Annonce
Ugeavisen Bramming

Julemanden blev vækket ved Vandtårnet

En high five til Ask fra julemanden. Foto: Kirsten Enevoldsen
Rekordmange børn skubbede lørdag julen i gang i Bramming – først ved Egnsmuseet, så i Nørregade og til sidst på Nørretorv, hvor det store juletræ blev tændt.
Annonce

BRAMMING: Der var lørdag en trængsel og alarm i Brammings centrum, der ikke er set i mange år. Et held, at gågaden var spærret af, så den faktisk var – gågade. Årsagen var naturligvis børnenes hede ønske om at få julemanden vækket af sin slummer i Vandtårnet og guidet op gennem gågaden til Nørretorv, hvor han sammen med Gadespejls-nissepigerne dansede og sang om træet.

NU var både julemanden og julestemningen kommet til Bramming. Der blev sunget Højt fra træets grønne top og Nu er det jul igen – og Den fortryllende spillemand sørgede naturligvis for musikken.

Det hele begyndte midt på formiddagen i Bramming Egnsmuseum, hvor Sydbanks Rasmus Klump delte julekalendere ud – lige til der ikke var flere på lager. Så kørte brandbilerne med blå blink, høj stige og julesne ind ved Vandtårnet, og børnene fik banket og råbt den slumrende julemand op.

Adskillige børn var med brandstigen oppe for at nå vinduerne, og brandstationsleder Michael Friis sørgede også for, at UGEavisens julemands-medarbejder kom forsvarligt med helt øverst op i brandstigen, så vi kunne tælle de rekordmange børn, deres forældre og bedsteforældre m.fl. Vi blev enige om, at et sted mellem 400 og 500 havde indledt julen ved Vandtårnet og således skubbet Bramming-julen effektivt i gang.

Nogle fik sig en hurtig sneboldkamp og efter juledansen på Nørretorv nød mange de lækre varme æbleskiver, som blev serveret af BIG-gymnastik-medlemmer ved Sannes Café.

I en container fyldt med sand blev der gravet efter guld fra Skjern Bank på Strygejernet, og i Playmore var mange børn i gang med at male kække nisser på sten eller kreere fine perleperler.

På Egnsmuseet havde direktøren for Vestjyske Museer, Flemming Just – iklædt nisseslips – kustodevagten og sørgede for diverse juleaktiviteter for børnene. Både her og i Playmore gav Brugsen og Min Købmand saftevand, te og kaffe.

Der var kort sagt en kanon julestemning i Bramming til langt ud på eftermiddagen, hvor julemanden vist blev træt efter den travle start på juleløjerne.

Fra jorden eller fra nakken af far blev der fulgt godt med i, om det lykkedes at få julemanden banket op. Foto: Kirsten Enevoldsen
Rasmus Klump fik mange krammere. Foto: Kirsten Enevoldsen
Gadespejlets nissepiger ankom forsvarligt med brandbilen. Foto: Kirsten Enevoldsen
Det strømmede ind på Egnsmuseet for at hilse på Rasmus Klump.
Der blev da også tid til en rask sneboldkamp.
Så er vi klar til at synge om juletræet og få træet tændt.
Nu er det jul igen - på Nørretorv.
Der var kø ved de de varme BIF-æbleskiver.
7-årige Ida fra Gørding laver perleplader sammen med Else Rasmussen i Playmores hyggekrog.
Bramming "stendame", Anita Gundersen, hygger sig med børnene, der maler på sten i Playmore.
Andrea hilser på Skjern Bank-maskonnen Kvik.
Og her graves der efter Skjern Bank-guld.
Højt til vejrs.
En flot start på juletiden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Årets instruktør

Annonce