Annonce
Ugeavisen Bramming

Jesper Thilo spiller i Bramming

Jesper Thilo spillede i 23 år med DR's Big Band. Onsdag kan han opleves spille i Bramming. Pressefoto
Det er et dansk jazz helt store navne, der onsdag kommer til Bramming og giver en intim koncert hos Pianosalg.
Annonce

BRAMMING: Han er vel nok Danmarks bedste på en saxofon. Han har også spillet med mange af de store jazznavne som Ben Webster, Dexter Gordon, Roy Eldridge, Miles Davis, Thad Jones, Hank Jones og Edmund Hall. Og mange, menge flere, for listen er næsten uendelig.

Navnet er Thilo.

Jesper Thilo.

Saxofonist af jazzens nåde. Men har du været til koncert med Jesper Thilo, så ved du også, at han er fuld af god humor. Ja, nogle beskriver ham faktisk som en stand-up jazzmusik-komiker, og mon ikke han vil fortælle en anekdote eller flere mellem numrene, når han på onsdag aften den 15. november kommer Bramming, hvor Jesper Thilo spiller i Pianosalg i Storegade.

Jesper Thilo er født i 1941 og er ud af en musikalsk familie. Han har spillet saxofon siden han var 11 år gammel, og han studerede klassisk klarinet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 6 år. Han spillede med Danmarks Radios Big Band i 23 år,  heraf de 15 som lead altsaxofon, og i samme periode spillede han også sammen med mange andre ensembler i Basie-Ellington swingstilen.

- Inden for de sidste par år har publikum også kunne høre Jesper Thilo som den fødte fortæller med udgangspunkt i bogen "Man ska' ku' se komikken". Her har Jesper Thilo fortalt en række anekdoter og selvoplevede historier fra jazzens verden til vennen Erik Moseholm. Moseholm har gennemskrevet og redigeret de mange historier fra Thilos oplevelsesrige liv og herefter udgivet dem i bogform til glæde for mange jazzentusiaster. De fleste af Jesper Thilos historier er yderst morsomme, men bunder også i visse jazzmusikeres tragiske liv fuld af ensomhed, for meget sprut og fjolletobak. Men alle historierne har en morsom pointe og bliver fortalt med så stor kærlighed til de enkelte musikere, at den etiske balance er 100 procent i orden, siger Jeppe Smith-Olsen, indehaver af Pianosalg - og en af Danmarks bedste jazzmusikere på kontrabas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce