ud mod terrasse og fællesarealer. Foto: Kirsten Enevoldsen
Annonce

Huslejen er rimelig

-Vi har også fået noget legeplads stillet i udsigt, hvilket især Willads glæder sig til, og han er superglad for sit nye værelse – og for at han kan blive i sin skole og sagtens nå til spejder og hurtigt rundt til kammeraterne på cykel eller gåben, siger Cindie, der regner med at komme til at sidde for en SU-venlig husleje - omkring 7-8.000 kroner; alt inklusive:

Badeværelset er ikke kæmpestort, men her er rigelig plads også til vaskemaskine. Foto: Kirsten Enevoldsen

-Det er der vist ikke noget at sige til, og jeg søger jo boligsikring, så selv om jeg er på SU, vil vores budget ikke ændre sig voldsomt i forhold til tidligere.

-Jeg er sikker på, vi bliver glade for det – bortset altså fra de tunge skråvægge, som irriterer mig.

Jeg kan godt li’ den brændt rød-brune farve på ydervæggene, siger Cindie Jönsson, der her står ved indgangen ud mod terrassen og det fællesareal, der til foråret bryder ud i græsgrønt. Foto: Kirsten Enevoldsen


Jeg er sikker på, vi bliver glade for det – bortset altså fra de tunge skråvægge, som irriterer mig.

Cindie Jønsson
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

BB i Jyllandsserien

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

I det grønne rige

Ugeavisen Bramming

Plastik i naturen

Annonce