Annonce
Ugeavisen Bramming

Julekoncert i Sct. Ansgar Kirke

Pigekorets "Kor-U" skal nok sørge for, at den rette julestemning indfinder sig ved koncerten i Sct. Ansgar Kirke. Arkivfoto
Konservatoriets Pigekor medvirker ved julekoncerten søndag eftermiddag den 22. november.
Annonce

BRAMMING: ”Dybt hælder året” – dagene kortes, julemåneden nærmer sig, og alle glæder sig over de mange dejlige musikalske traditioner, der hører advents- og juletiden til.

Sankt Ansgar Kirke i Bramming tyvstarter allerede på søndag eftermiddag med et besøg af Konservatoriets Pigekor fra Esbjerg, og på grund af corona-situationen er det pigekorets mindre gruppe, ”Kor-U”, som er 15 af de ældste og mest erfarne kormedlemmer, der medvirker.

Konservatoriets Pigekor består af sangglade piger mellem 12 og 20 år fra Esbjerg og omegn. Det blev oprettet på Syddansk Musikkonservatorium i 1983 og ledes af konservatorielærer Lone Gislinge. Koret giver koncerter i lokalområdet og det øvrige Danmark. Det tager desuden hvert år på koncert-turné og deltager lejlighedsvis i internationale korkonkurrencer.

I 2018 og 2019 deltog Pigekoret således i World Choir Games/European Choir Games dels i Sydafrika og dels i Gøteborg, hvor koret opnåede meget fine resultater i de store korkonkurrencer.

Hvert andet år samarbejder koret også med Sankt Annæ Pigekor i København, og hvert år holder det koncerter sammen med Treenighedskirkens Drengekor og Esbjerg Ensemble. Koncerten den 22. november i Sct. Ansgar Kirke er en stemningsfuld optakt til julemåneden.

Programmet er sammensat af musik fra den klassiske genre, hvor julens budskab udsættes for meget forskelligartet musik, ligesom pigerne synger et udpluk af vore kendte og elskede julesalmer. Ved koncerten, der er gratis, medvirker Lasse Toft Eriksen, orgel og klaver, og Lone Gislinge er dirigent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce