Annonce
Ugeavisen Bramming

Kammeraterne luftede de røde faner ude på landet

Socialdemokraternes borgmesterkandidat til efterårets byrådsvalg i Esbjerg Kommune, Jakob Lykke, holdt tale til forsamlingen. Foto: Martin Wilde
26 kammerater m/k fandt lørdag vej til Ravnsø, hvor Socialdemokratiet for Esbjerg Nordøst og Bramming i år holdt det traditionelle 1. maj-arrangement.

Ravnsø: Læ var der nok af, ude på landet hin lørdag eftermiddag. Det sørgede huset, der rummer Bjarnes værksted, for. Så de fine nye røde partytelte gav mest læ for solen, så længe den skinnede – og varmede. Og det gjorde den, så længe, der blev holdt taler, sunget sange fra Arbejdersangbogen – samt et par af Kim Larsens – og drukket øl og spist grillpølser. Sådan som det sig hør og bør på en 1. maj, hvis man er rød inden i.

For der blev holdt et ægte 1. maj arrangement i Esbjerg Kommune i år. Det var hjemme i baghaven hos Lis og Bjarne Thuesen. De to plejer at arrangere 1. maj i Bramming. Men sidste år blev det aflyst på grund af coronarestriktioner, og det var nær gået ligesådan i år. Der må stadig kun samles op til 10 personer inden for - også i et telt, der er lukket på alle fire sider.

Aldrig mere

- Men nej! Aldrig mere en 1. maj uden et 1. maj-arrangement.

Det lovede Bjarne Thuesen sig selv sidste år. Derfor fik han den idé at holdes det hjemme i baghaven, må der mødes op til 50 personer.

Bjarne Thuesen bød velkommen til 1. maj arrangementet i hans egen baghave. Foto: Martin Wilde

- Så mange plejer der ikke at være på en gang til 1. maj i Bramming, siger byrådsmedlem Ulla Koman-Mejer, som også er nyvalgt formand for den socialdemokratiske partiforening for Esbjerg Nordøst og Bramming:

- Vi har sendt invitationer ud til medlemmerne og bedt om tilmelding, hvis de vil komme, så vi har nogenlunde styr på, hvor mange der kommer, så vi ikke bliver flere end 50.

Annonce

26

Det behøvede hverken Ulla Koman-Mejer eller Nini Oken, der begge stod for at registrere folk ved ankomsten, og udlevere at fælles navne- og tællekort, bekymre sig om. For tallet nåede ikke over 26.

Ulla Koman-Mejer og Nini Oken havde styr på, hvor man deltagere, der var til stede. Kim Eskesen ser til. Foto: Martin Wilde

- Jeg synes, 26 er rigtig flot, når det ligger her ude på landet, men jeg havde håbet på 40, siger Ulla Koman-Mejer

Annonce

Taler

De 26 hørte socialdemokraternes borgmesterkandidat Jakob Lykke tale om glæden ved at komme på græs igen, og sige nej til en fælles mindsteløn i EU. Det gav dagens første bifald.

Socialdemokraternes borgmesterkandidat til efterårets byrådsvalg i Esbjerg Kommune, Jakob Lykke, holdt tale til forsamlingen. Foto: Martin Wilde

Regionsrådsmedlem Karsten Uno Petersen glæde sig blandt andet over, at Sydvestjysk Sygehus nu bliver Universitetssygehus, for det skal være med til at fastholde nyuddannede læger i Vestjylland, og Kim Eskesen, som er nyvalgt folketingskandidat for Socialdemokratiet i Esbjerg Omegnskreds, tegnede de internationale linier op, berørte sygeplejerskernes lønkamp og slog fast, at coronakrisen i hvert fald har lært os, hvor meget toiletpapir hver enkelt bruger.

Annonce

Tilfreds

Lis Thuesen passede som vanligt grillen og syntes, det er nemmest at holde 1. maj hjemme. Ægtefællen Bjarne var også godt tilfreds med fremmødet, når det hele var arrangeret med så kort varsel.

Lis Thuesen passede som altid grillen. Foto: Martin Wilde

- Vi har fået den opbakning, vi kunne forvente, mente Bjarne Thuesen og slog fast, at han regner med, 1. maj næste år holdes det sædvanlige sted på græsplænen ved siden af Mødestedet i Bramming.

Tanni Christine og Jan sang og spillede sange fra Arbejdersangbogen - og nogle af Kim Larsens. Foto: Martin Wilde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce