Annonce
Ugeavisen Bramming

Julemands-vækning livestreames i år

Karina Rimmen (t.v.) og nissepigerne Mette Kjær Nielsen og Anita Gundersen fotograferet et tidligere år, hvor de lytter til julemandens snorken, forsøger at få ham i tale og lover, at de nok skal gøre kanen klar. Arkivfoto
Det er kun Gadespejlets nissepiger, der vækker julemanden i år. Det sker lørdag den 28. november.
Annonce

BRAMMING: Julen nærmer sig, og julemanden har allerede gryntet og meddelt HHI, at han glæder sig til at indtage en flot pyntet kane ved vandtårnet nede ved museet. Og den er ved at blive gjort klar, meddeler HHI's eventkoordinator Karina Rimmen.

Til gengæld umuliggør coronaen i år, at Brammingegnens børn må komme ned for at vække og råbe ham frem. Det har Gadespejlets nissepiger derimod lovet at klare, og når det lykkes lørdag den 28. november, går han sammen med nissepigerne og med Postorkestret i spidsen en tur rundt i Bramming, så alle kan se, at NU er det altså tid til at tænke på jul og juleindkøb.

Som traditionen byder, er der også i år æbleskiver i Nørregade ud for smørrebrødsforretningen, og nede ved Trianglen liner HHI's nyindkøbte julehytte op med salg af brændte mandler.

Annonce

Sydbank sponserer julehytten

Det er Sydbank Bramming, der har sponseret julehytten, og mens man gumler de brændte mandler i sig, kan man så udse sig årets juletræ. Juletræerne står nemlig som sædvanlig ved Trianglen-træet og er i øvrigt groet hos Engvang Juletræer på Fiskerivej. Først fra den 5. december sælges de dog – af unge Niclas Holm der er kendt fra speedway, men har tilbudt at bruge lidt af sin som juletræssælger.

Og når nu børnene ikke må deltage i vækningen ved museet, så arbejdes der p.t. intenst i HHI's aktivitetsudvalg for, at børnene alligevel kan se vækningen:

- Vi livestreamer vækningen og er i fuld gang med at finde ud af, hvordan vi kan give børnene adgang til øjeblikket, hvor hans snorken afløses af muntert julehumør. Vi håber snart at ha’ et svar på det spørgsmål.

- Det ender nok med at folk må se det på deres egne telefoner – og når så julemanden bliver kørt rundt i byen, - så kan de vinke til ham der, mener Karina.

Annonce

Brev til julemanden

Derimod kan børnene godt spidse blyanterne og gå i gang med ønskesedlerne og andre hilsener til julemanden. Fra på tirsdag den 17. november kan de lægge brev til julemanden i postkassen ved egnsmuseet. Efterfølgende kan de hente deres brev i SuperBrugsen og så finde tålmodigheden frem og vente på svaret.

Julemanden giver som altid svar til de artige børn, der har skrevet både fulde navn, alder og lige et gadenavn på brevet til ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce