Annonce
Ugeavisen Bramming

Juletid

Jeg smiler og glæder mig hver gang, jeg kører forbi alle de lys og figurer, skriver denne uges klummeskriver Rose Marie Pedersen. Foto: Rose Marie Pedersen

Halløjsa alle juletosser, nu er det tid til en juleklumme. Jeg tror jeg vil starte med, ”da jeg var barn”, havde vi træskostøvler, og ved gud hvor var de irriterende. Sneen samlede sig under støvlen, så man måtte gå og banke knolde af hele tiden, og vi havde meget mere sne. Hvem har ikke hørt ”dengang far var barn” og endnu bedre: ”dengang farfar var barn”. Der var det vinter, når det var vinter, og sommer, når det var sommer.

Okay, I har nok fattet pointen: man kan ikke tale om julen uden at tænke tilbage til barndommen. Jeg kan i hvert fald ikke. Juletiden erstatter den mørke tid med hygge og forventninger – mest for børnene.

Når det så er sagt, så savner jeg kuglerne på vores juletræ i Bramming. Øv, hvor er det ærgerligt. Mon vi selv må pynte det?

Annonce

Jeg synes, at byens butikker har gjort det fint med de midler, de nu har. Se ned gennem Nørregade, så fint med træer og lys. Men der mangler mere lys, gerne meget mere igennem Storegade. Hvis vi nu handler lidt mere i Bramming, og forretningerne lægger en krone oven i hvert køb, ville vi så kunne hjælpe til mere pynt? Det er bare en tanke. Så må kommunen gi’ strømmen. Idéer har jeg nok af, praktiserer det, er en anden ting.

Grethe fra Vestergade fik en idé og udførte det, og Nisse Per kom til. Han bor nu i et træ hele december hos Grethe, og det til glæde for over 30 børn. Ligeledes er der et juletræ til det formål at få børn vendt af med sutten, og det udløser et diplom. Så kender du en, som bare snart må af med sutten, så er det nu, den skal om og hænge på juletræet hos Nisse Per. Der uddeles hver dag mange breve med lidt godter i fra Nisse Per, der trækkes lod om voksenbilletter til ”Den gamle by” i Århus. Alle får julegave den 24. december. Vil du vide mere, så gå på Facebook, hvor Nisse Per også har sit virke.

Til sidst en lille tanke: Hvis der sidder nogen derude, som gerne vil sponsere lidt godter og børnevenlige julegaver – ikke kæmpe gaver – så vil Grethe glædelig tage imod. Så godt et initiativ som her finder vi ikke så mange steder.

Jeg vil gerne sende varme tanker til alle dem som sidder alene i julen, og en kærlig tanke til besøgsvennerne som gør en ekstra forskel i juletiden. Hurra for mødrehjælpen, som gør en forskel for enlige forsørgere, de skal da også have et par kærlige tanker med på vejen. Husk ”Min købmand” har en indkøbsvogn stående, som man kan komme varer i til dem, som har behov for ekstra hjælp i julen.

Vi ved også, at børnefamilier ikke kan nøjes med, at julen i sig selv bør sprede glæde. Det kan være svært, når så meget skal nås: der skal købes julegaver og adventsgaver samt alle forberedelser til julen i hjemmet og bagning. Jeg bliver helt forpustet bare ved tanken.

Prøv at stoppe op, og tænk på, hvad du ønsker af julen. Er det alt det, naboen har, eller bliver du presset af, hvad der forventes af en? Ønsker du inderst inde en hyggelig og mindre stressende jul? Så kan man jo ændre på nogle få ting. Jeg kan ikke tale for alle, og jeg ved, der findes mennesker, som bare har fået udleveret alt for meget energi ved fødslen – meget irriterende mennesker – men jeg stoppede op og begyndte at tænke mere over, hvad jeg ønskede mig af julen, og jeg bliver bedre og bedre – med alderen vel og mærke.

Når jeg siger Nygårdsvej 21, er der sikkert nogle i Bramming som har tænkt, ”helt ærligt” eller ”hvor overdrevet”. Jeg tænkte, hvor er det fedt, at de tør! Det er da at være juletosset på den fede måde. Jeg smiler og glæder mig hver gang, jeg kører forbi alle de lys og figurer. Jeg Synes, alle skal kigge forbi, når det er mørkt. Mange ville aldrig sætte så meget op, inkluderet mig selv. Men jeg elsker, når andre tør.

Jeg slutter af med at ønske alle I juletosser, der gør en forskel, og til alle Jer, der nyder godt af det: rigtig god juletid.


Prøv at stoppe op, og tænk på, hvad du ønsker af julen. Er det alt det, naboen har, eller bliver du presset af, hvad der forventes af en? Ønsker du inderst inde en hyggelig og mindre stressende jul? Så kan man jo ændre på nogle få ting.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Stolthed

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Mændene flokkedes om Arnes Velo Solex

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hunderups Efterårsmesse var en bragende succes

Ugeavisen Bramming

Fjernvarmeværk skal have nye vedtægter – igen

Ugeavisen Bramming

Jonas Jeppesen fra Vong vender tilbage til vikingerne

Ugeavisen Bramming

LA-spids: - Vi skal selv tage større ansvar

Ugeavisen Bramming

Krimiforfatter på biblioteket

Ugeavisen Bramming

Vækstpulje spreder penge

Ugeavisen Bramming

Fritidscenter klar med ny OL-disciplin: Klatrevæg klar til indvielse i Bramming

Ugeavisen Bramming

Musik og debat om Højskolesangbogen

Ugeavisen Bramming

Se og smag på Bents Dexter-kvæg

Ugeavisen Bramming

Skechers sponsorerer Taekwondo klubben

Ugeavisen Bramming

Hvem bliver den første på Jægervænget

Ugeavisen Bramming

Til 20 års jubilæum for Ejners sten

Ugeavisen Bramming

Forsamlingshus har god udlejning

Ugeavisen Bramming

Postorkestret spiller i foyeren

Ugeavisen Bramming

Op i gear

Ugeavisen Bramming

Landsbyparken indviet med maner

Ugeavisen Bramming

Idéforum med på messe i Hunderup

Ugeavisen Bramming

Stephanie er ene pige på værkstedet

Ugeavisen Bramming

Bæredygtighed på revy-menuen

Ugeavisen Bramming

Astrid har en snegl som kæledyr

Ugeavisen Bramming

Første projekt på frisatte skoler: Dyrskue samler elever på tværs af klasser

Annonce