Annonce
Ugeavisen Bramming

Jeg vil gerne brokke mig!

Hvorfor er det nødvendigt, at der skal være cykelsti i begge sider af vejen på Gabelsvej? Har vi da slet ikke lært noget af situationen i Storegade, og hvorfor laver man ikke cykelstier, hvor det er mere nødvendigt, er nogedt af det, Per Thodsen brokker sig over i denne klumme. Arkivfoto: Martin Wilde

Jeg sidder her på årets sidste dag, og jeg har en hel masse, jeg gerne vil brokke mig over. Jeg vil gerne brokke mig over, at man bliver svinet til og udelukket af det gode selskab, hvis man ikke har de rette holdninger om for eksempel køn og identitet.

Jeg vil også gerne brokke mig over lyskryds, som ikke er farvekoordineret. Her tænker jeg især på lyskrydsene ved Bilka i Esbjerg. Hvorfor er alle lyskryds ikke som det i Skads/Andrup, som er trafikreguleret.

Så vil jeg gerne brokke mig over folk, som konstant brokker sig over vore politikere og især regeringen. De laver fejl. Det er menneskeligt at fejle, og hvis det ovenikøbet er ulovligt, har vi et system med mennesker, som har brugt årevis på at uddanne sig, som kan tage sig af det. 25 ud af 26 dommere var enige i den sidste rigsret, og hvis Mette har brudt loven, tager de sig også af det.

Annonce

Jeg vil gerne brokke mig over avisoverskrifter, som ikke giver sig ud for det, de er. Bag overskriften på bt.dk ”Jeg rører ikke sprut i aften”, kan man ikke læse om, hvordan et medlem af Anonyme Alkoholikere holder nytårsaften, men til gængæld om en mand, som har brugt kr. 15.000, - på nytårskrudt.

I den forbindelse vil jeg brokke mig over alt det fyrværkeri, der bliver skudt af til nytår. Det både larmer og sviner, skræmmer dyr og ødelægger øjne og lemmer på mennesker.

Så er der julen, jeg vil brokke mig over. Det er alt for dyrt, når alt skal være perfekt og julegaverne skal være, lige som man ønsker sig.

Jeg vil også brokke mig over, at man er begyndt at sige og skrive ”jeg” alle steder. Det hedder altså ikke ”gaven er fra Anni og jeg”, for ”jeg” skal kun bruges, når ”jeg” er grundleddet. Prøv at fjerne ”Anni” fra sætningen og det lyder helt fjollet. ”Gaven er fra jeg”. Nej vel. Det hedder gaven er fra Anni og mig.

Så vil jeg brokke mig over min bil, som kostede mig mange penge, da den skulle synes her i december. Og hvad ligner det i øvrigt også at indkalde til syn i december måned, som er så dyr i forvejen.

Og tandlæger. Hvorfor er det også så dyrt? Hvorfor skal vi selv betale for det, når nu lægen er gratis? Og hvis man ovenikøbet er nødt til at tage til vagttandlæge en søndag, koster det 900,- kroner bare at møde op.

Jeg vil brokke mig over mundbind. Det er smadder ubehageligt at gå med mundbind, for brillerne dugger hele tiden. Jeg vil også brokke mig over folk, som bruger mundbind forkert, så det sidder nede under næsen. Og smitten! Over tyve tusind om dagen. Jamen, hvornår holder det mon op?

Cykelstier – Det vil jeg også brokke mig over. Hvorfor er det nødvendigt, at der skal være cykelsti i begge sider af vejen på Gabelsvej? Har vi da slet ikke lært noget af situationen i Storegade, og hvorfor laver man ikke cykelstier, hvor det er mere nødvendigt?

Puha, så kom det alt sammen ud, og jeg føler mig som et helt nyt menneske.

Nu har jeg brokket mig over mangt og meget, og jeg har ikke gjort noget ud af at uddybe brokkerierne, og det må I gerne brokke jer over. Men det er en tendens, som især florerer på de sociale medier, og jeg følger bare strømmen og bruger min ret til at brokke mig, som jo er blevet os givet efter Facebook, Twitter og andre platforme er kommet til.

Nu lover jeg, at jeg ikke vil brokke mig mere i år, og det er ganske vist.

Det er en tendens, som især florerer på de sociale medier, og jeg følger bare strømmen og bruger min ret til at brokke mig, som jo er blevet os givet efter Facebook, Twitter og andre platforme er kommet til.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Gnisten øjner afslutningressourcetung coronasmitte: - Vi har nogle jernladies, der har kæmpet igennem

Annonce
Ugeavisen Bramming

Brammings smittetal stiger fortsat

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kom ned og se Brammings fortid: Ny udstillingegnsmuseet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hjemvendte Sara skal forsøge at sælge Vadehavet: - Det er jo fantastisk, at vi har så unik natur her i lille Danmark

Ugeavisen Bramming

Torben stoppede som lokalrådsformand efter hjerteoperation: Læser nu til præst som 73-årig

Ugeavisen Bramming

Friskolen får velgørende sandwich-besøg: - Alle er velkomne til at komme hernede og spise

Ugeavisen Bramming

Jonas Jeppesen dropper Sverige til fordel for Danmark

Ugeavisen Bramming

Hvem skal have Lions-priser for 2022?

Ugeavisen Bramming

Unge vil have mere gang i byen: Fantastisk at de kommer med ny energi og nye måder at tænke på

Ugeavisen Bramming

Jane åbner No. 18 – med nyt salgskoncept

Annonce