Annonce
Ugeavisen Bramming

Jernved får forskere til at se på tilflytning

Jernved og Jernvedlund afholder landsbyuniversitet i kulturhuset, hvor to landdistriktsforskere holder oplæg i Jernved Kulturhus om, hvad der gør livet på landet tiltrækkende. Arkivfoto
Ved et "Landsbyuniversitet" i Jernved kommer to landdistriktsforskere og fortæller, hvad der gør livet på landet tiltrækkende for nye mennesker. Og Jernved inviterer andre landsbyer til at lytte med.
Annonce

Jernved / Jernvedlund: Hvad der skal til, før man flytter til Jernved? Det spørgsmål blev stillet efter et af de mange arrangementer i Jernved, fortæller den lokale byrådspolitiker Kurt Bjerrum.

Nu har lokale kræfter sat sig for at få nogle kvalificerede svar, og inviterer derfor folk i både Jernved og andre af kommunes landsbyer til "Landsbyuniversitet", hvor man kan møde to aktuelle landdistriktsforskere, og høre dem tage temperaturen på livet på landet. "Landsbyuniversitet" holdes torsdag 23. maj mellem klokken 19 og 20.30 i Jernved Kulturhus.

Alle kan deltage

Det er gratis at deltage, da arrangementet har fået støtte af Esbjerg Kommunes lokalpulje.

Af hensyn til mængden af bagværk vil arrangørerne dog gerne have tilmeldinger via hjemmesiden www. Jernved-Jernvedlund.dk

Annonce

At blive valgt til

Hanne Tanvig er landdistriktsforsker ved Københavns Universitet, mens Annette Thuesen er hendes kollega fra Syddansk Universitet. Det er de to forskere, der kommer til Jernved.

- Vi har et par gode eksempler fra nyere tid, hvor børnefamilier er startet med at bo til leje i Jernved-Jernvedlund og efter en periode har valgt at købe hus i byen. Det er jo dejlige historier - og vi er ret glade for dem - særligt fordi det viser, at vi som samfund er blevet valgt til, siger Kurt Bjerrum.

Han forklarer, at familierne er blevet boende, fordi de har oplevet de mange kvaliteter i foreningsliv og naturen omkring byen. Netop livskvalitet og begrebet "det gode liv" er tema for Annette Thuesens indlæg.

Annonce

Det gode liv

- Vi læser i de landsdækkende aviser om ressourcestærke unge, der vælger bylivet fra og landsbylivet til – med fokus på ro og nærvær, det gode børneliv og økonomisk frihed. Den slags har vi også plads til, supplerer Louise Langschwager, som sammen med Kurt Bjerrum har taget initiativ til aftenen.

Det er netop tendensen omkring ung udflytning, som Hanne Tanvig fra Københavns Universitet vil behandle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce